Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kire hogyan hatott az összeköltözés?
20 éves lány vagyok, párom 25. 4 éve vagyunk együtt, kicsit félek az összeköltözéstől.befejeztem a sulit, lett munkám, albérletbe mennénk. Egy egyszobás albérletet néztünk. Kérdés az, hogy aki ilyen fiatalon költözött össze a párjával, hogy vannak most, hogy hatott rájuk, hogy egy kis házba, nap mint nap együtt voltak? Viták, pénz, spórolás, nyaralás stb... Hogy hozták össze a sok kiadás mellett fiatalon a dolgokat? Lányok akik hasonló fiatalok, hogy sikerült megszokni, hogy legalább egy fél háztartásért ti feleltek? Főzés, mosás, takarítás...nyílván amíg szüleimmel éltem is volt házimunka, de így mégis más lenne...munka mellett.
Elsősorban tényleg a velem egykorúak, vagy hasonlóan fiatal nők, férfiak válasza érdekelne, akik jártak hasonló cipőben
hát szépen elosztjátok a munkát, egyenlő részre, mindenki vegye ki a részét a ház körüli teendőkből, aztán el kell fogadni a párod idegesítő szokásait ahogy neki is a tiedet, mert valahol mindenkinek van ilyen csak van akinek apró másnak meg elviselhetetlen. nem ártanak a közös célok, illetve az együtt élésbe ne tunyuljatok bele, járjatok el így is programokba ne kényelmesedjetek bele abba hogy együtt vagytok.
off: 21 évesen összejönni egy 16 évessel hát fúúj, felnőtt létére kikezd egy kislánnyal
"off: 21 évesen összejönni egy 16 évessel hát fúúj, felnőtt létére kikezd egy kislánnyal"
EZT HONNAN szedted? Mert a kérdésben ilyenröl szó sem volt!
Gondolom a korunkbol.
Megis tobb ideje egyutt vagyunk joban rosszban, szerelmesen, mint a legtobb par...:)
Off: egyebkent mi a jo budos franc kozod is van ehhez? :) a kerdes nem erre iranyult.
ha mindketten dolgoztok ,akkor teljesen logikus lépés az összeköltözés.
szerintem nagy meglepetés nem fog érni, 4 év után már nagyjából tudod,hogy milyen a párodnak a hozzállása a házimunkához és kb hogy áll a pénzhez.
az egy szobás albérlet teljesen jó.
én azonban azt ajánlom,hogyha nincs most spórolt pénzetek,akkor még várjatok pár hónapot és gőzerővel gyűjtsetek. egyrészt maga az albérletnél kell a kauciót kifizetni. meg nem tudom mennyire felszerelt lesz,de pár alap dolog mindenképp kelleni fog (takarítóeszközök,takarítószerek,tányérok,néhány edény,serpenyő,evőeszközök,háztartási eszközök stb). ez a lakástól függ, de gondolom jó pár holmit még meg kell venni. ezért is én kicsit spórolnék,hogy mire beköltöztök meglegyen minden alap dolog. + te most kezdtél el dolgozni,ezért is gondolom,hogy nem nagyon van még pénzetek félretéve ilyenekre.
de nyilván ha a párodnak van,akkor hajrá,már mehettek.
szerintem jót tesz a kapcsolatoknak. ami nem elég erős és a gyakorlatban nem működik,azokat legalább szétszedi. de ahol tényleg szeretik egymást és összepasszolnak ott az összeköltözés teljesen természetes és jó dolog:)
annyira kell figyelni,hogy ne kényelmesedjetek el. randizni ugyanúgy kell és lehet így is,hogy együtt éltek. és azért otthon sem kell a legtrógerebb ruhákban lenni, fel lehet öltözni kényelmesen,de csinosan. és ez rá is vonatkozik :D
a takarítást meg az egyéb házimunkát meg már az elején tisztázzátok le. fel is lehet osztani,hogy ki miért felelős. de én úgy vagyok vele,hogy mindenki pakaoljon el maga után legalább és a maradékot meg felesben megcsinálni.
a pénzkezelésnél fontos,hogy először a kötelező dolgokat fizessétek be(számlák,kaja,bérlet stb) aztán ha marad,tegyetek félre valamennyit és csak a maradékból kezdjetek el luxusabb dolgokra költeni. a félretevés amúgy tényleg nagyon fontos,mert bármikor beüthet egy munkanélküliség vagy egy váratlan helyzet amikor nagyon jól jön,hogyha van pénzetek. gondolom nem akarsz majd 1 év múlva hazaköltözni,mert elveszted a munkát pár hónapra. már pedig ha nincs tartalék,akkor eléggé esélyes,hogy egyedül nem tud mindent fizetni. de ugyanez fordítva
Nem volt olyan nagy sokk :)
Egyrészt nem vagyunk így sem egész nap együtt összezárva, hiszen mindketten dolgozunk, nem is pont ugyanolyan munkaidőben.
Másrészt háztartás sem volt újdonság. Főzés volt nagyobb kihívás, mert azzal nem igazán foglalkoztam korábban. De szerencsére nem várja el a párom, hogy minden nap én főzzek.
Házimunkát megosztjuk. Nekem jobban fekszik a takarítás, neki meg az intézkedés.
Nekünk olyan egyértelmű volt, hogy nem fogjuk sokáig halasztani a dolgokat, hogy kb. 3-4 hét leforgása alatt minden cuccom átkerült hozzá és azóta is együtt élünk. Ennek lassan egy éve.
A pénz közös, közösen fizetjük az albérletet. Spórolni sajna nem nagyon tudtunk eddig, különböző okokból, de most már szeretnénk elkezdeni egy saját lakásra gyűjteni.
Ő is melózik, én is, napközben telón tartjuk a kapcsolatot, aztán az esték meg a hétvégék a mieink. :)
A házimunkát is megosztjuk, most ő sokat fog dolgozni az elkövetkezendő egy hónapban, így valószínűleg most én fogom vinni a takarítást. Minden csak kommunikáció kérdése.
19 évesen, két hónap után költöztünk össze, és tavasszal 25 éves házasok voltunk.
Mi ketten együtt alakultunk, nem pedig millió rigolyát kellett megszokni a másiktól, ennyi előnye mindenképpen van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!