Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Együttélés költségei - számoljatok velem! Mi a véleményetek?
Úgy tűnik, a kapcsolatunk az összeköltözés anyagi vonzatai miatt hullik szét. Leírom az alaphelyzetet, várom őszinte véleményeteket!
Férfi: 500.000 Ft nettó fizetés + vállalkozás változó bevétellel
Nő: 165.000 Ft nettó fizetés + magánórák
Férfi egyedül, nőnek van egy kamasz fia
Férfi vidéken él egy házban, az ingatlan területe: 150 m2 + téli kert + tároló épület + kert. Nő költözne hozzá gyerekkel.
Férfi a következő hozzájárulást kéri: a rezsi felét (50.000 F/hó) + 50.000 forint amortizációs hozzájárulást + esetenként egyéb költségek, pl rossz ajtó helyett vegyen a nő egy új ajtót. A nő a holmijai nagy részét nem viheti magával (férfinak is sok cucca van), ezért béreljen havi 30-40.000 Ft-ért egy raktárt, ahol pl a könyveit tárolja (férfi nem szereti a nagy könyvszekrényeket).
A nő ezt sokallja, mert emellé még kiegészítő bérletet kell venni a gyerekének és magának (autója nincs), a férfi szerint ez a reális költségmegosztás.
Mi a véleményetek?
Nos ezt olvasva még mindig amellett vagyok, milyen szép is az élet egyedül.
41/N
Ez gáz.
Nem kicsit,nagyon.
Talán egy könyvelőt is fogadhatnának,vagy közjegyzőt,a havi nagybevásárláshoz....
Tisztában van az anyagi helyzeteddel?
50+50+30 az nálam 130, vagyis lenne havi 35 ezer forint, amiből rendezned kell a kajátokat, a ruhátokat, az iskolakezdést, ebből veszel magadnak pipere cuccokat, gyógyszert ha valaki beteg lesz, ebből veszel bérletet. Kivéve, ha elromlik az ajtó, és kell venned egy újat 160 ezer forintért.
A magánórákat nem számolom, mert az vagy van, vagy nincs. De talán arra elég lenne, hogy ne halj éhen a gyerekkel.
A pasi miért nem költözik a nőhöz? Kiadja a nagy házát, annyi bérleti díjat kér el, amennyit nem szégyell, megspórolja a horribilis rezsit, és gondolom kocsival sokkal mobilabb.
Fizető ő a rezsi felét, amortizációs költségnek havi 50-et, viheti a cuccait, és még spórol is.
Bocsánat, annyit kifelejtettem a történetből, hogy ha összeköltöznénk, a felszabaduló lakásomat ki tudom adni.
Illetve ő fizet a gyerekei után 120.000 gyerektartást, míg én kapok a fiam után 50.000 forintot. Tehát ennyiben más a helyzet.
Attól nem kell félnie, hogy a "pénzéért vagyok vele", mert amikor megismertem, még máshol dolgozott, kevesebbért, illetve kitartottam mellette akkor is, amikor munkanélküli volt. Ez a fizetése tavaly tavasz óta van meg.
Igen, nekem nem maradna pénz magamra, a fiamra. A nyaralásra azt mondta, "nem baj, ha nem lesz pénzed, akkor megyek majd egyedül". Ő szeret egzotikus országokba utazni, más földrészekre.
Felvetettem, hogy költözzön hozzám és a fele rezsin kívül nem kérnék mást, de azt mondta, az én lakásom kevésbé értékes, mint az övé, illetve nincs kertje és városi, ezért nem költözne oda.
Ez most sokkolt. Szerintem ebben a kapcsolatban nincs szerelem a részéről.
Amortizációs díj?egyedül megy nyaralni? Mi a *******? Egyszerűen nem tudtok anyagilag ugyanannyit beletenni, ez tény. Ha nem jó neki így, akkor nem igazán jó ez a kapcsolat. Mióta vagytok együtt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!