Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hozzám akar költözni a barátnőm, akivel mindössze fél éve járok, mit tegyek?
27 F vagyok ő meg most lesz 19
Az egyetem miatt,szeretne hozzám költözni,mivel közelebb lenne a sulihoz( nem kéne koleszban laknia,egy vagyont fizetni valamilyen albérletért stb.)
Én nem igazán örülök az ötletnek.A lakás ahol lakok egy nagyon pici kis garzon,amit bérlek.Itt a két ember is tömegnek számít :)
Mondjuk úgy,hogy eléggé "minimál" stílusú,( szóval szegényes egyszóval)nem igazán az a lakás amit szívesen mutogatsz ismerősöknek.Nyílván látta már a barátnőm( volt fenn többször is).
Tudom,hogy a lakás mérete és adottságai miatt hosszabb távon kényelmetlenül éreznénk magunkat.
Sértődés nélkül,hogy mondjam meg neki finoman,hogy nem szeretném,ha hozzám költözne?
Ne haragudj, de mikor a csajod felmegy hozzád dugni, akkor nem kicsi? Úgy jobban elfértek egymáson fekve, mint egymás mellett, amíg alszotok, ugye?
Gondolom ha egyébként elfértek, miközben nálad van, van hol aludni, és tudott eddig zuhanyozni, stb, akkor nagy változást nem jelentene a dolog, csak annyit, hogy nem menne utána haza.
Nem jó motiváció az összeköltözéshez:
"Az egyetem miatt,szeretne hozzám költözni,mivel közelebb lenne a sulihoz"
Az OK, hogy te szereted, imádod... ő meg ilyen praktikus észjárású.
Meg lehet ám lenni ketten ekkora helyen is, tapasztalom.
Juj, de megy a kifogásgyártás!
Mondd meg neki, hogy nem akarom!, hogy hozzám költözz, mert... de NE hazudozz.
A lakás mérete NEM lehet kifogás, mi a párommal egy 30 m2-es odúban lakunk, mégis tudunk privát szférát termteni.
Itt a kérdés az, hogy felmerült-e a gondolata annak, hogy egyáltalán összeköltözzetek.
Gondold végig magadban: ha a lakás nem lenne akadály, akkor örülnél-e a dolognak? Azért gondolom csak, hogy nem feltétlen, mert a fő kérdésedben kiemelted, hogy csak fél éve vagytok együtt.
Egyébként el lehet ezt mondani sértődés nélkül. Fontos, hogy kiemeld, hogy nem a személye ellen van kifogásod, hanem a privát szféra hiánya ellen (ami lássuk be, jogos), illetve, hogy te magad is mennyire nem szereted a lakást, el lehet mondani, amit itt írtál, hogy még egyedül is kicsi.
Viszont, ezután jogosan merül fel a következő lépés is, hogy rendben, ebben igazad van - de akkor néztek-e együtt nagyobbat a közelben?
Természetesen az csak akkor működhet, ha párod hozzá tud járulni (amit írtál, hogy nem akar koleszt/albérletet, mert drága, abból már gyanús, hogy ő sincs eleresztve anyagilag). Ha ez nem működik, akkor sajnos le kell nyelni a dolgot, hogy egyelőre nem fog menni az összeköltözés. Viszont fontos, hogy semmiképp se azt éreztesd pároddal, hogy vele lenne probléma.
Őszintén!
Először döntsd el, hogy szeretnél e vele élni. Ha igen akkor nyugodtan mond el, hogy kerestek erre valami megoldást de ez a lakás szerinted alkalmatlan erre mert...
Lényeg a kommunikáció. Könnyen lehet, hogy lesz olyan ötlete amivel megnyugtat téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!