Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt közösen kellene fizetnünk?
Vedd figyelembe, hogy egy esküvői menü 15e Ft, illetve drágább is lehet, ha adtok 2-en 25e-et, akkor nekik elég deficites.
Testvéreméknél is ez volt a sok magukat bőkezűnek vallók, adtak 40e-et, de hozták a rokonaik gyerekeit, akik náluk nyaraltak, 6 ember*15e, az bizony mínusz 50e-et jelentett a kasszában.
Lehet csak én vagyok így vele, de ha nincs pénzem legalább annyit adni, amennyibe a vacsorám kerül, akkor én nem pofátlankodok inkább oda!
Annyit illik adni amennyibe kerülsz, az felett már a te döntésed. De ennyi alatt elég kellemetlen odamenni, főleg hogy meghívtak, bele vagy számolva, nekik ki kell fizetniük. Bár a külön kasszát pont ezért nem jó, hisz ilyen helyzetekre kell hogy legyen közös pénz félretéve. Hidd el, rosszabb ha rád nem gondolnak és csak a párodnak szól a meghívó... Akkor az esne igazán rosszul.
Nálunk a legutóbbi 17E volt fejenként, borítékba ment 30, menyasszonytáncba 5-5.
Az esküvőszezon ilyen dolog, ha vannak barátok, lesznek ilyenek, olyan személyekkel is akiket nem feltétlen ismersz annyira. A kapcsolattal jönnek a barátok is és a rokonok is.
Nekünk egy hónapon belül 3 volt (mind3 a párom barátja) és lesz egy amin koszorúslány leszek (ez az én testvérem)... Ebből az egyiken a menyasszonyt csak egyszer láttam, utána meg az esküvőn, de örömmel elmentem és örültem velük.
Beszéljétek meg hogy 60-40 vagy 70-30 arányba fizetitek esetleg, hisz az ő barátja, de azért azt meredek elvárni hogy ő fizesse az egészet és te jót mulatsz utána, rossz érzés úgy ott ülni hogy tudod: te semmit nem adtál bele. De ha nektek lesz akkor ő is meg lesz hívva, visszajön a dolog amúgy. Viszont ha a te egyik barátnődnek lesz akkor neked is visszafelé ebben az arányban fog működni, különben gondot szül!
Én kiárusításon vettem egy gyönyörű ruhát a New Yorkerbe (az lesz a koszorúslány ruha) 2000Ft-ért, egy másikat a turiba 800Ft-ért és egy cipőt a Deichmannba 4000Ft-ért... Lehet olcsón vásárolni, csak szét kell nézni, főleg hogy most megy ki a nyári kollekció.
"baráyja" - ezt én is bátyjának olvastam elsőre, de mindegy.
Ha külön kassza, akkor külön kassza, annyit ad a pénzéből, amennyit akar, a tiedbe meg ne nyúlkáljon.
Én csak szánakozni tudok ezen, a puncidban nyúlkálhat, meg az ő micsodáját is közösen használjátok de a PÉNZ az valami fontos dolog lehet, az külön dugdossátok.
Meg ez a sok kalkuláció az esküvőről, nyereséges, veszteséges, milyen tőkemegtérülési mutatója lesz...
Van egy olyan nézete is a dolognak, hogy az esküvő egy új család születése, öröm, és annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!