Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés úgy, hogy nekem nincs saját keresetem?
Párom 22 éves, egyetemista, dolgozik és albérletben él. Én 18 éves vagyok, 2 éve vagyunk együtt. Szeptemberben kezdem a 12. osztályt. Nagyon szeretjük egymást, minden rendben van a kapcsolatunkkal, felvetette hogy hozzá költözhetnék. Nagyon jó lenne és úgy érzem készen állunk rá, viszont úgy, hogy nincs saját keresetem és még tanulok nem akarok belemenni. Ő azt mondja, ne aggódjak a pénzügyi dolgok miatt, de nem akarok eltartott lenni. Ha a szívemre hallgatnék, nem gondolkodnék egy percet sem, de sajnos az összeköltözés nem ilyen egyszerű.
Szerintetek mi lenne a helyes döntés?

jövőre érettségizel, utána mehetsz szépen melózni, ki lehet bírni tizenévesen együttélés nélkül.
ha elköltözöl, ki leszel neki szolgáltatva...

Most a szüleiddel élsz?
Ők mit szólnak ehhez?

Jó lenne tudni, hogy a szüleid mit gondolnak erről.
Elmondom a saját példámat: A barátommal lassan 1 éve vagyunk együtt, én másik városba megyek továbbtanulni, és nem szeretné hogy egyedül legyek, plusz boldog velem, én is vele, össze fogunk költözni. Nekem természetesen nincs saját keresetem, de apukám fog nekem ebben segíteni. Ha tudok, én is megyek majd diákmelóra, igyekszem startolni az ösztöndíjra és legalább valami lesz. Kicsit nekem is bűntudatom van, persze, de apukám azért fizeti hogy jobb suliba mehessek, mert a városba nem túl jó az oktatás. Utána valószínűleg egyetemre megyek majd, azt is szintén másik városba (vagyis ahova jelenleg megyek). Szerintem nincs vele gond, de persze egyetem mellett, vagy helyett egy ideig dolgozni fogok, aztán vagy levelezőre megyek, vagy kiderül. De szerintem ha a szüleid támogatnak, akkor nincs vele baj. :)
(És nem, nem érdekel ha mások szerint van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!