Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek érdemes ezért szünetelnie/szakítania velem? Részemről gyerekes érvek voltak vagy megérthetőek? [22/n]
Alapból nem volt gond a kapcsolatunkban, szeretjük egymást és közös jövőt tervezünk, de most szünetelünk miattam. Ő azt szeretné, ha több időt töltenék ott, folyamatosan odaköltöznék, jobban otthon érezném magam nála.
Amiért ezt nem szeretném:
Nagy a különbség az életkörülményeink közt. Nem mondom, hogy hű de gazdagon, de nagyon jó körülmények közt élek itthon, én ehhez szoktam és nem szeretném alább adni.
[Otthon élek a szüleimnél, saját kicsi lakrészben, (van nappali, 1 kis szoba + 1 fürdőszoba) és nem szorgalmazzák, hogy költözzek ki, maradhatok, amíg pénzt gyűjtök és tanulok.]
Ő viszont egy közeli kisebb városban lakik egyedül egy tanyaszerű kertes házban, amit örökölt, de nagyon lepukkant körülmények közt. Nem szerettem sosem sokat ott lenni, minden poros és a konyhája is undorító, egy tál ételt nem tudnék ott megfőzni. Kedvem se lenne, ahhoz a lakáshoz nekiállni takarítani.
Nem szeretnék elköltözni a városomból, mert itt tanulok, nincs jogsim, a napi távolsági tömegközlekedés meg macerás és értelmetlennek érzem, ha egyszer van egy jó helyem közel. Arról nem is beszélve, hogy olyan körülmények közt nem tudnék elkészülni, szépítkezni. Valahányszor ott aludtam másnap mindig lerobbant fejjel mentem el, mert egy normális fürdőszoba se nagyon van ott.
Őt sem hozhatom ide, mert nem szeretné se ő, se a szüleim és én se.
Kb. 5 évet voltunk együtt eddig, hosszabb - rövidebb megszakításokkal. Megértem, hogy ezt szorgalmazza, ő 36 elmúlt és már házasságra, gyerekekre vágyik. Én is ezt szeretném egyszer és mindig őt képzeltem el apának, de 22 éves fejjel, fél lábbal a kamaszkorban érzem magam még, mert nem dolgoztam valami sokat, sosem kerestem még annyit, hogy talpra álljak.
Szerintetek érdemes ezért szünetelni/szakítani? Gyerekes érvek vagy jogosak és megérthetőek, átérezhetőek?
Az a baj hozzá vagy szokva a kényelemhez. "kedvem se lenne ahhoz a lakáshoz nekiállni takarítani". Márpedig, ha tetszik ha nem előbb utóbb takarítani kell. Nincs idő elkészülni? Fel kell kelni korábban vagy nem kell órákat a fürdőben tölteni. Macerás a tömegközlekedés? Hozzá kell szokni.. (3 éves korom óta járok busszal naponta, délelőtt -délután 3 busz van utána 2 még este).
Ha fontos neked ez a kapcsolat, akkor teszel érte. Ezek vállalható változások. Ha nem vagy képes rá, akkor ne erőltessétek. Egyikőtöknek sem jó...
Egyetértek, hogy ez nem megy így.
Azért ne szülj mert őt szorítja az idő, te még bőven ráérsz ezzel foglalkozni! Sajnos itt kibukik a korkülönbség és olyat kell keresnie aki már akar gyereket, hajlandó ilyen körülmények között élni. Nem mindenki teremtett erre!
Gondolom nincs abszolút takarítva a ház, nincs rendes fürdő (ilyen barátom nekem is volt, mosdókagyló sem volt, fogatmosni a kádba kellett, nem volt sok melegvíz stb.) és nekem a bőröm állapota is leromlott ott, a munkában pedig sok helyen nem tűrik ezt, hogy rosszul nézz ki (recepció, HR, előadó stb.)
A tömegközlekedés költséges is, minek vernéd magad költségekbe, ha nem muszáj és amúgy iskolába jársz?
Magára nem igénytelen, de keveset van otthon, dolgozik, csak a háza belső része nem érdekli abszolút.
Magát a házat meg nem szeretné eladni, mert ő lakásban, ahol a természettel max az erkélyen találkozik az ember nem él meg.
Szerelemből kezdtünk neki a kapcsolatnak, ami kötődéssé, ragaszkodássá alakult. El tudnánk képzelni a közös jövőt együtt, csak mindketten másként. Mások a körülményeink.
"Magára nem igénytelen, de keveset van otthon, dolgozik, csak a háza belső része nem érdekli abszolút. " - a háza belső része, ahol az ideje egy részét tölti.
Igénytelen. És gyereket oda?
Jó a szerelem, nem ilyen kérdések körül forog, de a család meg igen.
12-es!
Én is tizenévig ingáztam Budapest mellőli településről Budapestre. Most a barátom a belvárosban lakik és imád ott lakni. Ha összeköltözni csak nálam tudnánk, akkor sem kérném tőle, hogy utazzon 25 perc helyett másfél órát kétszer minden nap, HIÁBA csináltam én is. Felesleges dolgokba nem fogom belerángatni ha tudom hogy neki ez nem jó... .nem értelek.
A kérdezőt még mindig értem. Igaza van és sajnálom, hogy a szerelmével ilyen helyzetbe kerültek. S
"szeretjük egymást és közös jövőt tervezünk, de most szünetelünk miattam"
Eddig olvastam el. Köszönöm, nincs több kérdésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!