Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor mi a "szokás"?
Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, csak elgondolkodtam, hogy mi lenne HA. Hisz ha megismerkedés előtt vette fel a hitelt egyedül, vállalta, hogy fizeti és a lakás majd az övé lesz.
Belegondoltam mi lenne fordított helyzetben. Ha én fizetném a hitelt a lakásomra, odaköltözne a párom, nem tudnék erre pénzt elkérni, hisz nem az albérlőm. És ha esetleg meg szétmennénk, neki a lakásból úgymond semmi nem jut... szóval elég kényes témának gondolom.
Nem. Hacsak az ingatlan akkor hányadát rá nem íratja a nevére, amekkora részt a hitelből vállalt.
Az az ő vagyonát gyarapítja, egy összeköltözés nem garantál semmit. Lehet lejár a hitel, kirakja a nőt, neki meg ott egy tehermentes ingatlan, amit nem is ő fizetett ki teljes egészben.
rezsi kaja okés
a hitel nem
max ha szerződést írnak h vagy tulajdoni hányadot kap a csaj vagy a szakításkor visszakapja azt a pénzt
Nem nehéz kérdés... Annak idején nekem a párom arra a lakásra, amit nem terhelt hitel, "csak" használatba kapta.
Néha megszellőztette, h akár bérleti díjat is kérhetne.... Na tudod... Utána meg ajtócserénél meg festésnél ki akarta fizettetni a felét... Jelzem, ő "csak" tulajdonos volt, az apja pedig a haszonélvező, így még ha megmaradt volna a kapcsolat, esetleg házasság lett volna belőle, akkor is az apja vagyonának értékét gyarapítja.
Egyértelmű, ha beszáll a másik fél, akkor a lakásra szánt pénz mennyiségének megfelelő tulajdonjog illesse meg az adott felet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!