Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ilyenkor mi a "szokás"?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor mi a "szokás"?

Figyelt kérdés
Adott egy pár, a nő otthonról odaköltözik a párjához. A pasinak van lakása, de a hitelt még fizeti X évig. A rezsin és minden más egyéb dolgon kívül "illik" beszállni anyagilag a nőnek az ő hitelébe, mert ott lakik?

2015. nov. 9. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Megbeszélés kérdése, attól is függ, hogy a férfi tudja e rendesen fizetni a hitelt vagy csak éppenhogy. Szvsz nem feltétlenul kell beszállnia a nőnek az ő hitelébe.
2015. nov. 9. 17:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, csak elgondolkodtam, hogy mi lenne HA. Hisz ha megismerkedés előtt vette fel a hitelt egyedül, vállalta, hogy fizeti és a lakás majd az övé lesz.

Belegondoltam mi lenne fordított helyzetben. Ha én fizetném a hitelt a lakásomra, odaköltözne a párom, nem tudnék erre pénzt elkérni, hisz nem az albérlőm. És ha esetleg meg szétmennénk, neki a lakásból úgymond semmi nem jut... szóval elég kényes témának gondolom.

2015. nov. 9. 17:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Hacsak az ingatlan akkor hányadát rá nem íratja a nevére, amekkora részt a hitelből vállalt.

Az az ő vagyonát gyarapítja, egy összeköltözés nem garantál semmit. Lehet lejár a hitel, kirakja a nőt, neki meg ott egy tehermentes ingatlan, amit nem is ő fizetett ki teljes egészben.

2015. nov. 9. 17:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

rezsi kaja okés

a hitel nem

max ha szerződést írnak h vagy tulajdoni hányadot kap a csaj vagy a szakításkor visszakapja azt a pénzt

2015. nov. 9. 18:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem nehéz kérdés... Annak idején nekem a párom arra a lakásra, amit nem terhelt hitel, "csak" használatba kapta.

Néha megszellőztette, h akár bérleti díjat is kérhetne.... Na tudod... Utána meg ajtócserénél meg festésnél ki akarta fizettetni a felét... Jelzem, ő "csak" tulajdonos volt, az apja pedig a haszonélvező, így még ha megmaradt volna a kapcsolat, esetleg házasság lett volna belőle, akkor is az apja vagyonának értékét gyarapítja.

Egyértelmű, ha beszáll a másik fél, akkor a lakásra szánt pénz mennyiségének megfelelő tulajdonjog illesse meg az adott felet!

2015. nov. 9. 18:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Eddig eléggé egyöntetűek voltak a kommentek, köszönöm, én is hasonlóképp gondolkodom, mint ti. :) Aki nem így gondolja, az is írhat véleményt, szívesen olvasom.
2015. nov. 9. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
nehéz ügy ez. Valóban akkor lenne ez életszerű, ha kapna valamilyen hányadot. Hogy mennyit az kérdés. Amúgy meg ha ez bármelyik pillanatban felmerülne azonnal mennék vissza a helyemre. Valszeg oda se mennék eredetileg sem
2015. nov. 12. 17:59
 8/9 anonim válasza:
Nekem picit más a véleményem erről! Ha együtt éltek akkor gondolom a nem lesztek külön kasszán, ha igen az nem fog sokáig működni. Én szalámim Te zsemléd vagy hogy. Össze kell dobni a pénzt és közösen juttok előre. Különben meg abba a lakásba fogsz élni és csak ő fizesse :) Lehet velem van a baj de én így gondolom. Elég gáz ha már így anyagiasan indul az összeköltözés.
2016. jan. 26. 12:01
 9/9 anonim válasza:
Azt elfelejtettem igen persze adja nekem a fél lakását az egy vicc ezt ti sem gondoljátok komolyan. Szakításkor meg adjuk el vagy fizessek vissza neki 3 milliót. Akkor a hitel is közös lesz... Azért egy másik kapcsolatba jó úgy kezdeni, hogy van 3milliós hitelem gratulálok.
2016. jan. 26. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!