Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Lányok! Ti mit tennétek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Ti mit tennétek a helyemben? Igazam van egyáltalán?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista lány vagyok, 1 éve élek külön a családomtól. Fél éve összeköltöztem egy fiúval. Nagyon szeretjük egymást, minden rendben köztünk kivéve egy dolog. Az egyetem mellett keveset dolgozok, a bevétel 70%át a párom hozza haza. Ebből kifolyólag nekem természetes volt, hogy a háztartást én csinálom, nem ő, ezt rögtön le is szögeztem. Viszont az egyetemen ez az utolsó évem, szakdolgozat, sok tanulás stb, de emellett én nagyon szívesen vállaltam továbbra is, hogy én folytatom az itthoniakat.

Kitakarítok mindennap, foglalkozok a háziállatokkal, 3 fogásos ebéd van mindennap. Ez számomra most kicsit nehéz, hiszen többet vagyok iskolában, mint a párom dolgozni, igen kevés az időm. De a fő problémám nem ez, hanem az, hogy NEM GYŐZÖK UTÁNA TAKARÍTANI. Ne azt képzeljétek el, hogy "jajj én mosogatok megint", hanem olyan dolgokat, hogy a fogpiszkálót eldobja a lakás közepén, ha kiborít valamit a földre (akár egy egész doboz üdítőt), fel se törli, az ételmaradék ha leesik, felőle ott marad, még a kádat vagy a wct sem pucolja ki maga után. Rengeteget gürcölök itthon de semmi eredménye, mire hazajövök este kezdhetem elölről. Minderre napi2-3 órám van (de ez minden szabadidőm). Ő délután hazaér de csak számítógépezik. Ha kedvesen megkérem apróságokra (csak vigye le a szemetet ma), megígéri nagyon aranyosan de aztán sose csinálja meg, 2 nap könyörgés után pedig rájövök, hogy egyszerűbb ha megcsinálom én. Mit tegyek? Próbáltam már sokszor beszélni erről vele (kedvesebben és komolyabban is), ilyenkor mindig megígéri, hogy ezentúl másképp lesz, de semmi... Nem akarok a kevés közös időnket veszekedéssel tölteni, nem akarok igazságtalan lenni, hiszen tényleg ő dolgozik, de egyszerűen ezt így nem tudom csinálni. Egyébként meg minden rendben köztünk, szeretek vele élni, csAK ez így nagyon nehéz. Néha szinte el sem hiszem, hogy reggel csillogósra pucoltam mindent és mire hazajövök, ez ragad, az koszos, a macska szétszedte a szemetet a lakásban, de neki jó ez így, ha épp a hálószobában evett, akkor a pörkölt simán ott marad a takarón. Ha férfi munka akad, az is rám marad, nagyon ügyesen szerel meg dolgokat, de hetekig-hónapokig kell könyörögni érte, inkább már megtanultam szekrényt szerelni :D Ha meg megkérek más férfit, megsértődik. SOS CSAJOK!

2015. szept. 25. 10:25
 1/10 Költőnő? ***** válasza:
úristen, ilyen igénytelenséget. Remélem nem terveztek családot alapítani.
2015. szept. 25. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát én is jártam hasonló cipőben. Nálam az bevált,hogy ott hagytam azokat a dolgokat, amiket elszórt. Próbáld ki Te is, hátha bejön. 2 hétig bírta a lelkem, utána magától feltakarított maga után, kivitte a poharakat az edényeket amiből evett- ivott, azóta észreveszi ezeket.

2015. szept. 25. 10:53
 3/10 A kérdező kommentje:
Próbáltam már, hogy megnézem ő meddig bírja, de sajnos én előbb besokaltam.. Sajnos a családja is elég rendetlen, szerintem sose szokta meg, hogy ezt így kéne. Tényleg komoly probléma, de ezenkívül meg annyira jó minden, nem szeretnék emiatt szakítani..
2015. szept. 25. 10:56
 4/10 anonim ***** válasza:
És ha mondjuk egyszer elpityeredsz ezen előtte? Hogy lássa hogy ennyire bánt a dolog.
2015. szept. 25. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt szerintem érdemes lenne végiggondolnod, hogy ha az eldobált dolgok, kiborított ital- és ételmaradványok most addig figyelnek ott a lakásban, amíg te rendet nem teszel, illetve fel nem takarítod őket, meg rád marad a "férfi munka" is, amit egyébként meg tudna ügyesen oldani, szerelni stb., az vajon azért van, mert mert úgy igazságos, hogy te több munkát fektess a háztartási teendőkbe, mivel a párod az anyagi terhekből jelenleg többet vállal magára, vagy azért, mert simán igénytelelen és lusta.

Önmagában attól, ha majd már te is 8 órában fogsz dolgozni valahol, és ugyanannyit, vagy közel annyit keresel, mint ő, szerinted meg fog változni a viselkedése, az, hogy hogyan áll hozzá ezekhez a dolgokhoz?

Szerintem érdemes lenne eldöntened, hogy ezt örökké fogod-e tolerálni, fogsz-e ehhez alkalmazkodni és helyette megcsinálni mindent. Ha esetleg nem, akkor meg célszerű lenne ezt mielőbb tisztázni, mert minél tovább elfogadod ezt a helyzetet, ő annál természetesebbnek és magától értetődőnek fogja tartani azt, ami egyébként nem az.

2015. szept. 25. 12:25
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
3 fogásos ebédért mindennap - szállást kínálok szobával!
2015. szept. 25. 16:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Háromfogásos ebéd minden nap? Csak magaddal cseszel ki. Bőven elég egy féle kaja. Mindennapi takarítás szintén felesleges. 2 naponta bőven elég, máris több időd van.

Én biztos nem maradnék együtt egy ilyen mocskos rendetlen, lusta disznóval, aki még ki is használja, hogy utána is takarítasz.

2015. szept. 25. 18:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Én napi 8 órát dolgozom, ő általában 12 órákat, az ő fizetése kb. kétszerese az enyémnek ennek ellenére a házimunkát megosztjuk! Talán egy kevéssel több házimunkát én végzek, de ennyi belefér. Én azért vagyok a megosztás híve, mert ha egyedül laknánk, akkor is mindent meg kéne egyedül csinálni, tehát nem fair, hogy attól, hogy valaki kevesebbet dolgozik, kevesebb a fizetése csináljon meg mindent ill. szolgálja ki a másikat.Sok szempontból egyébként magaddal cseszel ki pl.: hétköznap bőven elég egy félét főzni, akár két napra elegendőt.
2015. szept. 25. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én az ilyen kérdéseken mindig elszörnyülködök.

Mégis mi a fene baja van az olyan nőknek, akik az ilyen szintű megaláztatást akár egyszer is eltűrik?

Mert az oké, hogy te csinálsz több házimunkát, az egyetem mellett nekem is több időm volt. De hogy te kotrod le a szart a wc-ből utána, hogy 3 fogásos ebéd van minden nap, hogy fel sem szedi/törli amit kiborít... ne már! Velem ezt valaki egyszer eljátszaná, mehetne amerre látna, ha utána rögtön nem csinálná meg maga után.

Komolyan azt meséled be magadnak, hogy ez a pasi szeret?? Semmibe se néz, házicselédnek meg szolgának jó vagy, de ennyi. Ébredj már fel!!

2015. szept. 27. 10:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Sajnos nem igazán van rá esély, hogy a fiú jelleme megváltozzon. Most már hozzászokattad, hogy jó az úgy, ha ő otthon nem csinál semmit, csak számítógépezik. Ha majd elkezdesz dolgozni, ugyanúgy el fogja várni, hogy továbbra is mindent te csinálj. Ha nem csinálod, ő biztos, hogy nem fogja, sőt nem is fogja zavarni a rendetlenség, a mocsok, mert otthon már ezt szokta meg.

Az én férjemet otthon anyukája mindig kiszolgálta, nem engedte, hogy bármilyen házimunkát elvégezzen, mi mégis megosztjuk a házimunkát, és számára is ez volt a természetes első perctől kezdve.

Próbálj meg határozott lenni, hogy te ezt így nem bírod, rámutatni arra, hogy üres ígérgetései vannak, és ez neked nem elég. Ha ez nem segít, akkor mérlegeld, hogy tényleg el tudod-e így képzelni hosszú távon az életed. Ezt neked kell tudnod. Anyósomnak pl. nem gond, hogy ő végzi egyedül otthon a házimunkát, számára ez a természetes, hogy a férje és a fiai nem segítenek be. Én másfajta vagyok, nem igazán tudnám ezt elviselni. Magadat meg te ismered legjobban ;)

2015. okt. 12. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!