Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik ha házasságban vagy élettársi kapcsolatban az egyik fél beleszeret valaki másba?
Ez leginkább attól függ, aki beleszeret egy másikba.
Vagy nyel nagyokat, és hagyja, vagy kilép a kapcsolatból.
Egyik se annyira egyszerű, mint leírni - ismerem mindkét opciót.
Nem izgat különösebben a százalékom, de ha valakinek van kedve, kifejthetné, hogy miért volt haszontalan a válaszom. Szerintem elég jól lefedte az összes alternatívát, hogy mi történhet a kérdésben leírt esetben, de ha kihagytam valamit, had okuljak :)
Én meg első vagyok. Mondjuk én sem értem, hogy az én hozzászólásommal mi volt a gond. :)
A tieddel szerintem az, hogy azt írtad, jó esetben felbomlik a kapcsolat, holott egy házasság, de még egy élettársi kapcsolat is komolyabb dolog annál, hogy az ember félredobja. Másik alternatívának a megcsalást írtad. Pedig szerintem igenis létezik, hogy az ember a gatyájában tartja, amilye van, és nem lép ki a kapcsolatból. Természetesen ha a kapcsolat alapvetően jó. Igen, lehet mondani, hogy egy jó kapcsolatban a felek nem szeretnek bele egy kívülállóba, de azért van az az érzés, hogy újra vágyunk, vannak a hirtelen fellángolások, mikor valakit látván felébred bennünk a kémia. Szóval szerintem létezik a becsületes út is.
Oké, de a kérdésben szerelemről volt szó, nem arról, hogy testileg megkívánunk valaki mást, ami akár mindennapos is lehet egy boldog kapcsolatban élő ember számára is. A szerelmet elfojtani magunkban, véleményem szerint legalábbis, jóval többet jelent, mint "a gatyánkban tartani, amink van". Ha meg az egyik fél valami újra vágyik, az tényleg azt jelenti, hogy a "régi" valamiért nem elég jó neki, ergo az nem egy jó kapcsolat.
A megcsalást nem alternatívaként írtam, hanem mint egy lehetséges velejárója annak, ha a felek ragaszkodnak egy rossz kpcsolathoz, de mint írtam is, ha nem is csalják meg egymást a kapcsolat attól még rossz marad, hisz az egyik fél már szívesebben lenne valaki mással, mint a párjával. Én nem látom, miért lenne becsületesebb az őszinte szakításnál valami halott dologba kapaszkodni ezzel magunkat és a másikat is átverve valamilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!