Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság mennyire elvárt, hogy egy férfi tudjon főzni?
21: Nem, de fedelet emelni a feje fölé minden férfinak kell tudnia, mivel ez is a férfiak dolga volt mindig (az élelemszerzés mellett). Szerintem egy szinten van a főzéssel.
Egyébként meg csak arra reagáltam, amit ő írt: ha ő tud főzni, akkor a férfinak is kell tudnia. Szerintem ez ostoba gondolkodás.
Kerdeztek, en meg valaszoltam. Mi ezzel a problemad?
Igen, elvarom, kesz. Mit liheged tul?
Nem vagyok rabszolga, en is faradt vagyok amikor haza essek a munkabol es nem minden almom az, hogy a gaztuzhelynel 3 fogasos vacsorat keszitsek.
De te ezt nem ertheted. A legjobb, ha fel van osztva munka. Egy nap en, másik nap pedig a parom dob ossze valamit.
Nálunk a családban a férfiak is tudnak főzni (apám, öcsém, mindkét nagyapám - már csak az egyik él, de aki nem él már, ő is tudott -, nagybátyáim), ki jobban, ki kevésbé, de nem ijednek meg, ha egyedül vannak és a szendvics mellé valami főtt kaját is össze kell hozni, vagy ha az asszony kimerült és átveszik tőle a fakanalat. Szóval ha valaki önmaga miatt sem tanul meg pár egyszerűbb receptet, az egyrészt kiszúr az emésztésével, másrészt lustának tartom, harmadrészt házasságban sem fog szívesen besegíteni, amikor mondjuk szükség lenne rá. A mi családunkban itt is van munkamegosztás, és nem csinálnak belőle problémát a férfiak, ha a tűzhely mellett kell állni. Sőt, némelyikük mesterien ért hozzá, pedig nem szakmája.
Szóval én ezért várom el, nem azért, mert én nem állnék be, szeretek sütni-főzni, de előfordul, hogy kidőlök, és akkor jól jön a segítség, másrészt együtt sütni-főzni is jó, ez még egy közös időtöltés, ráadásul több időnk maradhat együtt másra, ha közösen csináljuk, meg az is jólesik, ha esetleg meglepnek valami finomsággal időnként.
Én tudok és szeretek főzni, de!
Ha a nő nem tud főzni akkor kompromisszumot is köthetünk.
Vagy megtanítom sütni főzni vagy ha nem akar akkor övé a mosogatás meg a takarítás.
De amúgy egy közös főzöcskézés is jó közös program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!