Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Otthon terrorban tartottak, nem lehettem önmagam,nem csinálhattam amit akartam,nem állhattam szóba akivel akartam. Most,hogy van barátom,másik ház,környezet változás most meg a régit sírom vissza,de miért?
Figyelt kérdés
Otthon mindig megmondták mit tehetek,és mit nem,irányítottak, nagyanyám volt a családban a mozgatórugó úgymond. Karácsonykor ha díszítés volt,én nem rakhattam fel díszeket a fára, csak adogathattam neki.Ha nem így tettem,utánam igazított, és lecseszett,hogy nem úgy kell,és ne csináljam inkább. Most, hogy a saját magam ura lettem, állandóan azon siránkozom,hogy otthon mennyivel jobb volt,nem volt felelősség rajtam,nyomás,hanem csak másod hegedűs voltam valaki irányítása alatt. Hogy szabad lettem,nem tudok vele mit kezdeni,úgy érzem nem állom meg a helyemet az életben,és a párkapcsolatban is nekik akarok megfelelni. Tehát, állandóan azt érzem,hogy akivel vagyok, szöges ellentéte annak, amilyen illetőt ők elképzeltek mellém. Nem kellene ezzel foglalkoznom,és örülnöm kellene,hogy megszabadultam tőlük de nem tudok. Állandóan visszasírom őket, esténként is, nap közben is elkeseredem és van,hogy pánikrohamot is kapok,hogy nem otthon vagyok,hanem 100 kilométerrel arrébb tőlük. Miért nem tudok egyszerűen elszakadni,és élvezni az életet,mikor ezt akartam? A kapcsolatomban is azt érzem,hogy magányos vagyok, és az ünnepek, programok sem olyanok amilyennek szeretném.Mindig azt mondtam,ha majd külön leszek tőlük,milyen szép karácsonyom lesz, olyan díszt teszek fel amilyet akarok,olyan fám lesz amilyet szeretnék. Megvalósíthattam, és ennek ellenére nem örültem. Üresnek,silánynak találtam az ünnepeket, hiába formálhattam a saját ízlésem szerint mindent. Ez miért van,mit tudok tenni ellene? Visszasírom az egész otthon töltött időt, pedig zsarnokok voltak velem, messze menőkig és lelépni is úgy léptem le, hogy valójában azt sem tudták,hova megyek.tegnap 16:49
1/5 anonim válasza:
Olyan mintha Stockholm-szindrómában lennél. A bántalmazott kötődik betegesen a bántalmazójához. Pszichológus segíthet rajtad.
2/5 anonim válasza:
Fájnak a múltbeli rossz dolgok, és szeretnéd átvarázsolni a múltat, de nem lehet.
Aki jó volt veled és hiányzik, azt keresd meg.
Szabad vagy. Tied a jelen és a jövő, és a múltad jó dolgait is tartsd meg.
3/5 anonim válasza:
Nemrég láttam egy filmet, amiben mondták, hogy az egyik oldalon van a boldogság, a másikon a fájdalom. Közte van a félelem, ami lényegében visszahúz abba a közegbe, amit gondolatban megtanultál, megtapasztaltál.
Most neked itt lenne egy társ, egy külsős személy, aki segítene a fájdalmadból kibillenni, de a félelmed még visszatart.
Kb. ez miatt van a dolog.
4/5 anonim válasza:
Mert az emlékek valahogy sokszor szebbnek tűnnek, majd ha eltelik 1 év hogy nem voltál ott ahol eddig, a köv. Karácsonynál már a mostaniról is lesznek emlékeid amik szebbnek tűnnek.
5/5 anonim válasza:
Pszichológus. Nem tanítottak meg hogyan légy egy erős, önálló, stabil lábakon álló felnőtt. Türelmesnek kell lenned saját magadhoz, megszokni, merni élni a saját igényeid szerint. Pánikbetegség meg hosszantartó szorongás, stressz eredménye, ami kijön testi tünet formájában. A tested jelez, hogy változtatnod kell az életen. Üzenni akar neked, mert fenyegetést észlel úgymond a tested. Ettől nem kell félned bármennyire is ijesztő tüneteket produkál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!