Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha valaki túlzásba visz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valaki túlzásba visz valamit ,például állandóan új cipőt vásárol, hiába van már több pár, vagy bármi mást csinál,ami már mániákus gyűjtögetés akkor nem jó a párkapcsolata és depressziós?

Figyelt kérdés
Egy régi osztálytársnőm,aki egyben barátnőm is állandóan cipőket vásárol,már van neki egy egész szekrényre való.Emellett folyton panaszkodik,hogy boldogtalan,nincs életkedve,és rosszul vannak a barátjával. A lány tényleg sokszor lehangolt, kisírtak a szemei is, sok testi panasza lett,mióta együtt vannak,nem olyan mint régebben volt. A pali úgy tudom nem veri őt, csak rendkívül bosszantó a viselkedése mert a barátnőm szorgalmas, előrehaladó, igyekvő a férfi meg ellentéte. Ez a mániákus vásárlás depresszió lehet nála? Segíteni szeretnék neki,és mivel már az általam nyújtott segítség kevés, így szeretném finoman terelni,hogy menjen el vele pszichológushoz,mielőtt nagy baj lenne. Az hogy elhagyja-e a pasit vagy sem, nem akarok bele szólni,majd a szakember elmondja neki a javaslatát.
tegnap 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Nem terelgetni kell hanem megmondani neki nyíltan, hogy, szakítani kéne és szakemberhez fordulni. Azzal nem érsz el semmit, hogy terelgeted. Amúgy meg ha az anyjára se hallgat aki biztosan szólt neki, vagy apja, testvére akkor rád triplán nem fog. Mindenki úgy rontja el az életét ahogyan akarja.
tegnap 14:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak a nagyszülei vannak,de ők olyanok,hogy semmit sem tud velük megbeszélni, mert egy idősek, a másik,hogy fafejűek soha nem segítettek neki semmiben sem.
tegnap 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szomorú, de hidd el, hogy még ő maga be nem látja addig te mondhatsz neki bármit aszertívan, kedvesen. Nyíltan kell, lényegretörően egyszer-kétszer és ha nem látja be az az ő dolga.
tegnap 14:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Attol hogy vki cipőket vesz, még nem bolond. Nekem is van egy rakat mert jol akarok kinézni és szeretem a cipőket. Ha van kapcsolatom ha nincs.

Sőt forditva van, pont ha boldogtalan vagyok, akkor sz.rom le, es pont ha boldog vagyok tetszeni akarok vkinek, akkor adok jobban magamra.

A kapcsolata meg majd lecseng. Mindennek vannak fokozatai fázisai van még a remenykedés szakasz hátha jobb lesz vagy megváltozik, van a lemondás szakasz hogy á úgyse fog megváltozni de annyira szeretem nem birnám elhagyni, van az elengedés szakasza mikor szétnéz az ember hogy mi a kínálat a piacon, aztan a tehetetlenség, hogy nála is csak rosszabb selejt tahó vagy szexorientált bunkó pasik vannak csak, vagy incelek rondák stb, aztán a megbecsülés szakasza, hogy de a párom ezeknél a barmoknál még mindig jobb.., ez a női sors, aztán a helyben toporgás is, hogy az élete se lenne jobb nélkule se, mert az is egy f.s csak, ha szakitana csak ez a f.s várná, stb stb

Ilyen és hasonlo fázisokon sokan végigmennek.

Aztán általában a másik int be és hagyja magára a tipródót, akinek aztán meg kell azzal birkóznia hogy az élete egy f.s egyedül.

tegnap 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:
Cipőktől függetlenül a kapcsolata nem biztos, hogy jót tesz neki. Ezeket az aggályaidat, meglátásaidat nyugodtan kendőzetlenül mondd el neki. Aztán majd úgyis azt kezd vele, amit akar. Készülj fel rá, hogy sok esetben hiába mutat rá ilyenkor az ember nagyon jól a dolgokra, a másik tagadásba menekül. Szinte mindenki a saját kárán tanul, ez ilyen. De attól mindenképp mondd el neki a véleményed, ne legyen az benned, hogy mi lett volna ha. Próbáld meg, hátha.
tegnap 19:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem nála telefonon, mert erre terelődött a beszélgetés. Az anyagi ill megélhetési okok tartják a srác mellett, és nem tud belőle kimászni. Azt mondta,akkor is roncs az élete ha vele van,de legalább nem az utcán vagy a bántalmazó rokonoknál kell élnie.
tegnap 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!