Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy kevesebbet vitázzunk és ne legyünk minden nap feszültek?
Párommal nemrég költöztem össze, ő 22 éves, én 18. Egyre több gondunk akad egymás napi rutinjához való hozzáállásunk miatt. Párom délig alszik, okj-re nem jár be már régóta, emellett elkezdett pénzügyi tanácsadóként dolgozni egy magyarországi német cégnél, a teljesítménye által kap fizetést - ha kap. Nekem viszont ez a középiskolai utolsó évem, vészesen közeleg az érettségi. Sokat kell tanulnom, mivel egyetemre szeretnék felvételt nyerni, és lelkileg teljesen leamortizál az otthoni helyzet. Sajnos kénytelenek vagyunk a szülőkkel élni. Ők a földszinten vannak, mi az emeleten. A ház félkész állapotú, porosodik a betonszerű padló miatt és a szülők iszonyúan rendetlenek, gyüjtögetőek. Elkeserítő, hogy a higiéniára is magasról tesznek. Párom és én próbálunk változtatni, de nem jutunk egyről a kettőre. Minden nap kitakarítok tüzetesen, amitől méginkább elfáradok suli után, de eredménytelen a munkám, mindig kosz, rendetlenség és mosatlan edények fogadnak.
Sajnos párom hihetetlen lusta, mindig kapkod, órákogig készülődik, elkésik, stresszes, ha valamit csinálnia kell. Frusztrál már az egész helyzet. Nem akarok visszaköltözni anyámhoz, de ennek rövidesen az lesz a vége. Anyámnál is sok a gond, de azért talán élhetőbbek a körülnények, bár kényszerből mennék csak vissza.
Mit tegyek? Hogyan bírjam változásra páromat és a szüleit?
Úgy érzem, cserébe, amiért ott vagyok minden nap takarítanom kell. Mintha házvezetőnő lennék, vagy rosszabb esetben cseléd. Szeretem páromat, de mostmár egy ideje igazán sok a konfliktus köztünk. Általában amiatt, mert szétszórt és figyelmetlen, én pedig egyre inkább elvesztem a türelmemet.
18/L
"Hogyan bírjam változásra"
Ha ez a kérdés felmerül, nem sok esélye van a kapcsolatnak.
Költözz vissza anyukádhoz, csinálj jó érettségit, ősztől lesz lehetőséged kollégiumba menni, van egy csomó ösztöndíj is, ha jól tanulsz.
A barátod csak teng-leng, te viszont ambiciózus vagy, a kettő nem illik össze
Én nem hogy különköltöznék, de a kapcsolaton is elgondolkodnék. A párodban nincs ambíció, szervezetlen, a szülői minta is rossz. Ő pl miért nem csinálja meg akkor a házimunkát?
Ugyanez lesz a bajod, ha összeköltöznétek egy saját albérletbe: agybajt kapnál a lusta, rendetlen, minden ambíciótól mentes életivtelétől.
Az érettségi a legfontosabb, biztosítsd magadnak a környezetet, amiben a legnyugodtabban tudnál készülni. Ha ez az hogy, hazaköltözöl, akkor költözz haza. Majd egyetemen lesz kollégium stb. anyukád most csak átmeneti állapot.
29/N
Tényleg hagyd ezt... otthon lehet, hogy szintén problémás, de legalább nem fogod azt érezni, hogy takarítanod kell a lakhatásért. Amúgy értékelik egyáltalán? Az ilyen embereknek nem érték a tiszta otthon, ők a házukra raktárként tekintenek, amit megtöltenek minden kacattal. Van gyűjtögető a családban, ha takarít valaki nála, nemhogy megköszönné, hanem felháborodik, hogy miért nyúltunk hozzá a cuccaihoz, ugye nem dobtunk ki semmit.
A sok por és kosz amúgy egészségügyi szempontból is aggályos, ráadásul a temérdek cucc alatt ki tudja, mi bújik meg... jobb bele se gondolni.
Egy 18 éves lánynak az érettségi előtt nem ez a dolga. Nyugodt körülményekre lenne szükséged a tanuláshoz. Ne haragudj, hogy megkérdezem, az édesapáddal mi a helyzet? Őt nem említetted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!