Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Néha elbizonytalanodom a kapcsolatomban, de eszembe jut, hogy talán csak telhetetlen vagyok. Más is szokott így érezni?
Szóval első komoly párommal vagyok együtt már 10+éve. Együtt élünk persze nyugodtságban, nincsenek viták és hasonlók, mondhatni minden oké.
Néha viszont elbizonytalanodok, hogy biztosan ilyen-e egy jó kapcsolat, mint amilyen a miénk.
Gondolok itt arra, hogy régebben sokkal több programot csináltunk, intimitás is több volt jóval és nem csak a szexre gondolok.
Csók teljesen kikopott, meg a kézen fogva séta. A nyelves csók nem is annyira hiányzik, de valahogy mégis zavar, hogy már nem is vágyom rá.
ölelés, szájrapuszi, puszik vannak, szex is, bár már nem annyira sűrűn persze, mint az első években.
Természetesen akkor még diák voltam, nem éltünk együtt, teljesen máshogy láttuk a világot, mint most, mostanra meg egyre jobban a szürke hétköznapokat éljük. Mind a ketten sokat dolgozunk, ez sem könnyíti meg a helyzetet, de azt érzem, hogy a párom valamilyen tekintetben el is lusult, régebben sokkal több aktívabb programot csináltunk, bár lehet, hogy akkor is csak miattam, de mostmár pl bicajozásra sem vágyik, mondván nincs már bicaja. Pedig 1-1 napra bérelni is lehetne, nem feltétlen kell ezért vásárolni.
Hétvégente persze ha van közös szabadnapunk, akkor csavargunk, feltaláljuk magunkat, de valahogy már nem olyan minőségiek ezek a programok, mint régen és néha én többre vágynék (pl egy hosszabb túra), de ő meg nem vágyik már ilyesmire. Persze vannak barátaim, akikkel szoktam még programozni és velük ezeket valahogy kiélem, csak nem tudom, hogy ezt csak én élem meg problémának, vagy tényleg az?
Házasodni egyikőnk sem akar, ebben egyetértés van szerencsére. De a gyerek téma is kicsit elbizonytalanít, mert egyelőre mind a ketten úgy érezzük, hogy nem szeretnénk, viszont én még mindig nem tudnék rá egyértelmű választ adni, hogy csak most nem szeretnék még az elkövetkező 2-3 évben, vagy soha. Ő is bizonytalan a témában, de talán mégkevésbé hajlik a talán felé, mint én.
Ami még kicsit zavar, hogy nekem mindig van valami aktuális célom, amit el szeretnék érni és teszek érte, de ő fele annyira sem törekvő, mint én. Amikor ő mondja, hogy mire vágyna, vagy mit szeretne elérni éppen, csak a beszél a levegőbe és nem tesz érte, hiába próbálnám benne támogatni, a kifogásokkal jön csak, hogy most miért nem tud éppen az adott dologra koncentrálni. Ugyanakkor tényleg rengeteget dolgozik, sokszor hajnaltól éjszakáig, így nem tudom okolni azért, hogy nem vágyik egy hosszabb túrára velem szabadnapján, vagy így nem vág bele semmi újba.
De amúgy meg a munkáját nem is szereti ezek miatt, simán válthatna mert van egy jó szakmája, de abban meg nem akar többé dolgozni és maga sem tudja, mire válthatha, amivel kiegyensúlyozottabb élete lehetne és örömmel is csinálná.
Azt érzem, hogy hiába próbálok neki segíteni és támogatni bármiben, hogy belevágjon valami másba, ami jó lenne neki is meg a kapcsolatnak is, valahogy megelégedik azzal, ami éppen van.
Értitek, hogy mi a bajom?
Valahogy nem tudom eldönteni, hogy velem van a baj, amiért ezek a dolgok zavarnak, vagy ez normális velejárója egy hosszú kapcsolatnak?
Néha önzőnek érzem magam, amiért elégedetlennek érzem magam, de néha meg belegondolok, hogy lehet mással meg máshogy lenne, aztán emiatt a gondolat miatt is rosszul érzem magam, hiszen szeretem őt és nagy problémáink sincsenek, csak engem zavarnak valahol ezek a dolgok, és ez nyomaszt egy ideje..
Úgy csinálsz, mintha rajtad kívül álló dolog lenne, hogy nem csináltok ezt, nem csináltok azt, pedig te minim 50%-a vagy a kapcsolatnak. Szóval le kellene ülni beszélgetni, hogy ki mire vágyik, mire nem, illetve mi az, amire lehet nem vágyik, ezért magától nem kezdeményezi, de ha ki van téve az asztalra, a másik kedvéért belemenne, aztán lehet még jó tapasztalat fog kijönni belőle.
A nagy kérdésem: szerinted miért gond az, ha valaki megelégszik azzal, ami neki van? Miért baj az, ha harmóniában tud élni "egyszerűen", "középszerűen" is, nem mindig törtetve? Ezt miért kell negatívumként felírni a számlájára? Ez lehet neki nem baj, és csak neked baj.
Te mire vágysz? Azt kellene tudnod megfogalmazni. Mert ez nem evidencia, hogy mindenki törtetni, küzdeni, erőlködni akar az életben és muszáj lenne ezt tennie.
Gondolhatod, hogy a legtöbb 10 éves kapcsolatban ilyeneket éreznek, nagyon ritka, ha valaki folyton nagy lángon ég a partnerével, mindig ugyan azt akarják csinálni és ugyan az az energiaszintjük. De szerintem egyedül az releváns, hogy te jól érzed e magad, és mit tudsz tenni ezért a kapcsolatban, vagy annak elhagyásával.
10 éves kapcsolatban vagyok, van már gyerekünk is és eszembe nem jut, hogy megfelelő ember mellett vagyok-e mint kérdés.
Tehát jobban teszed ha hallgatsz az elsőre és szakítasz vele.
Az ilyen típusú kapcsolatokban mint a tiéd az egyik fél mindig a harmadik személlyel kompenzál.
Ne légy hűtlen féreg, azt se hagyd, hogy ő legyen az mert persze ő is félreléphet.
Nektek nem való kisbaba ha nem tud az árnyékán túllépni hisz a kisbaba még nagyobb káoszt, feszültséget okoz hiába csodálatos más nézetből tekintve a családosdi.
Fölöslegesen maradsz vele.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem szeretnék szakítani, jó lenne valami megoldást találni, tapasztalatok érdekeltek.
Kedves 3-as. Lehet, hogy kicsit félreérthető volt a törekvés, amiről beszéltem. Én személyes célokra gondoltam magamnál, mint például az edzés, egy jobb forma elérése. Vagy az, hogy évekig halogattam a jogosítványt, de most végre megcsináltam. Ezek a dolgok engem feltöltenek, hiszen sikerélményekkel járnak.
Nem várom el, hogy ő is állandóan pörögjön valamin, de neki is lennének tervei, csak ő nem valósítja meg őket, pedig támogatnám benne, és ez bánt.
Ahogy az is, hogy tudom, hogy nem szereti a jelenlegi munkáját, hiszen látom rajta, hogy teljesen kikészíti, illetve mondja is, hogy utálja. Ebbe szerintem nem kellene feltétlenül beletörődni és elfogadni, hiszen fiatalok vagyunk és nem nehéz még munkát váltani.
Szóba jött már az is, hogy esetleg 1x külföldön próbálnánk szerencsét, de ő nem beszél nyelveket. Amikor mondom, hogy hát akkor kezdjen el egy tanfolyamot, én benne vagyok, uccu neki - akkor egyből jön, hogy emellett a munka mellett hogyan lenne erre ideje és energiája.
Ilyenekre gondoltam az alatt, hogy csak a levegőbe beszéli a céljait, de nem tesz értük. Pedig meg tudnánk oldani mindent.
A drága párja nem hisz saját magában, nem hisz a képességeiben. Fél a kudarctól, nincs önbizalma. Beleszokott a mókuskerékbe, de kérdező semmivel se különb tőle. Ő ugyanúgy abba a mókuskerékben van ugyanis mondja neki a magáét, támogatja bár látja, hogy nincs haszna. Ugyanúgy fél váltani mint a párja. Nem akar szakítani mert szintén fél az ismeretlen jövőtől. Pedig azt kéne mert ebből már semmi jó sem fog kisülni. Elmehetne a párja pszichológushoz, vagy növelhetné az önbizalmát, de hosszú ideig tartana míg valamennyire szerezne és csakis saját maga miatt kéne, nem a kérdező hatására. Így csak nyomást helyez rá ami pozitív eredmény nem mutat. Lehet pont az kéne neki, hogy nem alkotnának párt mert rájönne, hogy ahogyan él az neki nem jó. Kétszer se nem mondom, hogy depressziós és semmi ereje nincs harcolni a jobb jövőért. Viszont a kérdezőnek akkor sincs joga megváltoztatni őt még akkor sem ha a jóindulat vezérli. Jobban járnának ha inkább elengednék egymás kezeit és nem kapcsolatfüggőség együtt maradnának.
8-as igazad lehet, az önbizalmát illetően. Viszont mint írtam is, ezek a témák akkor jönnek fel, amikor ő említi. (nem szeretem a munkám, jó lenne külföldre költözni, stb)
Én nem cseszegetem magamtól olyanokkal, hogy váltsál már munkát és tanuljál már nyelvet. De amikor ilyenekről beszél, mégis mit kellene mondanom? Nem az a helyes reakció, hogy kifejtem, hogy mellette állok és vágjon bele bátran? Mit kéne akkor mondanom, hogy így jártál, most ez van, fogadd el a helyzeted? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!