Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Férjem nem hajlandó részt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem nem hajlandó részt venni a kutya nevelésében, nem tudom, mit tegyek. Hasonló helyzetet hogyan oldottatok/oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Van egy kutyánk már kb. 4 éve és a férjem többnyire nem vesz részt aktívan a kutya nevelésében, pedig okos kutya és látom/láttam rajta, hogy képes lenne a kutya sokkal több mindenre, ha közösen és következetesen lenne nevelve, de a férjem sajnos nem hisz ezekben, valamiért elzárkózik tőle. Nem arról van szó, hogy nem beszéltünk már a témáról, de valahogy nem vesz, nem veszi komolyan. Sokat törődik a kutyával, a kutya is szereti őt, gyakran viszi sétálni, de például nem tud rendesen sétálni a kutya (húz, meg hirtelen elránt és ilyenek), pedig én tanítottam és láttam a fejlődést, de mivel a férjem is sétáltatja minden nap, emiatt sosem tudtam elérni a fejlődést, mert ő hagyja, hogy arra menjen a kutya, amerre akar és hogy ráncigálja stb. Ő kb. úgy gondolkodik, hogy miért neki kéne idomulnia az én elképzelésemhez, mikor ő nem úgy gondolja. Képzelhetitek, hogy milyen kellemes volt várandósan sétáltatni így a kutyát, a végén már ráhagytam, hogy vigye csak ő sétálni, ha már így megnevelte. Én próbálkozhatok, de aki tart kutyát, az szerintem jól tudja, hogy az egyik legfontosabb a következetesség és ez nem megy, ha nem működik együtt minden családtag. Az ő családjában mindig így tartották a kutyákat, ahogy ő. Tanítottam a kutyát, hogy csak engedélyre mehessen ki a hátsó ajtón, mert különben el tud menekülni(le kell rakni egy kerítésszerű dolgot, hogy ne mehessen ki a kis udvarból). Sajnos ebben sem volt partner a férjem. Vagyis egy idő után addig rágtam a fülét, hogy egy darabig ő is csinálta, de sajnos egyáltalán nem következetes. A kutya meg okos állat, rögtön rájön ezekre, most már rám is kevésbé hallgat. Például ha kiküldöm a szobából, akkor kimegy. Azonban ha a férjem is ott van a szobában, akkor hozzá szalad, mert tudja, hogy ő nem mindig küldi ki. Pedig megvannak a szobák, ahova nem szabad bemennie, de a férjem nem tud következetes lenni, pedig ezt is direkt megbeszéltem vele előre, hogy hova nem mehet be a kutya. Engedékeny és következetlen. Persze a múltkor is én voltam a hibás, mikor elmenekült a kutya, mert azonnal kifutott a hátsó ajtón, amikor kinyitottam. Mé a férjem volt felháborodva, mikor mondani mertem neki, hogy ez nem lenne, ha sikerült volna következetesen tartani a csak parancsra mehet ki szabályt. 4 év alatt ez már veszett ügy? Volt valaki hasonló szituációban? Hogyan értethetném meg ezt a helyzetet a férjemmel? Vagy inkább a kutya oldaláról lenne érdemes megközelíteni?

2024. jún. 27. 05:20
 1/8 anonim ***** válasza:
18%
Kutyapsziológus
2024. jún. 27. 05:25
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"Képzelhetitek, hogy milyen kellemes volt várandósan sétáltatni így a kutyát"

Most komolyan... A kutyával nem boldogultok közösen, de azért gyereket vállaltok, majd lesz valami alapon? 😳

2024. jún. 27. 06:42
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk én vagyok az engedékeny, a férjem a szigorú, és hallgatnak rá a kutyák, sőt, régen még a kecskék meg a birkák is, amikor voltak.😃

Lehetsz következetes a férjed nélkül.

A kapun szökéshez egy tipp. Kinyitod, odaállsz ahol ki tud menni, és amikor próbálkozik, a határon eléállsz, és egy határozott 'nem'. El kell velük játszani párszor, de az összes kutyát a családban meg tudtam ezzel tanítani. Csak szánj időt erre, és persze dicsérd meg, ha ügyes. Meg fogja érteni

2024. jún. 27. 07:11
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
Lehet, hogy csak nem szereti az állatokat. Attól a gyereknevelésben még lehet partner. Ha a gyereket ő is akarja, a kutyát meg nem, akkor érthető, én is leszarnám az asszony kutyáját ha lenne, mert nem érdekelnek az állatok egyáltalán. Viszont a két gyerekünket egyetértésben neveljük.
2024. jún. 27. 07:56
 5/8 anonim ***** válasza:
91%
Azért nem véletlen van a párkapcsolatok kategóriában ez a kérdés, az Állatok helyett, látszik, hogy te is tudod, hogy gáz a kapcsolatotok. A kutyával nem fog működni, valószínűleg a férjedet tartja falkavezérnek, így nem fogja érdekelni, hogy mit akarsz tőle, amíg a férjed máshogy akarja. Majd a gyerekkel is így fogja csinálni, te próbálsz szabályokat bevezetni, ne egye degeszre magát ebédig fagyival, de ő engedi neki, lefekvés x időpontban, de ő engedi, hogy tévére aludjon el késő este, próbálod mértékeltességre nevelni, legyen kedvenc néhány játéka, de ő talicskával hozza az új játékokat neki sajnos saját tapasztalat.
2024. jún. 27. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
27%
Férjed talán nem is ért a kutyákhoz. 🤷 És nem is érdekli, nem kutyab*zi.
2024. jún. 27. 08:55
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Láthatóan sohasem fogtok közös nevezőre jutni. Talán nem kellene erőltetni ezt a kutyadolgot.
2024. jún. 28. 15:55
 8/8 anonim ***** válasza:
A férjed ha nem lesz következetes,akkor a kutya így marad. En is ismerek ilyet,sőt olyat IS hogy azt mondjak TE akartal kutyat,meg setali SE viszik le. És o akarta ezt a kutyat?
2024. júl. 1. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!