Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feszült helyzetek a kapcsolatban?
A kerdes kissi elmaradott, de egyaltalan nem az elso es nem friss kapcsolatrol van szo 😅.
5 eve vagyunk egyutt, tavalyi ev masodik fele ota eleg szep megprobaltatasokat kapunk az elettol mind a ketten, es ez a mostani idoszakra sajnos csak fokozodott. Nem erjuk utol magunkat, es a xar konkretan omlik a nyakunkba. Probaljuk allni a sarat a kapcsolatunkban is hogy az egyeni vagy eppen kozos feszultsegunk illetve az alkalmi “bal labbal keltem” nap tetejebe meg egymast se oljuk, de ez nem mindig jon ossze.
Epp a mai nap, paprikasabban jottem el egy ugyintezesbol amivel nem jartam sikerrel kulsos tenyezok miatt, es meg megkoronazza a napjaimat az is, hogy csutortokon vizsgazom.
Hivtam paromat, (nincsen szamomra mas rajta kivul, se baratok, se szulok, testverek) akiknek haragomat-banatomat ki tudnam onteni, es a paprikas hangulatomba, olyan hangszint utottem meg a parommal, amit magara vett, es rosszul esett neki.
Mondtam neki mar korabban tobbszor is hogy nem neki szol, csak kiengedem magambol ami epp van vagy jon.
Megmondom oszinten nem tudom mennyire jogos vagy nem jogos mert nem is emlekszek mar ra, csak arra, hogy idegessegemre meg ezen ossze is vitatkoztunk.
O ezt maskeppen kezeli.
Mit tehetnek ilyen helyzetben, az odafigyelesen kivul, hogy ne erezze azt hogy rajta csapodik egy-egy ilyen dolog? Eleg hirtelen ember vagyok, es az az igazsag, barmennyire is szeretnem de nem tudom es nem is akarom magamban elfolytani a duhomet vagy epp barmi ami er. Kapcsoljam ki a telefonomat?
Beszeljem ki az utcai kampanyolo tablaknak?😂
30 ev felettiek vagyunk.
Rendszeresen sportolok, dolgozok, de most a munka-otthon-tanulas rovasan kevesebbet jutottam el sportolni ami egyebkent kitunoen tudta “kezelni” bennem a felesleges energiat.
A kerdesem komoly, vhogy fellabon is ki kell birni a megprobaltatasokat es turelemmel lenni a masik fele is egyes napokon amikor erre van szukseg…
Egyáltalán nem normális, hogy a párodon vezeted le a feszültséged! Az sem normális, hogy felnőtt ember létedre ennyire nem vagy képes szabályozni az érzelmeidet.
Megértem, hogy mérges vagy, de minek kell hívogatni a másikat és vele csúnyán beszélni? Velem ezt egyszer játszanád el, a másodiknál repülnél! Nem csodálom, hogy nincsenek barátaid...
Én terápiát javaslok neked, mert nem normális a viselkedésed. Kognitív viselkedésterápiával sokat lehet segíteni az érzelemszabályozáson, plusz az érzelmi intelligenciát is fejleszti.
Bakker ha vkit felidegesitett egy ügyintéző és kiabálva meséli el vagy feldúltan, eszembe nem jutna magamra venni. Ehhez mennyire kell sötétnek lenni hogy magára veszi?
Te meg nyaljá neki esdekelj a bocsanatáért.
Hát én ugy lennék vele hogy kérjen ő bocsánatot azért, mert vádol azzal hogy neki szólt volna.
Ha vki ideges paprikás beszéljen nyugodt lassu hangnemben mint aki be van nyugtatozva?
Mindenki úgy ad elő egy történetet hogy benne vannak azok is amiken keresztulment. Érzelmi többlettel.
Forditva is ugy van ha vki nyer a lotton azt nem ugy fogja előadni mintha vmi receptet olvasna fel.
"Eleg hirtelen ember vagyok, es az az igazsag, barmennyire is szeretnem de nem tudom es nem is akarom magamban elfolytani a duhomet vagy epp barmi ami er."
Dühkezelési terápiát javaslok én is. Biztos vagyok benne, hogy rajta adtad ki a mérged és nem értette félre egyáltalán!
"paprikas hangulatomba, olyan hangszint utottem meg a parommal, amit magara vett, es rosszul esett neki.
Mondtam neki mar korabban tobbszor is hogy nem neki szol, csak kiengedem magambol ami epp van vagy jon."
Ezek csak kifogások, te rajta adod ki ami nem tetszik folyamatosan és már baromira elege van belőle.
Nemhogy kiadtad rajta még össze is vesztél vele.
Nem érdekli hogy te idegbeteg vagy és igaza van.
Első körben rendbe kellene rakni ez életeteket.
Olyan munkátok van, amit nem bírtok, és ez nem csak azért nem jó, mert rá fog menni a párkapcsolatotok. Minden ember más és más, mindenki másban erős, és másban gyenge. Nincs ezzel baj, semmi probléma nincs azzal, ha valaki nem tudja fapofával tűrni a stresszt, vagy épp az ügyfelek bunkóságát. Csak akkor neki az a munkakör nem való. A lényeg, hogy tisztában legyél azzal, hogy mit bírsz, és az alapján döntsd el, hogy mit vállalsz!
Ettől függetlenül nem hátrány persze, ha megtanulod kezelni az esetleges feszültséget, ez még jól jöhet az életben. De első körben azt mondom, hogy érdemes lenne más munka után nézned.
Aztán a következő dolog, hogy tiszteljük a szerelmünket!
Ő nem egy boxzsák, akin kiadhatod minden frusztrációdat! Ő egy élő, érző lény, ezt tartsd mindig szem előtt!
Az erősebb hangszín meg önmagában nem baj. Addig, ameddig az nem a párod - vagy bárki más, vétlen személy - ellen irányul.
Bocsi, de szerinted mi nem szoktuk kipanaszkodni magunkat egymásnak? Dehogynem! Konkrétan tegnap barátnőm mondta el nekem, nem kevés indulattal a hangjában, hogy milyen jókívánságai lennének a főnöke nőági felmenői felé, ma meg én voltam az, aki ecseteltem, hogy a fenntartónk igazából egy népművészeti agyagedény. De eszünkbe nem jutott volna egymás bántani, még verbálisan sem!! És nem, ez nem olyan dolog, ami félreérthető lenne. Ha pl. a főnöködet, vagy a k*cs*g ügyfeleket szidod, azt nem fogja a párod félreérteni. Ha vele beszélsz lekezelő, tapló hangnemben, akkor arra meg nem lehet ráfogni, hogy "nem neki szól". Itt az a baj, hogy te konkrétan őt büntetted azért, mert szr napod volt.
Ha meg van köztetek nézeteltérés, sérelem, azt akkor is meg kell oldani, ha alapból nem okozna problémát. Pont azért, hogy még véletlenül se jöjjö nelő ez sértésként egy-egy meggondolatlan pillanatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!