Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért lett ennyire divat az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért lett ennyire divat az énidő?

Figyelt kérdés
Környezetemben azt látom hogy sokan az én időt akarják, ami kell is nyilván. Sokszor ez felül ír minden mást náluk és nem érdekli őket semmi.
2024. máj. 23. 08:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Különböző okai vannak mint pl. sokáig volt szingli az illető és nem akar igazából párkapcsolatban élni, de a társadalom miatt belemegy, menekül a párjától akit már nem szeret, vagy egyszerűen nem egyeznek az igények együtt eltöltött időkre.
2024. máj. 23. 08:33
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka van. Lehet az illető introvertált beállítottságú, fárasztja a társaság, ezért arra vágyik, hogy egyedül töltődjön fel a kötelező társasági érintkezések után (munka/suli/tömegközlekedés stb.) után, ahol rengeteg inger éri.

Aztán az is közrejátszik, hogy megváltozott az életmód, most már csomó olyan szolgáltatás van, ami az egyént célozza meg, mint fogyasztót, így a fizikális közösségi élmények (fesztivál pl.) már csak EGY a lehetséges opciók közül, de nem az egyetlen. Ott az internet. Akit nem mozgatnak meg a közösségi élmények, beül a telefon/gép elé, vagy ha társasági életre vágyik, azokat ott is megélheti, anélkül hogy ki kelljen mozdulnia, utaznia kelljen, várni a másikra stb, ami tele van kompromisszummal.

2024. máj. 23. 08:40
 3/17 anonim ***** válasza:
78%
Nálam pl nagyon sokat számít. Stresszesebb típus vagyok, néha szorongok is, néha annyi a teendőm vagy legalábbis úgy érzem, hogy megfojt…ilyenkor muszáj kicsit egyedül lennem, kikapcsolodnom, olvasnom vagy csak néznem egy filmet, naplót írnom vagy kerteszkednem, mert ezalatt a néhány tevékenység alatt tudok kikapcsolni. Persze ezen kívül foglalkozom a párommal, szóval nem hanyagolom el emiatt, ez az én idő napi kb fel óra, hétvégén több. De ő is ugyanígy igényli.
2024. máj. 23. 09:11
 4/17 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem divat nagyokos. Ez egy alapvető emberi igény, amit nem érdemes degradálni, azért mert neked nincs rá szükséged. Aki így tud kiegyensúlyozott maradni, azzal mi a baj? Sokkal egészségesebb minta társ és társaságfüggő emberek, akik nem tudnak eltölteni úgy 5 percet hogy ne valaki más seggébe lógjanak.

Van idő a gondolatokat letisztázni, átgondolni a terveidet, magaddal lenni és a saját igényeidre fókuszálni. Visszatérni önmagadhoz. A társadalom részei vagyunk, de individuális lények is, akik nem egyformák.

2024. máj. 23. 09:20
 5/17 anonim ***** válasza:
12%

4#

Tartalom: 5/5

Stílus: 5/2

2024. máj. 23. 09:25
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

5#

Elnézést, de felhúzott a kérdező stílusa. Aki divatnak minősít egy tök normális dolgot. Azzal hogy azt írja: "Miért lett ennyire divat?", azt közvetíti, hogy ez egy olyan tevékenység, amit az emberek majomkodásból, divatból csinálnak, és már mielőtt megismerné az adott illetőt. Ismeretlenül ítélkezik és ez bosszantó.

2024. máj. 23. 09:31
 7/17 anonim ***** válasza:
45%
6# Az is igaz, az ítélkezést én sem szeretem
2024. máj. 23. 09:33
 8/17 anonim ***** válasza:
69%

Mert az embert annyiféle inger éri a nap folyamán, hogy muszáj néha elvonulnia, befordulnia magába hogy ezt feldolgozza. De ez mindenkinek mást jelent. Lehet valakinek az mint amit #2 ír, másnak az olvasás, kutyasétáltatás, valami sport, főleg nőknek vásárlás, valamilyen hobbi.

És az énidőnek semmi köze ahhoz hogy mennyire szeretjük a másikat. A legszerelmesebbnek is kell néha legalább 1-2 óra külön, mert különben fuldokolni kezdenek.

2024. máj. 23. 09:53
 9/17 anonim ***** válasza:
77%
Túl sok az inger, túl sokat kell viselkedni. Néha ki kell ereszteni a gőzt. Akkor is, ha közben takarítasz vagy gyomlálsz, a lényeg, hogy egyedül legyél. Nem lehet 0-24-ben mindig elvárások szerint élni. Persze van a másik véglet is, aki nem bír egyedül lenni, nekem barátnőm volt ilyen, még nála is kellett aludnom, mert nem tudott egyedül lenni a lakásban, férje aznap máshol volt.
2024. máj. 23. 10:56
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint ambivertált vagyok, hol egyik, hol másik irányba mozdulok ki, alapvetően szeretem a nyüzsgést, a társaságot, az eventeket, de belepusztulnék, ha nem lenne "énidőm". Maga a kifejezés valóban egy divatszó, DE! ettől a jelenség nem egy divat, hanem egy teljesen alapvető emberi szükséglet! És bár idekevertem az intro/extrovertált fogalmakat, ez nem jelenti azt, hogy egy extrovertáltnak ne lenne rá igénye időnként, legfeljebb az arányok mások.
2024. máj. 23. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!