Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » El kellene engednem a haverjai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El kellene engednem a haverjaival?

Figyelt kérdés

Friss házasok vagyunk,6 éve együtt, én jelenleg előrehaladott állapotú kismama.

Ma épp egy családi eseményről jöttünk haza, ahol mondanom sem kell számolatlan mennyiségű szesz fogyott, áradt a pórusaiból is. A messze élő, ritkábban látott haverjai elhívták magukkal szombatra valahova. Na, a lényeg, hogy elég mérgező, szar családban nőttem fel és néha nehéz tudni hogy manipulatív szemétláda vagyok, vagy jogosan mérgelődök dolgokon...

Egyébként is dolga van a rokonainál, szóval egyedül hagyna 29-31 délig kb, már ha képes lesz elindulni haza a tenger alkohollal a vérében. Mert nyilván az nem marad el ilyenkor.

Amúgyis van kis gondja az ivással,veszekedtünk is miatta korábban. (Mert ne mondja nekem senki, hogy normális, ha valaki otthon, egyedül megiszik gyakran 3-5 fröccsöt. Minden nap. )

Ja, szóval a kérdés, hogy én reagálom túl, és rátelepszek vagy tényleg át kellene gondolnia?

2023. dec. 25. 21:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A buli csak egy nap ebből, a másik meló a csaladjával, megjegyezném.
2023. dec. 25. 22:13
 12/20 anonim ***** válasza:
86%

Azért festjük le masszív piásnak, mert egy masszív piás. Az alkoholfogyasztás normális körülmények között még heti szinten sem ok, nemhogy naponta 3-5 fröccs.

Nekem mindkét szülöm alkesz volt, és amikor apám harmadszor került kórházba a pia miatt, akkor az orvos elmagyarázta anyámnak, aki csodálkozva mondta neki, de hát ö sose részeg, hogy nem az az alkoholista, aki állandóan részeg, hanem az, aki rendszeresen fogyasztja és nem tud/akar meglenni nélküle. Szóval hiába nem látszik rajta semmi, akkor is egy alkesz.

"Alapvetően nincs gond a kapcsolatunkban, leszámítva ezt." De, nagyon nagy gond van a kapcsolatotokban. Nagyobb, mint gondolnád. A gyerekedet már elöre sajnálom. Tudom, miröl beszélek. Az alkohol tönkretette a gyerekkoromat.

Nem a haverjaival kellene elengedned, hanem az életedböl.

2023. dec. 25. 22:16
 13/20 anonim ***** válasza:

"De pont ettől van bűntudatom. :D

Már mondta, hogy akkor lemondja, de erre meg beugrott hogy most nem vagyok-e szemét így."

Miért lennél szemét? Miért lenne bűntudatod?

Majd elmegy máskor 1 napra a rokonokhoz.

Ne tegyél a jó ellen, ne szabotáld a boldogságodat.

Szívesen marad veled otthon, nehogy már te küldd el!

2023. dec. 25. 22:29
 14/20 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam hogy szívesen mert egyértelmű, hogy csak miattam mondja, de amúgy nagyon menne.

Sajnos ez egyszeri alkalom, valamiféle verseny, és nehéz szervezni 3 megye távolságból máskor programot.

Gyakorlatilag utoljára 3-4 hónapja találkoztak.

2023. dec. 25. 22:32
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

De mi az, hogy engedd el? Felnőtt ember. Anyud nem lehet addig veled, nem leszel a családdal? Én ezt nem értem.

Az alkohol inkább a baj, mint az, hogy te nem akarsz hárpia lenni.

Én akármibe lefogadom hogy félsz egyedülálló anya lenni és azért inkább többször behúzod füled-farkad majd kitör a vulkán olykor.

Így nem lehet élni, nincs egy szemernyi önismereted se, se önbizalmad. Ráadásul még véded amikor alkesz.

Képes lesz még le is ütni ha sokat jár a szád, idegesíted a kisbabával együtt szerinte.

Téged meg a haverok érdekelnek...

Minek neked gyermek vele együtt?

Felelősségteljesen nem tudsz viselkedni.

2023. dec. 25. 22:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom.😐 Amikor én harmadik trimeszteres kismama voltam, a férjem egy sört sem mert meginni, mert mi van, ha szülni kell és menni be a kórházba. Bár az én férjem nem is iszik meg napi 3-5 fröccsöt. Sőt dolgozni is úgy ment, hogy vidéki melókat nem vállalt, mert mi van, ha indul a buli. Nemhogy napokra magamra hagyni, pláne a vége felé. Érdekes ez azért. Gondolkodj el ezen azért!
2023. dec. 25. 23:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem a válaszolók festik le masszív piásnak, hanem a történetből ez jön le + te magad mondtad, hogy gondjai akadnak az alkohollal.

Szerintem elhamarkodott döntés volt gyereket vállalni vele.

2023. dec. 26. 00:00
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Bátor vagy, hogy ilyen embernek szülni mersz....
2023. dec. 26. 00:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nm tudom értelmezni a kérdést: felnőtt ember, oda megy szabad belátása szerint, ahova akar, nem a kutyád, hogy "elengedd". Szóval ez nem játszik.

Ha neki a lelkiismerete engedi, hogy ilyen állapotú feleség mellett elmenjen mattrészegre ivós buliba, az már régen rossz.Az, hogy enélkül a buli nélkül is egy alkoholista iógép, tehát sok újdonsággal nem járna, ha megint jól beinna, irrelevánssá teszi a felvetést is.Ha nem a régi haverokkal rúg be kegyetlenül, akkor szimplán otthon inna. Az eredmény ugyanaz: nem lehet rá számolni.Nem mi írjuk le masszív alkoholistának, hanem te tedden ezt meg...te is tudd, hogy ez nem lesz így jó.

Szóval, amin gondolkodnod kellne, az nem az "lengedem-nem engedem", hanem az, hogy ha most ennyit piál, akkor olyankor mennyit fog, amikor majd ott lesz a visító gyerek, és a feszültségek levezetése miatt méginkább az alkoholhoz fog fordulni, te meg semmiben nem fogsz tudni rá számítani otthon. Élmény egy piálós társ, de hát te választottad, ez kelle neked, de a gyereknek egy piás, semmirevaló apa...na, azért nem lesz neked hálás...Inkább ezeken a távlati dolgokon merengjél!

2023. dec. 26. 07:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem gáz "nem elengedni" a másikat valahova, ahova szeretne elmenni. Van egyébként valami közös tervetek arra a hétvégére? Ha nincs, akkor miért ne tölthetne pár napot máshol?

Mi mindig is elég szabadon értelmeztük ezt a férjemmel. Gyerek előtt is voltak külön programjaink a barátainkkal és azóta is. Nyilván az első időszakra azért megcsappantak, de nekem pl. tök alap volt, hogy a férjem elmegy a gyerekkori legjobb barátja esküvőjére úgyis, hogy én otthon maradok a 3 hetes babánkkal. Nekem is jól esik évi 1-2 alkalommal máshol tölteni egy-két éjszakát barátnőkkel és kikapcsolni. Szóval szerintem ez igény függő és olykor bele kell, hogy férjen. Az meg, hogy ott mi történik az ő felelőssége.

Szerintem a napi szintű ivás sokkal problémásabb, mint hogy szeretne 4-5 hónap után találkozni a haverjaival. Te meg hívj át aznapra egy barátnőt és rittyentsetek egy csajos estét!

2023. dec. 26. 13:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!