Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adott 2 ember akik együtt élnek, de mégis külön. Szerintetek ez normális ? A többi kifejtve lent!
A lényeg: Megismerkedtem egy sráccal, szerelmesek lettünk,sok időt töltöttünk együtt. Fizettem az albérletet hónapokon keresztül,amibe már szinte nem is laktam,és ő felajánlotta hogy költözzek hozzá, legalább félre tudom tenni azt a pénzt amit albérletre költöttem.. Ez eddig egy totál normális hozzáállás. Éltünk együtt 5 hónapot, de ahogy szokták mondani, lakva ismerszik meg igazán az ember. 5 hónap után teljesen kikészültem, gyomorideggel keltem és feküdtem,a részletekbe nem mennék bele hogy mi vezetett idáig. Elkezdtem albérletekez nézni, találtam is, kifizettem és oda elköltöztem. De itt jön a De.. Az új albérletben idegennek éreztem mindent, pánikoltam, nem akartam ott lenni. Mivel nem váltunk el a sráccal rossz viszonyban, most ott tartunk hogy amióta kivettem az albérletet szinte ott áll, dísznek van, és adok a főbérlőnek pénzt azért, hogy ott álljon. Ott folytattuk az életünket ahol abbahagytuk, együtt élünk, de folyamatosan cseszeget azzal hogy ennek mi értelme van hogy egy idegen főbérlőt gazdagítok a pénzemmel. Tudjátok, megnyugvás volt nekem az albérlet, egy olyan hely ahova tudok menni ha bekattan az agya, nem kell a híd alatt aludnom. Ennyi a funkciója, a biztonságérzet. Szerinte ez nem logikus válasz. Mikor nála laktam, feszt a fejemhez volt vágva hogy nem kötelező vele laknom, takarodjak, mástol nem sajnálom a pénzt de tőle igen. Folyamatosan veszekedtünk, hónapokon át sakkban tartva éreztem magam, aki függ a férfitól mert én lakok nála.
Ha felmondanám az albérletet buknám a kauciót, de havi 140ezerrel bentebb lennék.. Ami mind szép és jó, de nekem a nyugalmam megér havi 140-et, és az hogy van hova mennem végső esetben.
Szerinte én látom rosszul, szerintem meg ő. Egy olyan férfirol beszélünk akinek problémás a családja, nincs autója, lakása, semmije. Pénze van amit befektet, kamatozik a pénze, de mégsem stabil anyagilag , a nők többsége szóba sem állna vele.
Nektek mi a véleményetek ?
Nagyon rendesek vagytok, itt az ideje hogy tisztázzak mindent hogy tisztán lássatok.
A srác nevezzük Zolinak, ingyen lakhatásért cserébe(van sajat furdoszobaja és egy szobája) lakik egy hostelben, cserébe a hostel tulajának leveszi a gondokat a válláról, valamint takarít, tehát nem megterhelő munka. Ezen felül nincs bevétele, nem dolgozik, az ételt és egyéb szükséges dolgokat a családtagjaitól oldotta meg, kapott adományokat, vagy olyan barátnői voltak akik kaját adtak neki. Nagyon minimalista életet él, azt vallja hogy mindent ki lehet hozni 0 pénzből, ha valaki akarja. Mikor megismerkedtem vele, azt gondoltam tuti kattos, elmesélte hogy szinte minden barátnője a pszichiátriáról volt, de volt prosti barátnője is. Mindig arra hivatkozott hogy ez mellett a munka mellett nehezen tudna elmenni pluszba valahova pl 4órában dolgozni. Elmesélte azt is hogy problémái voltak mindig a munkával, dolgozgatott a covid alatt, és felhalmozott tobbmillio ft-ot, de mindig arra törekedett hogy a pénze kamatozzon(befekteti,allampapir) és ne kelljen belőle költenie. Sosem hívott meg semmire, mikor megismertem egy szendviccsel nem tudott volna megkínálni. Úgy gondoltam jó lesz szexpartnernek, de minél többet találkoztunk, annál jobban beleszerettem. Viharos volt a kapcsolatunk, több hónap civakodás és történés után hozzáköltöztem, felmondtam az albérletem, mert szinte nem laktam ott hanem csak fizettem. B*sztatott folyamatosan hogy költözzek hozzá, végül beadtam a derekam. A szüleim és ismerőseim óva intettek tőle, mert én mindig férjre + gyerekre és közös tervekre vágytam, de mindenki azt mondta szerintük csak kihasznál, és nyilván egy olyan nőt keres maga mellé aki anyagilag jól áll. Mikor hozzá költöztem, megegyeztünk hogy én állom a kaját, ő meg adja nekem az ingyen lakhatást. Mindig azzal jött hogy megspórolja nekem az albérletem árát, csak nem halok bele hogy én veszem majd a kaját. Elmagyaráztam neki hogy ennek normál esetben úgy kellene működnie hogy fele-fele, mert ketten vagyunk a kapcsolatban, ne úgy tekintsem már rám mint egy üzletre. Fura gondolkodása van, én szeretek előre tervezni, Azért nem szerettem volna hozzá költözni mert nem éreztem az ingyen lakhatást stabilnak, mert ha megszűnik akkor mi lesz ? Felvetettem a közös albérletet, amit ő élből elutasít, mert nem fog robotolni havi 250ezerért egy gyárban, meg amúgyis nekem könnyű munkám van, ilyesmi kellene neki is. Nem akar egy főbérlőt gazdagítani, ő szabad ember és ha teheti mindent úgy fog csinálni hogy a munka sose szerepeljen az életében. Mindig mondogatta hogyha segítenék neki jó munkát találni ami sok pénzt hoz, vagy ha nekem lenne egy vállalkozásom ott besegítene, neki az nagyon jó lenne.
Most ott tartottunk hogy együtt éltünk 5 hónapot, de folyamatosan veszekedtunk és öltuk egymast, azért vettem ki újra egy albérletet.
Elterveztem fejben hogy amint meglesz az új albérletem onnantól kezdve megszakítok vele minden kapcsolatot, vagy csak ritkán beszélek vele. Nagyon hiányzott nekem és nagyon nem stimmel valami mert szinte rohamaim voltak a hiánya miatt, féltem az albérletben lenni.
Újra felkerestem, ott folytatjuk ahol abbahagytuk, csak annyi különbséggel hogy nekem van egy albérletem ami ott áll üresen, és fizetem.
Mikor együtt laktunk, felajánlottam neki hogy veszek magunknak ország bérletet, mivel neki rengeteg szabadideje van, és nekem is, egész nyáron utazgattunk és nekem is kényelmes a munkám amit tudok bárhonnan végezni. Úgy gondoltam hogy ha már nem vagyunk együtt vegye meg magának az ország bérletet, nem én fogom neki is kifizetni, folyamatosan azzal piszkált hogy tőle sajnálok egy 20000 Ft-os dolgot de 140et nem sajnálok egy olyan albérletre, ahol nem lakok. Most ott tart a kapcsolatunk hogy nem igazán tudunk mit kezdeni a szabadidőnkkel, de ő tőlem várja az országbérletet, kaját, mindent, kb tartsam el.
Ma megbeszéltük hogy ő is szépen élje az életét, és én is Hazamegyek az albérletbe hogy legyen értelme ha már van, De amint kitettem a lábamat tőle, rám jöttek ilyen nagyon rossz érzések meg sírógörcs meg minden egyéb... Azt érzem hogy akármennyire is kihasznál, mert én is tudom hogy így van, nagyon szeretem, és szinte félek ha nincs velem, hiányzik, akármennyire is sokat bánt meg sokat vitatkozunk.
"nekem a nyugalmam megér havi 140-et, és az hogy van hova mennem végső esetben"
Miért kell megvárni a végső esetet? Élvezd a nyugalmat a saját otthonodban.
Menekülésre rendezkedsz be élet helyett?
“ha bekattan az agya, nem kell a híd alatt aludnom”
Te egy beteg állattal élsz, és azon agyalsz, hogy “szórod a pénzt”, ahelyett, hogy kitakarítanád az életedből?
Végleg.
“a nézeteivel és az életfelfogásával nem értek egyet.”
Akkor mi a bánatot keresel mellette????
Mit keresek vele ? Attol hogy nem egyezik két ember világnézete, felfogása, még tudnak együtt élni.
Szép is lenne ha mindenki egyformán gondolkodna mindenről...
Ha szeretünk valakit, akármilyen is, szerintetek könnyű "kitakarítani" az életemből ?
Bár így működne hogy lelépek, és sohatöbbet nem beszélek vele, de késztetést érzek rá.
"Attol hogy nem egyezik két ember világnézete, felfogása, még tudnak együtt élni."
Igen, kényszer, szükséghelyzet miatt képesek. De azt nem maga választja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!