Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Köteles vagyok elfogadni apám párját, miért nem érti meg apám, hogy 2 év után sem akarok közös programot a nővel és nem vagyok hajlandó beleegyezni, hogy a nő hozzánk költözzön?
Tudom sokaknak nem fog tetszeni a véleményem, különösen az 'új pároknak' de azért leírom.
17 körül voltam amikor a szüleim szétköltöztek majd elváltak. Csúnya válás volt, elég idős voltam láttam, hallottam. Apám valszeg félre is lépett akkor a mostani új partnerével. Ez csak egy dolog (már önmagában elég ahhoz, hogy sose nézzek rá úgy ahogy korábban, sőt a férfiakkal való kapcsolataim se befolyásolja túl pozitívan), viszont a "kedves" új nő úgy gondolta neki joga van beleszólni a szüleim válásába, anyagilag is meg mindenhogy is. Nagyon gázul viselkedett. Hangsúlyozom, hogy diplomás elvileg intelligens emberekről van szó, na itt látszik mennyire nem ér semmit ilyen téren. Gondolom magyaráznom nem kell miért nem akartam az új párjával nagyon találkozni. Ezt akkor közöltem is, persze nyilvánvalóan nem akarta elfogadni.
Aztán úgy alakult (meg rá voltam utalva), hogy időnként átugrottam hozzájuk és akkor egy órát jópofiztunk és ez a mai napig így van. Már nem vagyok mérges és abszolút normálisan viselkedünk egymással de semmi nincs elfelejtve.
Aztán csak ilyen apróságok voltak/vannak, hogy amikor diplomáztam és össz-vissz 4 embert hívhattam meg, akkor értelemszerűen a szüleim/rokonaim és a testvéremet hívtam. 4ből 3an jöttek el. Na most se anyám, se apám párját nem hívtam. Miért?
Mert semmi közük hozzám és a diplomámhoz. Nem a családom. Ők oda mennek együtt ahova akarnak, együtt élnek, együtt fizetik a számláikat amit akarnak, de nekem az új párjaik senkijeim. Egyiket se kedvelem. Ilyen eseményre pedig a hozzám közel állókat akartam hívni. Persze volt is belőle sértődés, amit akkor se értettem, mert egyiknek sincs köze hozzá vagy hozzám. Nem akarták felfogni.
Egyelőre még anyummal élek újra (éltem külön). Hál' istennek ő felnőttként kezel (lévén az vagyok) és tekint annyira partnernek, hogy megbeszél velem csomó mindent pl.: a lakhatással kapcsolatban és nem az van, hogy mivel ő a tulaj hivatalosan ezért nekem nulla beleszólásom. Hanem azt mondja, hogy mind a ketten ott lakunk, együtt kell kialakítani, hogy mindenkinek jó legyen.
Nagyon sok múlik azon, hogy a szülő hogy kezeli a válást, akárhány éves is a gyerek. Nyilván főleg akkor ha még együtt laknak.
Erre egyszer már válaszoltunk, hogy neked semmi beleszólási jogod nincs abba, apád kit vesz el és költöztet oda.
Övé a ház, ennyi.
Apám haszonélvező, de az én részem a ház 16 %- a.
Van akkor beleszólásom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!