Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Követelhet-e valamit ?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Követelhet-e valamit ?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Együtt élünk a barátnőmmel már lassan egy éve, az én lakásomban élünk, de az ő lakcíme még mindig a szülői otthona így azon gondolkodunk hogy a lakcímét megváltoztatjuk ahol élünk közösen hogy könnyebben menjenek a postai dolgok. A kérdés tehát az, ha a lakcíme az én lakásomhoz fog szólni és egyszer netán véget érne a kapcsolatunk Ő követelhet valamit a lakásból, bármit tényleg ? Olvastam hogy van ilyen élettársi viszony és ott már vannak hasonló dolgok. Igazából szeretnék csak tájékozódni hogy hogyna működnek ezek a dolgok. Természetesen nincs semmi hogy szétmennénk de szeretek elővigyázatos lenni. Köszönöm előre is a válaszokat.

2023. aug. 18. 11:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
42%
Ja es csak ugy mondom h ismerösomeknél az autó a csajszi nevén volt de mivel egyutt fizettek a hitelt ezert az auto felet vitte a pasi....uh autora is vonatkozik ugyanugy pedigvélettarsak voltak. Előző voltam
2023. aug. 18. 20:02
 12/25 anonim ***** válasza:
75%

Baromira keveritek a szezont a fazonnal. Tök mindegy, kinek a nevén volt az autó, ha közösen fizették a hitelt, járt a fele a pasinak. Igen, sajnos vannak olyan helyzetek, hogy valaki szemétkedik. De attól, hogy nem lehet kirakni, tulajdonrésze nem lesz. Amúgy a tulajdonos kényszerkijelentést is kérhet az okmányirodában, csak mondom.

Együttélés közös vagyont nem keletkeztet. Élettársaknál a bíróság megállapítja a szerzésben való közreműködés arányát, így osztozkodnak. Azt meg már megbocsáss, te se gondolod komolyan, hogy közösen bebútoroznak egy házat, majd az egyik fél megtart mindent, a másik meg egy szál alsóneműben távozik. És mit kell már itt ezt az 5 évet emlegetni? Nincs ilyen, teljesen mindegy, hogy 9 évet vagy 13 hónapot voltak együtt, a magánvagyon magánvagyon marad. Házasságban is.

Könnyebb lepontozni valakit, aki nem a hülyeségeteket ismételgeti, mint utánajárni bárminek.

2023. aug. 18. 22:59
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
En senkit nem pontoztam le. Azert emlegetem az 5 évet mert papam birosagon dolgozott és végigjartuk ezt a szüleim revén te nagyokos....
2023. aug. 18. 23:06
 14/25 anonim ***** válasza:
30%
A masik pedig mar miert kene adnia a felujitasbol? Lehet h az egyiknek 150 ezer ft-os jovedelme van a masiknak meg 1 milko. Akkor ki fizeti szerinted a lakásfelujitast? Gondolkozz mar....
2023. aug. 18. 23:08
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Ja igen lehet kérni a kijelentkeztetest de csak akkor ha at tud jelentketni vhivam a magyar jogszabaly senkit nem tesz hajlektalanná...okoskodo...emiatt huzodott nalunk is evekig
2023. aug. 18. 23:09
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. Én anno a válás után simán kijelentettem a volt férjemet az 1/1 tulajdonú házamból. A kutya nem kérdezte, hol lakik, mit csinál. 10 percig se tartott. Kicseréltettem a bejárati ajtót, átkódoltattam a kapu távirányítóját és ennyi volt.

18 évet betöltött nagykorúnak még a saját szülei se kötelesek lakhatást biztosítani, amennyiben középfokú nappali tanrendű tanulmányait befejezte.

2023. aug. 19. 11:01
 17/25 anonim ***** válasza:
54%

#14, szerintem neked se ártana gondolkozni. Már írták, hogy a szerzés arányában részesülnek. Tehát a példáddal élve a jobban kereső fél kb. 9x részt kap, a rosszabbul kereső 1x részt. HACSAK meg nem egyeztek előtte szerződésben, hogy kinek mennyi az annyi. De ez nem jellemző.

#13, mi volt a papád a bíróságon? Mert még ha éjjeliőr, akkor is hihetetlen, hogy pont ő ne tudta volna elintézni, hogy minden jogszerű legyen. Itt valami más van a háttérben, csak az nem derül ki. Lényeg, hogy oltogassátok a kérdezőt a rémtörténeteitekkel.

2023. aug. 19. 11:28
 18/25 Noren1989 ***** válasza:
100%
A jogszabàlyok szerint nem követelhet.
2023. aug. 19. 11:32
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Csak a mindennapi használati tárgyak esetében van 5 év élettársak esetében. Az autó, ingatlan nem tartozik bele.Szerzés arányában van a vagyonközösség.
2023. aug. 19. 14:11
 20/25 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es hat ez eleg erdekes mert vhol az albérlőket sem tudják kirakni hónapokig pont emiatt mert védi őket a törvény....
2023. aug. 23. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!