Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki hogyan van közös kasszán a párjával? Számotokra ez hogy néz ki?
Berakjátok az összes kp-t egy közös dobozba, és füzetbe vezetitek a kiadást? Mindenki
felírja, hogy "ez benzinre, ez tamponra, ez borotvazselére?"
Ebből nincs ujjal mutogatás, hogy "figyi, a te fizud csak 250 volt, de már 260-t költöttél, mert megint vettél ruhát?"
Mi jelenleg csak a rezsit és a hitelt fizetjük együtt, a többi dolgunkat magunknak vesszük meg. Nem teljesen egyforma a fizetésünk, az övé kb + 50-70 ezer forint. A rezsi és a hitel összegét közös számlára utaljuk, abból fizetjük (fele felé arányban, mintha egyforma lenne a fizunk)
Azt gondoltam, hogy ez így jó és logikus, de sajnos a párom kezéből (a saját bevallása szerint is) kifolyik a pénz. Semmi látszatja, hogy ő többet keres. Mindig lelkesen mondja, hogy vezeti alkalmazásban, de pár hét után alábbhagy a lendülete, és újra kifolyik a kezéből. Hónap elején is meg szokta tervezni, sajnos az sem ér sokat.
99%ban mindent bankkártyával fizet, tudom az alkalmazása kódját, és leginkább kajára, munkahelyi nasira megy el a pénz, pedig itthon is 2naponta főzök, és heti 1 nagybevásárlásunk van.
Megbeszéltük, hogy a további házfelújítás miatt kell még spórolnunk. Milyen új metódust vezessünk be?
Ne kövezzetek meg, nem vagyok feminista, de érzem, hogy már meg kell fognom a "gyeplőt". És nem úgy, hogy mire ne költsön, hanem hogy hogyan költsünk jobban. 3 éve így megy és semmi pozitív kimenetele a dolgoknak. Félek, ha gyesen leszek aprópénzen, nem marad hó végén pénzünk?
Köszönöm...
26N

Minden pénz ami befolyik közös. Nem tesszük dobozba mindenkinek marad a kártyáján de közösen költjük.
Ha szülinapra kapunk pl az is közös szokott lenni. Nyilván más ahogy írod ha valakinek kifolyik a kezéből. Mi szerencsére mindketten jól bánunk vele. Hasonlóan gondolkodunk. Ha valakinek szüksége van valamire elmegyünk és megvesszük. Szerintem ez függ attól ki milyen családban nőtt fel, mi volt a szokás. Biztos hogy bizalom kérdése is mennyire engeded a másikat a kereseted közelébe. Én úgy gondolom, hogy csapatként sokkal könnyebb elérni dolgokat, mint külön-külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!