Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jogos elvárás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos elvárás részemről, hogy a párom esténként ne játsszon videojátékokkal éjszakába nyúlóan?

Figyelt kérdés
Csak hogy tiszta legyen, nem az zavar, hogy játszik (sőt, néha én is becsatlakozom, ha éppen tudok), hanem az, hogy esténként szeretnék vele együtt aludni menni ha lehet, de én legtöbbször nem tudok/akarok ennyire sokáig ébren maradni. Abban tudok kompromisszumot kötni, hogy nem fekszem le olyan korán, mint régebben mikor még egyedül voltam, meg az sem zavar, ha lefekszünk, de ő még a telefonját nyomkodja, az viszont nagyon rossz, hogy a napjaim többsége úgy végződik, hogy egyedül fekszem le, a párom meg ki tudja meddig még ott ül a gép előtt. Pont ezen a héten volt olyan, hogy leült játszani este 9 körül és hajnali fél 2-ig szinte pisilni sem kelt föl a képernyő elől. Engem ez az őrületbe kerget, mert egyrészt nem vagyok túl jó alvó, felébredek, ha bejön és hosszasan zörög, öltözik, világít, stb., illetve nyilván emiatt másnap borzalmasan sokáig alszik, így kiesik kb. az egész délelőtt a napunkból (nyilván hétvégén, hétköznap persze kénytelen ő is felkelni rendesen), így semmi nem lesz sokszor a közös tervekből, mert nem jut rá időnk mielőtt mennünk kell valahová (ahonnan így is elkésünk miatta, mert képtelen időben elkészülni, de ez már más kérdés). Arról nem is beszélve, hogy mennyivel jobb érzés összebújva elaludni, mint egyedül. Szerintetek jogos lenne ha megkérném, hogy próbáljon máskor játszani, ne éjszakánként? Nem akarom hogy félreértse, mert nem az a baj, hogy játszik, csak hogy ilyen sokáig.
2023. márc. 19. 22:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

"Engem nőként érint ez a nyavajgás, hogy mikor megyek már lefeküdni aludjunk." - Hát, nem tudom, szerintem az azért nem nagy elvárás, hogy hétköznap, mikor másnap kelni kell, akkor ne hajnalban feküdjünk le. Nem este kilenckor járok én sem aludni.

"Szólj a párodnak természetesen, mindent meg kell tudni beszélni de a saját érdekedben fogadd el ha neki ez nem elfogadható felnőtt emberként, hogy nem akar kullogni lefeküdni azért hogy te komfortosan érezd magad (ő meg nem számít ugyebár)." - Nem azt mondom, hogy minden egyes este el kell """kullognia""" velem lefeküdni, de aszerintem az azért jogos elvárás, hogy ne minden este úgy teljen, hogy éjszakába nyúlóan játszik és minden mást ignorál (főleg hogy ahogy mondtam, ez a másnapi közös programokra is kihat, mivel nem tud időben felkelni).

"A pasid nem dolgozik, hogy éjszakába nyúlóan van kedve neki játszani?" - De igen, csak nem kell annyira korán kelnie, mint nekem, és nap közben is többet tud pihenni, mert legtöbbször otthonról dolgozik.

"Te nem dolgozol, hogy nincs rá tekintettel esetleg te pihenni szeretnél?!" - De igen, én bejárok a munkahelyemre minden nap.

2023. márc. 20. 08:01
 12/19 anonim ***** válasza:
36%

"Hát, nem tudom, szerintem az azért nem nagy elvárás, hogy hétköznap, mikor másnap kelni kell, akkor ne hajnalban feküdjünk le."

De te akkor fekszel le amikor akarsz. Azt ne várd el, hogy ő is akkor feküdjön le amikor te mondod, na ez nem nagy elvárás felnőtt emberek közöt!!

2023. márc. 20. 08:22
 13/19 anonim ***** válasza:
25%
Miért vagy egy óriásbabával?
2023. márc. 20. 08:40
 14/19 anonim ***** válasza:
38%
Ne vicceljünk. Pont a kérdező az óriás baba aki el kell ringatni mert magától nem tud csicsikálni.
2023. márc. 20. 08:49
 15/19 anonim ***** válasza:
56%
Nem, arról van szó, hogy a fiú babának fontosabb a jatékocska, minthogy néha összebújva aludjanak el vagy keféljenek elalvás előtt. Nem kell minden nap, csak mondjuk heti kétszer. Szerintem ennyiben kedvére tehetünk a párunknak. Ha nem, akkor meg kuka a pali.
2023. márc. 20. 08:52
 16/19 anonim ***** válasza:
57%
Jézus, én ezt biztosan nem tűrném, hogy sose menjünk együtt ágyba...
2023. márc. 20. 10:28
 17/19 anonim ***** válasza:
56%

Itt a legfőbb probléma az, hogy teljesen más a napirendetek. Nálunk is ez van, ami azt illeti, bár mi még nem élünk együtt, szóval egyelőre nem jelent problémát, bár szerintem nekünk összeköltözés után sem fog.

A kulcsszó pedig a kompromisszum. Az sem lehet reális elvárás, hogy egyikőtök alkalamzkodjon a másik napirendjéhez, ha a kettő gyökeresen különbözik egymástól. Most vegyünk a mi példánkat! Én dolgozok 8-tól 4-ig (ebből az utolsó 1-2 órát "hazavihetem", ha úgy tetszik), ő meg reggel 6-tól este 6-ig. (Persze, neki több szabadnapja is van, mint nekem.) Most akkor keljek én is 2 órával korábban? Mindig is gyűlöltem korán kelni, az egyik ok, amiért munkahelyet váltottam, pont az volt, hogy ide elég 8-ra beérni, ami nekem közlekedést tekintve is előnyösebb, és mindig is halálom volt a korán kelés. Ő meg pont az ellenkezője. Téma is volt már, hogy mi lesz, ha együtt fogunk élni? De mindenféle vita nélkül arra jutottunk, hogy mindketten szeretnénk együtt aludni. Van abban valami nagyon romantikus. Ha meg nekem nem sikerül, akkor a másik szobába átmegyek tévézni, vagy gépezni, vagy akármi mást csinálni. Nyilván ehhez az kell, hogy ne minden a hálószobában legyen.

2023. márc. 20. 10:55
 18/19 anonim ***** válasza:
56%

"esténként szeretnék vele együtt aludni menni ha lehet, ... nagyon rossz, hogy a napjaim többsége úgy végződik, hogy egyedül fekszem le, a párom meg ki tudja meddig még ott ül a gép előtt"

Nem várhatsz el semmit.

Ha magányosnak érzed magad mellette, semmi értelme "együtt" lennetek.

2023. márc. 22. 21:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Szakítottatok azóta? Vagy túl jól keres a csávó?
okt. 24. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!