Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ki lett még anyja helyett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki lett még anyja helyett anyja a párja gyerekének?

Figyelt kérdés
Fél éve lakunk együtt és úgy alakult, hogy párom kamasz fia annyira szeret velünk lenni, hogy hozzánk is költözött. Ezzel együtt viszont az anyjával totál leépült kapcsolata (soha nem volt tökéletes), gyakorlatilag én lettem az anyja, minden a nyakamba szakadt - amikor beteg én ápolom, én mosok, főzök takarítok, hordom suliba és hallgatom a bajait/örömeit, intézem a felvételi jelentkezést szóval mindent. Kb mintha az igazi anyja átpasszolta volna a gyereket nekem, amit nem is igen értek és egyelőre fura. Jelenleg inkább egy barát, nővér szintjén viszonyulok hozzá, nem tudom meddig lehet ebben elmenni (ha kupit csinál, vagy delutan 4ig fetreng) annyira szívesen kiosztanám) , - de nem az anyja vagyok, mégha amúg mindent én intézek és az eredetinek ez így tök kényelmes, akkor se. Hasonló cipőben járók, mik a tapasztalataitok?
2023. febr. 20. 10:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Üljetek le, először a pároddal, majd hárman, és beszéljétek át a jogokat és kötelességeket, mi merre hány méter. Minél hamarabb, mert komoly konfliktusok lehetnek, a gyerek jöhet a "Nem vagy az anyám" szöveggel, amire válaszolhatsz a "Nem vagy a gyerekem." mondattal, de ez már valamilyen alapkonfliktust feltételez.
2023. febr. 20. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Anyaként csak a másik oldalt láttam.

A fiam is úgy döntött, hogy mivel az egyetem közelebb van az apja lakhelyéhez, oda költözne inkább. Benne volt ebben az is, hogy én elég szigorú vagyok, és házimunkába is be kellett segítenie, és nem vettem meg minden xart erőn felül. A férjemmel is volt párszor veszekedésük.

Apja persze eleinte úgy kezelte, mint vendéget. Mint máskor is. Egész nap azt csinál, amit akar, nem kell házimunkát végezni, azt nézik a tévében, ami neki tetszik, eszik a kedvencét, mindent lehet, nincsenek korlátok.

Aztán marha gyorsan a fejükre nőt. Pár hónappal később akarta elkezdeni, hogy azért itt is vannak ám szabályok... Szerinted? Egy jó nagy veszekedésen kívül semmit se ért el. Illetve de, egy év alatt felszedett a fiunk vagy 20 kilót, és nagyon nem örülök neki.

Ismered a mondást? Kezdd el úgy, ahogy folytatni szeretnéd!

Ha most hagyod aludni délig, meg körbeugrálod, akkor ő ezt bàrja el, és te leszel a szemét, ha változtatni akarsz.

Nem kell kiosztani. De te hozod a szabályokat, és igenis kérd meg, hogy pakoljon össze maga után, és vegye ki a részét! Utána köszönd meg, dicsérd meg, mert ez a legjobb üzemanyag a kamaszoknak (is). Ha nem csinálja meg, akkor közöld, hogy csalódott vagy, és hagyd úgy. Eszedbe se jusson megcsinálni helyette.

Biztos, hogy a fejedhez fogja vàgni, hogy nem vagy az anyám. "Pontosan! Nem ên vagyok az anyád, nem vagyok köteles a ruhád mosni, de én is megteszem. Úgyhogy te is menj és pakolj össze. Te is itt élsz."

Ne vedd fel a támadásokat. Csak tereli a témát, inkább veszekszik, mint takarít.

2023. febr. 20. 11:05
 3/12 anonim ***** válasza:
90%
Hát ez ezzel jár, ha a párodnak van gyereke. Szerintem ha feladatokat ad neked, akkor jogod van rászólni is. Ha nincs jogod rászólni, akkor meg legyetek úgy, mint két idegen és ne te furikázd meg ápold. Családban élve azért inkább az első verzió a kivitelezhetőbb, mint ha idegenként kerülgetitek egymást és senki nem szól a másikhoz és nem ér a cuccaihoz... stb. Nevelni minimum van annyi jogod, ha már rád bízták, mint mondjuk a tanárának a suliban vagy egy táborvezetőnek nyáron. Ők se hagynának rá mindent, ott is vannak szabályok a közösség érdekében és a sajátjáéban is és tisztelnie is kell a felnőtteket akkor is, ha nem rokona. Persze, biztos lesznek konfliktusok, kamasszal pláne, de ez is a csomag része. Nem kell lemenni a gyerek szintjére, de ugyanakkor már nem kicsi, lehet rá kard-ki-kard helyett ilyenkor észérvekkel hatni, hogy mit miért kell megcsinálnia vagy miért nem. Pl. jogos, ha téged zavar, mert te is ott laksz. Mindenki addig nyújtózkodhat egy együttélésben bármilyen relációban, amíg a másik szabadságát, normális élethez, pihenéshez való jogát nem sérti. Vagy ha pont neki akarsz jót, azt el lehet magyarázni hosszú távon jóban maradva is. (Nekünk 5 gyerekünk van, abból 3 kamasz, és egyik sem közös - és ezek működnek.) Egyébként ha nálatok minden lazább, és nyugi van és ki van nyalva a feneke, hát persze, hogy ott kötött ki :D
2023. febr. 20. 11:10
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

minden a nyakamba szakadt - amikor beteg én ápolom, én mosok, főzök takarítok, hordom suliba és hallgatom a bajait/örömeit, intézem a felvételi jelentkezést szóval mindent

És az apja mit csinál? Miért lesz minden nő ingyen cseléd?

2023. febr. 20. 12:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
De egy kamasz fiút miért kell ápolni és iskolába kísérni?
2023. febr. 20. 12:20
 6/12 A kérdező kommentje:
#5 mert ahogy észrevettem, csecsemőként kezelték. Az gondot okoz, hogy megcsináljon magának egy szendvicset, ami szerintem agyrém. Engem kért meg, hogy vágjam fel neki a zsemlét...Gyógyszerből csak a kanalast hajlandó megenni meg egyéb hajmeresztő dolgok vannak.
2023. febr. 20. 12:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Jézus isten, ez durva. Mindenesetre te nem vagy az anyja, bár én ezt anyaként sem csinalnam meg egy tizenéves fiúnak. Beszélj a paroddal, hogy nevelje önállóságra a gyereket, mert te nem vagy csicska ő meg már nem egy magatehetetlen csecsemoy
2023. febr. 20. 13:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az gondot okoz, hogy megcsináljon magának egy szendvicset, ami szerintem agyrém. Engem kért meg, hogy vágjam fel neki a zsemlét

És miért nem mondtál nemet?

2023. febr. 20. 16:04
 9/12 A kérdező kommentje:
#8 mert ledöbbentem rajta, ahogy azon is mikor a nagymama kiskanállal dugta a szájába a kanalas lázcsillapítót... Azóta megtanulta szendót csinálni, sőt már rántottát is bír készíteni ha akar.
2023. febr. 20. 16:26
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nevelje az apja, te ne legyél csicska. A zsemlés dolog egy 5 évestől is gáz.
2023. febr. 20. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!