Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit gondoltok, 50-50 alapon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok, 50-50 alapon lekell szamolni az ember parjaval az ajandek penzt vagy magam is beoszthatom magunkra nezve?

Figyelt kérdés

Karacsonykor szulok rendszeresen adnak x osszeget ajandek helyett.

"Vegyel amit szeretnel alapon"

Jelen esetben van parom es "nektek" re modosult ugyanazon osszeg jelzője.

Kerdes mi a helyes Ferfi Noi szemszogbol.

Fillerre odadni kp

vagy

mas meghivasos formaban ra/magunkra forditani?

(Utobbinal felmerul a kerdes hogy magunkra ktg egyebkent is felesbe megy)

Tehat? Ki mit gondol es ferfi vagy noi oldalrol kozelitve irjatok valaszotok melle

2022. dec. 29. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Ha együtt élünk, akkor vennék valamit, amit közösen használunk és szükségünk van rá, mintha azt kaptuk volna ajándékba a szülőktől. Ha eleve egy kenyérpirítót kapsz tőlük mint "közös" ajándékot, azt sem számoltatod el a pároddal, gondolom.

Ha nem élünk együtt, akkor vagy egy közös program lenne, ahol ebből fedezném az ő részét is (mintha az ő saját pénze lenne), vagy simán megtartanám és kész, hiszen a saját szüleim értelemszerűen inkább nekem szánják azt az összeget, nem neki.

Annak semmi értelmét nem látom, hogy "kivásároljam" az ajándékból, és fillérre pontosan kiszámoljam neki az ajándék felét, hogy aztán a kezébe nyomva mindenki vegyen belőle, amit akar, de persze ez is egy opció, ha neked ez lenne a legszimpatikusabb.

Nő vagyok.

2022. dec. 29. 22:16
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Nekem nem szokta a parom elkerni ezt az osszeget semmilyen formaban, ugyhogy en altalaban szimplan felhasznalom arra, amire akarom, van, hogy veszek belole valamit, amit kineztem, de van, hogy csak azzal fizetek legkozelebb az Aldiban vagy valami…

De egyebkent ha kozosen akarjatok elkolteni, szerintem is az a legjobb, ha vesztek belole valamit, amit mind a ketten akartok, uj gofrisuto, mittomen szep agynemu, nem jut eszembe semmi pelda xD De erted.

2022. dec. 29. 22:23
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Mindenki ossza be a saját szüleitől kapott pénzt belátása szerint.
2022. dec. 29. 23:12
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek írtam egyénileg. Nem befolyásolva a következő kommentelőket, szívesen várom újakat.
2022. dec. 29. 23:23
 5/9 anonim ***** válasza:
94%
Mi együtt élünk, de nem vagyunk még közös kasszán, az ilyen ajándékból közös használati, lakberendezési tárgyakat szoktunk venni, de elsősorban az dönt erről, akinek a rokonaitól kaptuk.
2022. dec. 29. 23:23
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nálunk közös kassza van az összeköltözés első napjától. Akivel annyira nem egyezik az értékrendetek, hogy felezgetni kell meg elszámolni, azzal nem nagyon fogtok egyről a kettőre jutni.
2022. dec. 30. 09:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Közösen vennénk valamit, de nekem lenne nagyobb beleszólásom. Valamit, amit mindketten használunk. Biztos nem fillérezgetnénk.
2022. dec. 30. 09:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Én erre sose mentem rá ennyire. A nagymamám mindig pénzt ad karácsonyra, szülinapra, névnapra. A férjemmel közös kasszán vagyunk. Most karácsonyra is kaptam a mamától, mondtam, hogy tegye el a férjem, mert neki általában a munka dolgok miatt kp kell. Ha venni akarok valamit, akkor ott a bankkártya és bármikor tudok venni bármit ígyis. Ő meg fel tudja használni a kpt, nem kell leemelni a kártyáról ebben az esetben. Ha kell valami a lakásba, házba, akkor azt úgyis megvesszük, mert kell. Hülyeségeket nem vásárolunk feleslegesen. De ugye mi mindent a közösbe adunk, nem gyűjtünk külön külön magunknak, emiatt a kérdés is értelmetlen szerintem az én aspektusomból.
2022. dec. 30. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Valami közös dologra szoktuk elkölteni, ami éppen kell a háztartásba, vagy eltesszük a gyereknek. Nem szeretem az ajándékozott pénzt besúvasztani a pénztárcámba és elkölteni kajára mondjuk.

Igyekszünk mindig olyasmit választani, amit lehet mondjuk mi magunknak nem vennénk meg annyiért amennyibe kerül. Pl. robotgép (vagy tök mindegy mi). Van 30 ezerért, de nekem a 60 ezres tetszik, csak sóher vagyok megvenni, mert biztos tudja a 30 ezres is azt amire nekem kell, így húzom, halasztom. Ha kapunk ketten mondjuk 20 ezer forintot (most mondtam valamit), akkor elmegyünk és megvesszük a drágább robotgépet, ami tetszett. Most is van legalább három dolog, amit szeretnénk, de még keressük a megfelelő ár-érték arányt.

2023. jan. 1. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!