Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nehéz egy albérlet?
Most a párommal az anyukája házában élünk, ez egy emeletes ház es felül a bátyja es a párja plussz 2 gyerekük lakik, alul én a párom és az anyukája persze mi külön szobába de közös a fürdő a konyha a nappali.
Én már szeretnek inkább külön élni a párommal és hogy legyen értelme a munkánknak venni ezt azt és látszódjon, például ha a hűtőbe veszek magunknak valamit akkor az ott is maradjon, vagy egy szárítot vagy akármit csak külön magunknak.
Albérletbe is elmennék igazából a párommal de ő valamiért neheztel rá.
Az ilyeneket olvasva valahogy megnyugszom, hogy apám egy fa** volt és ennek okán fiatalon önállosúltam..
Beteges ez a nem leválás, ami a párod családjában történik.
"ha a hűtőbe veszek magunknak valamit akkor az ott is maradjon"
Addig is segíthet egy külön polc vagy kajásdoboz a hűtőben.
Neki kényelmes a megszokott élete, neked meg kényelmetlen, mert ott te csak vendég vagy, ráadásul sokan vagytok. Ha a te szüleiddel élnétek, ő sem ragaszkodna hozzá.
Igen nehéz az albérlet, mindent magatoknak kell megoldani, de cserébe hatalmas szabadság, nem kell senkit kerülgetni, azt csináltok, amit akartok.
Gondolom, azért neheztel rá, mert havi 100-150 ezret dob ki az ablakon, és sose lesz az övé. Ráadásul a rezsi több, mint ami most a rátok eső rész.
De tegyetek egy próbát: három hónapig tegyetek el havi 180 ezret. Ha megy, akkor albérlet is menni fog, és van pénz kaucióra. Ha nem megy, akkor albérletben éhen fogtok dögleni.
Albérlet nettó bukó. Nem ritka már a havi 150-200 és abban még nincs benne a rezsi. Persze, találhatsz olcsóbban, de az olyan is. Sokan vállalják és leragadnak, mert egyszerűen a magyar fizetések nem teszik lehetővé a továbblépést.
Ha van megfelelő önerőd, gondolkozhatsz hitelre lakás vásárlásban. A törlesztő hasonló lesz albérlet árához, de ilyen módon saját tulajdonodba fekteted. Akár pároddal együtt is vehettek fel hitelt.
Ez egyén függő... Az igazán szabad ember, nem azt csinálja amit akar, hanem nem csinálja azt, amit nem akar!
Én sokszor aludtam már a betonon, a földön, a szabad ég alatt, de szabadon!
Szerintem a szülők nyakán élni sokkal nehezebb. Lehet, hogy anyagilag nem, minden más szempontból viszont a legalja, legundorítóbb dolognak tartom, mikor valaki a szülei nyakára költözteti a párját és a szüleitől meg a párjától is elvárja, hogy kerülgessék egymást és alkalmazkodjanak 0 privát szférával, csak azért, mert neki ez így kényelmes és mert egy életképtelen szarrágó majom.
Ilyen gyerekem lenne, felrúgnám.
8
akkor vagy nem szaporodsz, vagy veszel a kölyködnek lakást, esetleg segítesz egy ház felépítésében....
jó lenne, ha nem egyéni tehetetlenségnek, lustaságnak és kényelemkeresésnek látnád azok helyzetét, akik a mamahotelben ragadtak,hanem tágabb perspektívában néznél rá a problémára, és a társadalmi-gazdasági kényszereket is számításba vennéd!
Így már azt mondom, hogy sok.
sokan vagytok egy 2 szintes házban.
Ha ti ketten laknátok fent és alul anyu, úgy még okés, de így soknak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!