Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan mondjam meg a páromnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam meg a páromnak, hogy nem szeretnék állatot a lakásban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párommal 4éve vagyunk együtt. 3éve költöztünk össze, minden rendben van harmonikus a kapcsolatunk. Szeretne egy kutyát venni, és a lakásban tartani. Én falun nevelkedtem és el nem tudom képzelni hogy egy állattal éljek egy fedél alatt. Látom, hogy sok embernél ott van a lakásban, együtt alszanak...stb Engem ettől a gondolattól a hányinger kerülget. Szeretem az állatokat, volt mindig kutyánk, macskánk de soha sem engedtük be őket a házba. A páromek családjában viszont szokás hogy bent van az állat. Ez részemről szakító ok, bármennyire is próbáltam eljetszani a gondolattal de egyszerűen nem megy. Ti hogyan kozolnetek ezt tapintatosan vele?

2022. máj. 21. 08:20
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
61%

Jaj ezt a kutyám tisztább, mint te... Igazi utolsó buta tuskó duma.

Imádom az állatokat, kisebb kutya még az ágyban sem zavar.. de teljesen megértem akit igen.

De milyen több bacilus a te szádban, mint kutyáéban, mivan?

Van elképzelésed arról, mennyi élősködő van egy állatszőrben? És látom, hogy okos vagy, szóval elárulom, nem, nem a bolhákra gondolok amit szabad szemmel látsz.

Lehet szeretni sőt kell is szeretni az állatokat, de ennyire elvakultnak lenni mindenképp túlzás.

2022. máj. 21. 13:53
 22/33 anonim ***** válasza:
65%

Nem lehet ezt máshogy elmondani, csak egyenesen. Nekem is szakító ok lenne, ha nem lehetne macskám a lakásban, szóval jobb ezt az elején tisztázni.

Utálom az olyan embereket, akik azt állítják magukról, hogy szeretik az állatokat, DE nem engedik be őket. Macskánál ez pl törvénysértés, ugyanis nem szabad kint tartani őket. Kutyából is van olyan, amelyik kint nem bírja ki. Nem tudom milyen pásztor kutya, nekünk border collie volt, kinti-benti, és imádott bent lenni a családdal. Ugyanis egy kutyának te vagy a falkája, ha kizárod, nem lehet a falkával, és szenved, magányos. Persze, értem, nem házikedvencként van tartva, hanem munkára. Csak akkor tegyük helyre a dolgokat, te nem különösebben szereted az állatokat. Csak tartod, mert érdeked fűződik hozzá. Minek kell ezt hazugsággal szépíteni?

2022. máj. 21. 14:09
 23/33 anonim ***** válasza:
69%

22-es, teljesen jól leírta.

Aki nem családtagként kezeli az állatot az nem szereti, csak tartja. És sajnos ezt sokan akár szándékosan keverik, árnyalják.

2022. máj. 21. 14:25
 24/33 anonim ***** válasza:
86%
Nem gond, majd talál olyat, aki elfogadja kutyástól :)
2022. máj. 21. 17:04
 25/33 anonim ***** válasza:
64%

És más egy állatot tartani (odakinn, fagyban és negyven fokban is, hiszen "kibírja"), amúgy totál leszrva őt, vagy szeretni.

A kinti macskákról pedig csak annyit, hogy azokat sem szeretik csak fogyóeszköznek tartják, mert ha megdöglik lesz új.

Felelős állattartás nem itt kezdődik, hogy kics.szem az állatot a kertbe aztán napi 2x elmegyek vele (talán) sétálni.

2022. máj. 21. 17:06
 26/33 anonim ***** válasza:
25%
25. Igazad van, a kutyák úgy lettek direkt kitenyesztve, hogy az ágyadba kell aludniuk. Ez alapfeltétele, hogy felelős állattartó legyél. Viccelsz?
2022. máj. 21. 20:35
 27/33 anonim ***** válasza:
89%
#26 Nem az ágyban, de igen, a kutyák együtt éltek, együtt aludtak a gazdáikkal, onnantól kezdve, hogy az emberek behívták őket a barlangjaikba. Nem jó nekik, hogy télen-nyáron kint legyenek egyedül az udvaron, és max napi kétszer valaki megsimogatja őket. Az "olyan, mint a kivert kutya" mondás megvan esetleg? Nem pozitív értelme van.
2022. máj. 21. 22:00
 28/33 anonim ***** válasza:
74%

Az hogy mire van igénynek a kutyának, ebből a szempontból (a kérdés szempontjából) teljesen mindegy.

Ha valaki megismerkedik a másikkal, érdemes már az elején előretervezni azzal, hogy vannak-e mindketten olyan barátságban az állatokkal, hogy a jövőben akár gazdik legyenek, vagy sem.

Ha a kérdező már a kapcsolat elején leszögezte, hogy nem szeretne a lakásban kutyát, vagy pedig nyomatékosította korábban, hogy nem szeretne háziállatot lakásban, igaza van.

Ha a kérdező nem mutatta jelét annak, hogy nem szeretne háziállatot ebben a formában, akkor nincs igaza.

2022. máj. 23. 12:02
 29/33 anonim ***** válasza:
80%
26-os, az azért ugye megvan, hogy már XIII. Lajos korában is a vadázskutyákat külön fűtött! helyiségben tartották, és akik velük foglalkoztak, azok ott aludtak a kutyákkal együtt? Ja, hát igen, az pár évszázaddal előbb volt :D
2022. máj. 24. 14:51
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Én szakítanék, mert ez szerintem is undorító. Akárhányszor ilyen ember lakásában jártam mindig egyből megcsapott az alom szag és látványosan szőrös volt minden.
2022. máj. 25. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!