Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés után mennyire járható út a külön kasszán élés?
most külön kasszán vagyunk, ez így teljesen jól működik, de megmondom őszintén összeköltözés után sem szeretnék ezen változtatni, barátnőm nagyon sokat költ és ha közös kasszán lennénk azt az én fizetésem is bánná, egy fillért nem tudnék ezután félretenni.
ti ezt hogy oldtottátok meg? megoldható egyáltalán?
Kaja+rezsi 50/50, akinek ami marad az az övé.
Mondjuk ez csak kb azonos fizu mellett válik be, ha valakinél az egyik 600.000-at keres, a másik 200.000at, ott lehet hogy igazságtalan/ nem funkciinál.
Ott szerintem keresetarányosan kell a közös dolgokat (ennivaló, rezsi) fizetni. Egy kis költőpénze maradjon a szegényebb félnek is.
köszönöm a válaszokat.
a baj, hogy vele csak a rezsiben lehetne közösködni, kajában már nem mert ami nekem megfelel, az neki "proli kaja", ő kizárólag mindenféle drága márkás és bio élelmiszereket hajlandó megenni, meginni amiknek persze háromszoros az ára.
A külön kassza megoldás lehet, de csak akkor, ha a barátnőd fizetése elég magas. Mert ha most rengeteget költ magára, de a kajáját, rezsijét a szülők fizetik még ha csak részben is, akkor összeköltözés után ebből lehet konfliktus. Ha elég a jövedelme, hogy egyedül is kijöjjön belőle, akkor talán működhet.
A gond az lesz, ha mondjuk valami nagyobb dologra kellene gyűjteni, pl. nyaralás, vagy lakás...Te félreteszel, ő pedig feléli az egészet. A végén a te spórolt pénzedből lesz finanszírozva minden. Szóval egyáltalán nem mindegy az életstílus egyformasága, vagy különbözősége még akkor sem, ha külön kasszán lesztek.
Nekem is az jutott eszembe, mint a 8. hozzászólónak.
Nektek a hosszútávú tervetek a családalapítás? Mert az nem lesz könnyű ennyire eltérő értékrenddel.
Mi is külön kasszán vagyunk együtt élve, sőt mindjárt esküvő, de így is marad. Eltérő jövedelmi viszonyok, eltérő számú gyerekek kettőnknél, nekem lakás kiadva... szóval "igazságosan" biztos nem lenne sehogy megoldva úgy, hogy senkinek ne legyen rossz érzése.
Szóval bérleti díj, rezsi, kaja közösen, amúgy mindenki a saját pénzével gazdálkodik. Közös nagyobb dolgokat - nyaralás, hűtő pl - együtt, megbeszéljük.
Ha kajában ennyire más az elképzelésetek és nagyon drága speckó kajákat eszik csak meg, akkor azt is intézzétek külön. Én se fizetném az ő háromszoros árú kajáinak a felét.
Most te a csajoddal, vagy egy lakótárs csajjal akarsz költözni?
Ha a csajoddal, az pénzbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!