Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Depressziós a barátnőm hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depressziós a barátnőm hogy segítsek neki?

Figyelt kérdés

Nem dolgozik a vírus miatt.

Eddig mindig takarított, mosott, főzött most meg nem csinál semmit csak alszik egésznap. Nem érdekli semmi. Nappal alszik éjszaka fent van telozik, laptopozik.

Szex már nagyon régóta nincs, beszélgetni nem akar erről.

2022. jan. 5. 22:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Pszichiáter tud felírni neki hangulatjavító gyógyszert.
2022. jan. 6. 02:38
 12/13 anonim ***** válasza:
31%
Kuka. Tul jó dolgod van
2022. jan. 6. 06:43
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy érdemes lenne munkát keresnie. Én is küzdök mentális betegséggel, de nekem javult az állapotom, amióta szereztem munkát. Van úgymond kerete a napjaimnak, hasznosnak érzem magam, rengeteg új embert ismertem meg. Annak ellenére, hogy home office (ami jelenleg jó is, hiszen ha teltház van, akkor a buszon is szorongok), van csoportunk, és szoktunk személyes témákról beszélgetni, vicceket, mémeket küldeni egymásnak.

Ettől persze nem gyógyultam meg, de igen is, javult az életminőségem. Eleve sokat segít, hogy nem érzem magam naplopónak, pedig eleve tanulok mellette, szóval igazából munka nélkül sem lennék teljesen az. Az sem utolsó szempont, hogy van pénz, nem a család jóindulatából élek.

Nagyon sok mentális beteg ember gépfüggő, sajnos én is, most is gyakorizok. Viszont tudatosan megálljt kellene parancsolnia magának, és legalább csökkentenie a közösségi médiát. Ugyanis az interneten sok ember problémájával szembesülsz (meghalt, lelőtte, megerőszakolta, stb.), a közeli ismerőseid természetesen mind sikeresek és gazdagok, még akkor is, ha nem. Ezenfelül ott a sok, khm elég szabadszájú komment is. Nem biztos, hogy élőben is kimondanád, amit leírsz.

Nagyon nehéz lepattanni a közösségi médiáról, tudom, de a kimozdulás segít. Az is segít, ha mondjuk olvas, és közben leteszi a laptopot.

Illetve amit előttem írtak, a pszichiáter. Vannak a szerencsésebb esetek, ahol tényleg segíthet a napi 20 perc séta vagy a közösségi média csökkentése, de igen is, van ahová már gyógyszer kell. Ebben pedig nincs szégyellnivaló.

2022. jan. 6. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!