Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hová tehetem a családunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hová tehetem a családunk nyugalmát megrontó mamát ?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit hosszú lesz,de igyekszem összefoglalni nagyjából mi a helyzet..

Édesanyám elvált apukámtól,mikor 19 éves voltam. Egy közmunkán találta meg élete szerelmét . Élete szerelme odaköltözött hozzá ,majd minden nap ittak, konzerveket ettek ,ágyban dohányoztak , 1-2 évig nem mosogattak ,szóval putri. Természetesen a számlákat nem fizették. Minden apukám nevén volt ,így rajta hajtottak be mindent ,mert anya nem dolgozott . Otthon feküdt ,aludt,ivott,konzervet evett. Sírt párat mikor nem volt pénz ,bátyám küldött neki. Engem is elküldött 20 évesen ,hogy ő végre boldogan élhessen az életét ,álljak meg a saját labamon.Idővel kiütközött ,hogy semmit nem fizettek ,így jött a felszólítás ,el kell hagyni a házat behajtó viszi. 20km-re onnan vettünk házat ,már a 4.babánkat várjuk , gondoltuk kölcsönös segítséggel beengedjük az életünkbe . Természetesen a férfit nem akartuk,aki miatt lezüllött. Akkor még így gondoltam . Most viszont beláttam ,hogy ez nem csak a férfi hibája volt. Amióta nálunk élt ,mindenért nyaggatni kellett. Menjen el tusolni , keressen munkát ,elmegyek dolgozni ,de akkor legyen a gyerekekkel,ameg munkában vagyok. Semmi nem volt jó. Mindent megkapott . Cigit , ételt , meleget . Lényegében mindent. Idővel elkezdett panaszkodni másoknak ,hogy neki vigyáznia kell az unokákra és ő egy cseléd. A lányomnak tömte a fejét ,hogy ha felnől,vigye el magával ,mert nem szeret nálunk élni és tudja ,hogy nála jó helye lenne. Volt egy időszak ,mikor csökkentettük az ellátását a minimálisra ,hátha észbe kap,hogy az élet nem arról szól ,hogy egész nap feküdjünk,cigizzünk stb. Odáig ,hogy rajta kaptuk,hogy lop tőlünk. Egyre jobban frusztrált a helyzet minket ,így a pincét egy nagyon szép élhető lakrésszé alakítottuk neki,hogy ne legyen velünk egy légtérben . Egy db-ig működött is,majd megint előjött,hogy hazudozott rólunk másoknak . Hozzám odajött ,hogy milyen férfival beszéltem ,mikor nem volt itthon a férjem ,a férjemre ráfogta ,hogy megleste őt tusolás közben . Fát vágtunk . Mondtuk neki,hogy segítsen ,akkor övé lehet a tüzelő .. 6hónapos terhes voltam. Ő forgott össze vissza és kb semmit nem csinált. Én vágtam ,pakoltam a fákat. A férjem és a szomszéd is megjegyezte ,hogy hagyjam abba ,nem az én dolgom. Eltelt 1.5 hónap azóta és most megkaptam ,hogy ő dolgozott vele ,én semmit nem csináltam. (Hozzáteszem azért,mert fel kellett volna aprítsa a vékony gallyakat és mondta neki a férjem ,hogy akkor vág össze neki rönköket is ,de addig nem,ameg nem látja ,hogy tenni akar ő is valamit ). Na én ennek nekiálltam 2 napja . Kinn állva cigizve nézte ,ahogy én 8 hónapos terhesen a gallyakat tördelem. Ma meg közölte ,hogy visz be fát begyújtani. Mondtam hogy jó lenne ha mostmár megmozdítaná magát és tenne is valamit azért ,hogy kapjon az életben valamit. Jött azzal ,hogy én semmit nem csináltam ,meg csak vékony gallyakat törögettem,bezzeg ő 9hónapos terhesen krumplit szedett régen . 3-4-szer kér kölcsön pénzt valami faszitól ,abból él. Hazudozik rólunk mindent mindenkinek. Besokalltunk. Rámegy az egész házasságom, a gyerekeim nem értik mi van ,én pedig egyenesen tönkre megyek . Nem akarom utcára tenni,hiszen csak az anyám .. Bár mikor összeírtam neki egyszer milyen gyerekkori sérelmek értek miatta ,felakasztotta magát és csak én voltam otthon stb..akkor a szemembe röhögött .Nem érdemli meg ,hogy itt legyen,mi pedig nem érdemeljük azt a saját felépített életünkkel ,hogy így éljük le. A kérdésem ,hogy hova lehet ilyen esetben fordulni ? Két testvérem van ,de ők nem opciók ebben ,mert oda nem mehet és nem fogadják be. Nem szeretik. Ő nem dolgozott szinte semmit . Segélyen éldegélt ,meg családi pótlék stb. Kerestem volna idősek otthonát ,de mindenhol azt láttam ,hogy csak akkor tudnám berakni ,ha sok pénzt fizetnék ,amit nem tudok finanszírozni és valójában jobban szeretném a saját gyerekeimre költeni azt a pénzt. Szeretnék egy nyugodt családi életet végre. Amikor nem attól félek ,hogy a férjem agya mikor pattan el,hogy hülyeséget csináljon , vagy a gyerekeim nem ezt a mentalitás látják ,mert nem erre akarom nevelni őket.. jelenleg lakattal zárjuk a felső részt ,hogy ne tudjon bejönni ,ha nem vagyunk otthon .. ha valakinek van tapasztalata ,vagy tanácsa ezzel kapcsolatban ,hogy hova tudnám elhelyezni,azt nagyon megköszönném !

(Bocsánat ,hogy ilyen kuszán sikerült a megfogalmazás ,de már lassan én is kezdek idegileg gatyán lenni..) :(

2021. nov. 3. 12:11
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az a gond,hogy mi voltunk az elsők ,akik befogadták jó hiszeműen ,hogy ez kölcsönösen jó lehet. Akkor még egyik testvérem mondta ,hogy oda is mehet. Ahogy viszont telt az idő és kimutatta a foga fehérjét ,azonnal kijelentették,hogy oda nem mehet. Nem ment látogatóba ,mikor hívták,mert messze vannak,nem ment el velük nyaralni, szidta a menyét stb és ők lehúzták a rolót. Úgy tudom ,hogy abban az esetben a kötelező ellátás a szülőt tekintve "megúszható",ha kiskorú gyermeket nevelnek a gyerekek,akik ellátása háttérbe szorulna a szülő ellátása miatt. Valahol egyszer ezt olvastam .Nem akarok szívtelen lenni. Sajnos gyerekként sokat terrorizált lelkileg olyanokkal,hogy ugye nem hagysz egyedül sose,ugye nem hagyod ,hogy nekem rossz legyen stb. Ezek olyan mély nyomokat hagytak bennem ,hogy ettől a kettősségtől szenvedek. Tudom ,hogy valahogy ki kell iktassam az életünkből ,de közben rettenetesen fáj és nem akarok neki rosszat sem. Persze tudom,hogy alapvetően ő pont tesz rá arra mit csinál. Bárkin keresztül gázol azért ,hogy elérje amit akar. Volt olyan vitám vele ,mikor felhívtam bátyámat,hogy vigye el innen ,mert nem bírom. Ő is felhívta és közölte ,hogy én ittam és behülyültem az alkoholtól ,azért őrjöngök. 5 perc múlva hívott a férjem ,hogy tényleg ittam a gyerekek mellett ? Mindeközben én rendeléseket csináltam,dolgoztam ,plussz a gyerekeket próbáltam ellátni .. Gyógyszereket szed. Nyugtatózik. Férjem szerint max elmegyógyintézetbe lehetne záratni ,de ki akar ilyen utolsó éveket a saját anyjának? :( Bár ha így folytatja ,szerintem minket is túlél..
2021. nov. 3. 13:24
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

#7 vagyok. Egy a lényeg, hogy ez nem csak a te problémád, hanem a két testvéredé is!

A törvény kötelez rá titeket! Ne hagyd, hogy ők ilyen egyszerűen kibújjanak a probléma alól! Ez nem csak a te felelősséged!

Esetleg egy ügyvédet lehet megkérdezni, aki ilyen ügyekkel is foglalkozik, hogy mihez van jogotok, illetve a törvény pontosan mire kötelez titeket!

Ahhoz, hogy elmegyógyintézetbe zárják nagyon sok pszichológiai szakvéleményre van szükség. Szakorvosi javaslatra lehet csak ilyen helyre betenni, már ha van hely!

2021. nov. 3. 13:34
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Költöztessétek a faszijához, vagy sózzátok rá más faszira, akivel lehet zülleni és dögleni egész nap. Vígan oda költözik, csak pia legyen meg ágy. És mindenki megkapja amit akar.Többivel ne törődj. Tapasztalatból mondom, aki elindult a züllés útján és semmi hajlandoság nincs benne javulni, azt el kell engedni.
2021. nov. 3. 13:42
 14/20 anonim ***** válasza:
94%
Őszinte leszek, simán megoldanám a kényszerkijelentést, cuccait összepakolnám, zárat cserélnék, és mehet, amerre lát. Értem én, hogy család, meg minden, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy tönkretegye a másikat. Márpedig ezt teszi. Amíg ezt nem látja be, és nem változtat, addig így járt. Mehet kopogtatni a másik 2 gyerekéhez, ti kivettétek a részeteket, most ők jönnek, vagy megoldja a saját életét, ahogy egy felnőtthöz illene (hacsak nincs valami bizonyított mentális probléma, ezesetben szakellátás, de akkor sem a ti házatok).
2021. nov. 3. 14:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez mentális probléma, de ha ő nem látja be, erőszakkal nem fogják kezelni.
2021. nov. 3. 14:50
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Megmondtad neki, hogy menjen a munkaügyi központba és amit ajánlanak neki, azonnal fogadja el?

Lehet más nem marad, minthogy kijelentkezteted onnan és mehet ahova lát, családsegítőszolgálathoz is fordulhat.

2021. nov. 3. 15:42
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Durva dolog, de 14-essel értek egyet. Intézd mihamarabb. Mérgez téged, a házasságodat, a GYEREKEITEKET. Nem tudom, mennyi idősek, de pár éves korban is megmarad bennük minden, amit megtapasztalnak.
2021. nov. 3. 17:21
 18/20 A kérdező kommentje:

Persze. Kerestem neki folyamatosan a munkát . Önéletrajzot is írtam neki . Csomó ideig támogattam benne,de mindig csak a kifogás jött. Jajj ez nem jó ,mert fáj a derekam, az nem jó ,mert biztos nem kelek hajnalban ,a másik se jó,mert ott későn végez , a harmadik se mert több műszak,már öreg hozzá... Hozzáteszem anyósom 2 évvel idősebb, 20-30kg-mal nehezebb és dolgozik . Mikor megcsináltuk a pince részt neki,akkor kapott egy bevásárlást élelmiszerből . Amolyan induló csomagot és mondtuk neki,hogy ez az utolsó ,mostmár oldja meg magának . Annyit intézett ,hogy bement munkanélküli központba segélyért. Ki akarták közvetíteni közmunkára ,csak valami csoda által az üzemorvos alkalmatlannak minősítette ,mert a gerince miatt nem tud munkát végezni . Csökkent munkaképességű lett. Természetesen így kapja a havi 23.000Ft-ot a semmiért. Egyszer küldte el valami 1 hónapos képzésre a munkanélküli ,azt megcsinálta ,hogy ne essen el a támogatástól ,majd azóta se semmit.. volt olyan ismerőse ,aki hagyma pucolás munkát írt neki . (Otthoni munka ) ,erre a válasza annyi volt,hogy de jó lenne ,de sajnos most nem jó ,mert beteg. Egy köhögést nem hallottam tőle aznap ,se semmit. A baj,hogy szerintem ő el is hiszi ,amiket állít ,hogy neki milyen rossz élete van... Elment osztálytalálkozóra ,majd 1 hónapra rá most hoztak neki a cd-t. Minket abszolút nem ismernek ,akik hozták,mégis olyan bunkón szólt a férjemnek a faszi vissza,mintha egész osztálytalalkozón minket szidott volna ,hogy hogy bánunk vele... Hozzáteszem ,hogy valóban nem adok neki semmit,de ha pl marad ki abból ,amit főztem ,vagy kenyér ,akkor odaadom. Már az is visszajött ,hogy penészes kenyeret adtam neki . Ha kaját vittem le,akkor meg hogy miért nem sűrejét ,mert azt szereti inkább . Nem tudom. Elkeserítő a helyzet. Volt egyszer benn 2 hetet pszichiátrián gyógyszerbeállítás miatt . Össze is jött egy másik faszival ,de kb addig is tartott 2 pszichés beteg azért nehezen életképes együtt ... Próbálkozik ő egy faszival összejönni ,de annyit tud csak elérni ,hogy kérjen tőle pénzt ,kaját,amire szüksége van. Esküszöm nem vagyunk rossz szándékú emberek.. sőt.. még fát is terveztünk neki venni télre ,de a férjem kijelentette ,hogy ha nem látja ,hogy nekiállna fát vágni (apró ágakat), akkor nem fog neki segíteni. Nehogy már azért költse a pénzünket ,hogy neki jó legyen,mikor benne semmi hajlandóság.. na 2 napja elkezdtem az apró gallyakat tördelni. Tegnap már vitte volna azt begyújtani . Akkor szólalkoztam vele össze,hogy igazán megmozdíthatná magát és nem a 8hónapos terhes lányát végignézni,hogy megcsinálja ,amire lusta. Megkaptam ,hogy azok csak gallyak voltak,amiket tördeltem,tiszteletlen vagyok vele , majd akkor ő odaadja másnak azt a fát,őt meg hagyjam nyugodtan megfagyni.. Mondtam neki,hogy 1.semmit nem ad senkinek,ami a miénk és nem az övé ...

2.csak meg kellene mozdítania magát és lenne fája ,mert ott van az udvarban ... Egyszerűen mintha falnak beszélnék.. Inkább sír ,hogy fázik a hidegben ,mert mi hagyjuk ezt... :(

2021. nov. 4. 06:39
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
Kazán?
2021. nov. 4. 07:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Számos alapítvány, egyesület van, amely foglalkoztat megváltozott munkaképességűeket (írod hogy a gerince miatt az lett).

Ha nem szeretne semmit csinálni nos ez így tényleg nehéz... Gondolom azt se látná be, hogy mentálisan segítségre van szüksége szakembertől.

2021. nov. 4. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!