Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha ő nem szereti az ünnepeket,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha ő nem szereti az ünnepeket, én meg igen, akkor mi a megoldás? Most is karácsonykor dolgozni fog, nem tudom higyjek-e neki.

Figyelt kérdés

Tavaly is dolgozott 1 napot karácsonykor, akkor is azt mondta, hogy így jött ki, valakinek vállalnia kellett az ünnepekből is és így tudták elosztani.

Most is azt mondta, hogy 23-24 dolgozni fog (sajnos 0-24 az iroda, ahol dolgozik), de cserébe a szilvesztert velem tudja tölteni.

Nem tudom, én valamiért azt érzem, hogy ezeket ő direkt vállalja el, mert korábban többször mondta, hogy abszolút nem szereti az ünnepeket. Mindig kéri, hogy ne vegyek neki semmilyen ajándékot, mindene megvan stb... Én viszont nagyon szeretem a karácsonyt és nekem nagyon jól esne, ha együtt tölthetnénk, ajándékoznánk.

Biztos a családi háttér is az oka, neki elég tehetős szülei vannak, minden évben rengeteg ajándékot kapott, én viszont sajnos szegényebb családból jöttem ahol pl. a szülinapom egybe volt vonva a karácsonnyal és mindig max valami apróságot kaphattam. Ezért vágyom felnőttként most az ellenkezőjére, hiszen végre jól keresek, meglepném páromat bármivel, de nincs így értelme...

Van még olyan párkapcsolat, ahol ennyire eltérőek a nézetek az ünnepekről? Nekem amúgy szokott venni ajándékot, szóval nem erről van szó, csak egyszerűen saját magát akarja kivonni belőle...

Huszonéves pár, 4 éves kapcsolat.

2021. okt. 28. 08:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A karácsony három napos ünnep, ha 24-én dolgozik még mindig ott van két nap, amit otthon fog tölteni veled, nem értem a gondot igazából. Ajándékkal meg nem tudsz mit csinálni, ráerőltetheted, hogy vegyen ajándékot, de az valószínűleg olyan is lesz akkor, szóval mindenképp csak bosszankodnál.
2021. okt. 28. 09:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet, bár itt én vagyok a nő, és nagyon nem bírom a karácsonyt. Párom viszont olyan családból jött, ahol mindig nagy feneket kerítettek az ünnepeknek, ezért ő nagyon szereti. Bankban dolgozom, 0-24 ügyfélszolgálat, általában én is be szoktam vállalni a karácsonyi időszakot, de nem azért, mert nem akarok a párommal lenni, hanem azért, hogy akinek családja van, gyereke, ő otthon lehessen, nekik fontosabb, mint nekem. Próbálunk a párommal kompromisszumokat kötni, már elfogadta, hogy én ilyen vagyok, és én is elfogadtam, hogy óriási karácsonyfa van fullra díszítve minden évben, és tűlevelek mindenhol :D Már megszoktuk, és így mindkettőnknek jól telik a karácsony :)
2021. okt. 28. 09:08
 3/10 A kérdező kommentje:

Én se hiszem, hogy azért vállalná el, mert nem akarna velem lenni, hanem mert egyszerűen nem érdekli ez az ünnep és náluk amúgy baromi jó pótlék is jár ezekre a napokra, szóval gondolom a plusz pénz miatt is jól jön neki.

Tudom, hogy marad a két nap, de amúgy éjszakára osztották be 23.-24re szóval a 25.-ei nap fele alvással fog telni, de nyilván nem ez a lényeg, hanem hogy ennyire különbözik a véleményünk ezekről.

Próbálok én is elfogadó lenni, de tök jó lenne, ha egyszer ő is megértené az én nézőpontom és azt mondaná bent, hogy most nem vállal karácsonyt, mindig ráraknak minden ünnepet, sokszor elég lábtörlőként viselkedik bent...

2021. okt. 28. 09:14
 4/10 anonim ***** válasza:
28%
milyen munkakörben van, hogy ünnepnapon is berendelhetik?
2021. okt. 28. 09:15
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én utálom a karácsonyt, szívesen vállalnék aznapra munkát ha nyitva lenne a melóhelyem olyankor. :D

Hogy őszinte legyek, én nem színészkedném el senki kedvéért, hogy juhhú, mégis imádom... Mi értelme lenne?

Nekem az jutott eszembe, hogy miért nem töltöd a karácsonyt a családoddal, mármint a szüleiddel? Ha én lennék a helyedben, biztosan ezt csinálnám. :)

2021. okt. 28. 09:22
 6/10 A kérdező kommentje:

#4 ügyfélkapcsolati munkatárs tulajdonképpen, egy 0-24es információs vonalnál kezeli az email és chat megkereséseket.

nagyon sokszor jó ez a beosztás, mert pl. a levelező szakot simán tudja mellette csinálni péntek-szombatonként szabadnap kérés nélkül, illetve simán kitudja venni a szülinapom (ami hétköznapra esik) szintén pihenőnap kéréssel, szóval vannak jó oldalai is. és amúgy szereti, jól is fizet, meg van feljebbjutási lehetőség, kérdezgették is már tőle, hogy mennyire érdekelné őt egy csoport koordinálása pl.

csak ezek cserébe a hátulütői, hogy néha behívják éjszakára is, meg ünnepnapra...

2021. okt. 28. 09:27
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez van a munkahelyemen. Aki fiatal, szingli vagy csak még nincs gyerek, szívesebben vállalja a karácsonyt. Ők akkor ünnepelnek, mikor pihenősek. Cserébe a Szilvesztert és elsejét megkapják, mehetnek bulizni. Ez a beosztás szerintem egyáltalán nem rólad szól.

Másrészt: a karácsony csak pár nap egy évben. Nem érdemes emiatt feszültséget szítani. Azzal semmit se tudsz csinálni, ha ő nem szereti az ajándékozást, és/vagy a karácsonyt. Nálunk én nem szeretem. A gyerekek és a férjem kedvéért megcsinálom a felhajtást, de szeretni nem fogom.

2021. okt. 28. 09:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban a karácsony volt az év legundorítóbb időszaka, így felnőttként marhára nincs számomra jelentősége, nem akarok semmit bepótolni, hidegen hagy az egész ünnep. 3 közvetlen kollégám van, és négyünk közül egyvalakinek dolgoznia kell karácsonykor. Mindhárom kollégám kisgyerekes, családos, számukra ez egy fontos ünnep, miért ők dolgozzanak, ha én is elvállalhatom? Nem a páromról szól a dolog, szerintem ez a legnormálisabb megoldás. Szerencsére a páromat se érdekli, simán elfogadja, neked is meg kell értened, hogy ez nem rólad szól, neki pedig el kell fogadnia, hogy igenis valamennyire részt kell vennie a dologban.

Próbáljatok meg olyan köztes megoldást találni, ami mindkettőtöknek jó, szerintem ez nem egy olyan helyzet ahol ne lehetne félúton találkozni. Te ne erőltesd rá az ünnep szeretetét, mert ez nem így megy. Csinálhatod akár azt is, hogy aznap mész a szüleidhez, aztán utána valamelyik napon ünnepeljetek egy kicsit kettesben - nem feltétlenül a hagyományos módon, kitalálhattok egy közös ünneplési formát és csinálhattok egy új hagyományt. Az ajándékozást is simán időzíthetitek erre a napra.

2021. okt. 28. 11:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a karácsony semleges, nem igazán érdekel. Olyan helyen dolgoztam, ami 24-én volt nyitva, én is mindig direkt elvállaltam, azért amit már írtak, hogy akinek gyereke van, megy hozzá a család, az otthon tudjon lenni aznap. Nem azért, hogy kifejezetten én ne legyek otthon. Szóval ez nem hinném, hogy direkt ellened szól.

Ebben amúgy nagyon nem látok kompromisszum lehetőséget, 3 nap, te szereted, ő nem. Te attól még állíthatsz fát, meg lehet karácsonyi hangulatod. De a férfiak nagyrészét nem érdekli ez a téma.

Az már amúgy egy kompromisszum a részéről, hogy ő pl vesz neked ajándékot. Én a helyedben vennék neki is, és odadnám mondjuk 23-án, akkor az úgy nem karácsonyi.

Majd ha gyerekek lesz (ha akartok), akkor biztos más lesz az ő hozzáállása is. De a legtöbb felnőtt embernek a karácsony csak stressz forrás.

2021. okt. 28. 17:15
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
Utálom a karácsonyt, ha tehetném mindhárom nap benn lennék. Addig sem kell olyanokkal jópofizni, akik felől amúgy meg is dgölhetnénk :D
2021. okt. 30. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!