Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Belemernétek így vágni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Belemernétek így vágni?

Figyelt kérdés
Párommal össze szeretnénk költözni Budapesten. Ahhoz, hogy fel tudjunk költözni nekem mindenképp munkahelyet kell váltanom. Nem is bánom, mert így el tudnék helyezkedni a szakmámban, ami jobban fizet, mint a mostani munkahelyem. Jelenleg nekem 200 ezer ft van, páromnak is kb ennyi, de csak most kezdett el dolgozni, szóval neki több is lesz. Kicsit félek, mert eddig itthon laktam, de már nem bírom tovább. Vágjunk bele most, vagy előbb keressek munkahelyet és ingázzak? 19 évesek vagyunk
2021. okt. 21. 22:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%

Én azt javaslom, előbb keres munkahelyet. Ha meg van és biztos, utána keressetek albérletet (ha ide szeretnétek és nem sajátba). Albérlethez 3 havi albérleti pénz készítsetek elő, ami kb. 350-400 E Ft. lesz.

Fejetlenül ne vágjatok bele! Gondoljátok át és szépen tervezzétek meg!

Ha hozzá szeretnél költözni, akkor is előbb legyen munkád, biztos talaj a lábad alatt és csak utána vágj bele.

19 évesen még nem tanulsz?

2021. okt. 21. 22:27
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
200 ezer forinttal? nem. az semmi, kb kauciora sem lesz eleg, aztan ha kozbejon valami, maris 0-n vagy. en gyujtenek meg egy darabig, aztan vagnek csak bele. illetve 19 evesen azert eleg korai ez, meg kb gyerekek vagytok. nem tudom, eleg felkeszultek vagytok-e az onallo eletre, es eleg eros-e hozza a kapcsolatotok.
2021. okt. 21. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
34%

Számold ki , hogy éri meg jobban.

"Nincstelen" koromban , 7 milliót hagytam ott albiba, és 10 lehetett volna venni egy kis lakást

2021. okt. 21. 22:33
 4/11 anonim ***** válasza:
59%
Én még mindenképp gyűjtenék előtte legalább egy pár hónapig, mert ami most van pénzetek összesen, az kb el is megy az albérletre és a kaucióra, ha pedig bármi közbejön vagy nem találsz elég hamar állást, akkor ebből komoly problémák lehetnek. Szóval tegyetek félre mindeketten, te pedig kezdj el közben állást nézegetni. Ennyit még biztosan ki tudtok várni és kell az anyagi biztonság. Gondolom te se akarsz úgy élni az elején, hogy folyton stresszelsz a pénz miatt. Ha nincs szerencséd, az álláskeresés is eltarthat hónapokig, erre is gondolni kell.
2021. okt. 21. 22:34
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

19 évesen már van szakma a kezedben?

mi?

apám a 80 ezer forintos nyugdíjából él, kinyílik a bicska a zsebemben, amikor 2x200 ezret kevésnek tartotok és hogy abból éhen hal.

apám ugyanúgy számlákat fizet, annyi különbség, saját ingatlan, de akkor is.

40 évet becsülettel végigdolgozott.

szval sztem merj költözni.

2021. okt. 21. 22:34
 6/11 A kérdező kommentje:

Jelenleg és csak nem van 200 ezrem. Ez több lesz, hiszen ha holnap be is adom a felmondást, akkor is még egy havi fizetésem min fele meglesz. Illetve ott van a párom is, akinek jobb a fizetése.

Nem tanulok, érettségim és szakmám van, csak nem abban dolgozok.

2X200 ezer ft nem sok mindenre elég egy fiatal párnak...Albérlet+rezsi alapból min. 150 ezer, 2X20 a tömegkézlekedés, a kaja is 80 körül, közösköltség, telefon, ruházkodás stb.. És akkor még nem beszéltünk a váratlan kiadásokról. Arról nem is beszélve, hogy félretenni sem ártana, hogy egyszer saját ingatlanunk legyen, mint édesapádnak...

2021. okt. 21. 22:47
 7/11 anonim ***** válasza:
28%

5

200?????? Semmire nem elég! Nem még 80! Mi 4en elünk 800-1.2M.ből. (munka függvényében változó) éppen elég! Csak az elelmiszer 300 körül van/hó, rezsi+autók fentartása 200 minimum! Havi 2x200 ezer semmire nem elég. Max vegetalni

2021. okt. 21. 23:07
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha ingázható távolságon belül van Budapest, akkor előbb keress munkát, utána költözzetek.

Ha jól értem arról nem írtál mennyi megtakarításod van, de én a helyetekben minimum 2 havi lakbérnek megfelelő megtakarítással indulnék csak útnak. Ezen felül valóban ott van a két havi kaució+lakbér, amit rögtön le kell adni, azt is add hozzá ehhez. Havi 2x200-ból azért meg lehet élni. Elmegy 150 lakbér+rezsire, meg persze a 2x10 tömegközlekedés, meg gondolom a családhoz utaztok(?), az is pénz, de emellett, ha ügyesen főztök magatokra és nem költekeztek feleslegesen, bőven ki lehet jönni úgy, hogy félre is tudjatok tenni valamennyit. (Kezdetben nem biztos, hogy sokat, de ha nő a fizetésetek, közelebb kerül a lakás is majd)

Nekem az előző évben 170ezer volt a havi bevételem, albérletet fizettem, kényelmesen megéltem, nyaraltam kétszer két hetet és még a megtakarításom is nőtt. (Diák voltam, így néhány dolog olcsóbb volt.)

Egyébként felhívnám a 7-es figyelmét, hogy 4 főre 800 ezer az pontosan fejenként 200 ezer. :) Illetve a kérdező nyilván nem fog autót, pláne nem autóKat fenntartartani. Én pontosan nem tudom mennyit költünk élelmiszerre a párommal, de 100 ezernél biztos nem többet.

2021. okt. 22. 00:14
 9/11 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem annyi pénzt kéne összegyűjteni, hogy meglegyen az 1-2 havi kaució + tárgyhavi lakbér + 2 hónapig el tudjatok lenni, ha mindketten hirtelen munka nélkül maradtok. Ez így már elegendő biztosíték lenne.
2021. okt. 22. 00:20
 10/11 anonim ***** válasza:
87%

5: attol meg, hogy valaki a 80 ezres nyugdijbol nyomorog, nem lesz 200 ezer tobb penz. eleg szomoru, hogy 80 ezerbol kell megelnie, de ez nem valtoztat a tenyen, hogy budapesten 200 ezer forint ma mar semmire nem eleg, plane ugy, hogy alberletben laksz. nyilvan lehet kenyeren es vizen tengodni egesz honapban, nem menni sehova es meg a szappanon is sporolni, de az nem elet.

a tobbiek levezettek mar, de az amugysem erv, hogy mert az apad meg annyit sem keres.

2021. okt. 22. 02:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!