Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan jutottál el a nyitott házasságig? Mindhárman szenvedünk így, esetleg a nyitott házasság megoldás? Nálad műkökid a nyitott házasság? Mióta?
Nem hiszem, hogy ez így működik tartósabban. Nálunk is leállt a feleségem a szexxel, a gyerekek születése után. Nagyon ritkán, ha nyaggatom, van egy-egy dugás. De ő neki nem hiányzik egyáltalán, azt állítja.
Nekem minimum heti egy kellene, hogy jól érezzem magam, ne feszüljek állandóan, de őt ez nem érdekli. Vannak más gondok is, a nyáron már majdnem beadtuk a válást. Viszont rájött, hogy anyagilag ez neki felér egy csőddel, így visszakozott.Nem tudom meddig húzzuk még, de én már aktívan keresek szeretőt. Szégyen, vagy nem, igényem van a szexre, nem érdekel, hogy neki milyen kifogásai vannak.
Nem verem ezt nagydobra, próbálom úgy csinálni, hogy ne derüljön ki.Egyébként ő maga mondta, hogy keressek valakit, mert neki nincs kedve dugni egyáltalán, tök jól elvan nélküle. Persze megnézném a képét, ha bevállalnék mellette egy komolyabb kapcsolatot. Még az is lehet, hogy így lesz.
11# azért annak oka volt hogy ő így leállta a szexxel. Tudom, mert nálunk is így volt, hasonló az eset.
N
12.
Jól gondolod, vannak okai. Olyanok, amiken lehet változtatni és olyanok is, amiken per pillanat nem. Ezek az okok főleg kifogásolások, részleteiben nem mennék bele. Az a lényeg, hogy neki így kényelmes, és azon a néhány kósza aktuson túl nem is hajlandó változtatni.
Szerintem van különbség a nyitott kapcsolat és a titkos szeretői viszony között, mégpedig jelentős.
A nyitott házasságban mindkét fél tudja és elfogadja azt, hogy a másik viszonyt kezdeményezhet másokkal. Feltételrendszert szabnak, amibe bármi belefér, ami a két fél számára rendben van. Jóskának, Pistának és Marikának, nomeg az egész gyakoris közösségnek lehet nem fér bele az értékrendjébe ez az életforma, de kettejüknek igen és csak is ez a lényeg. Itt mindig a lepontozás a vége az ilyen kommentjeimnek, de azt gondolom ez nem a kiégett kapcsolatok utolsó berúgására való életforma, sőt. Ez jellemzően csak az utolsó kegyelemdöfést adja meg a kudarcba fulladt kapcsolatoknak. Valamelyik fél életébe jönni fog olyan ember, aki végérvényesen "elviszi". És akkor már nem számít se pénz, se család, se egykori érzések, csak az új és boldog élet reménye. Nagyobb sebekkel távoznak a felek, mintha egyszerűen csak lezárták volna. Persze ugyanez igaz a titkos szeretői viszonyokra is.
Én mindig is úgy gondoltam, hogy a nyitott kapcsolat egy olyan életforma, ami többnyire már a kezdetektől fogva adott. Nem egy kapcsolat foltozására használt javító cselekedet, hanem egy alap életforma. Két fél között köttetett íratlan szabályokkal, amihez a szabadság mellett mindig, mindkor köti magát a pár mindkét tagja. Szerintem ehhez nagyon komoly kétoldalú bizalom, nagyfokú tisztelet és (érzelmi) intelligencia szükséges. Aki nem így gondolkozik, az sosem fogja megérteni, hogy a magunkfajtáknak miért az a legnagyobb és legönzetlenebb szerelem, amikor nem féltem a páromat mástól és nem érzek kínzó féltékenységet, ha tudom, hogy van valaki más is. Kalandozok, de tudom, hogy vár otthon a párom és mindig, mindenkor a fejemben van, hogy nekem ő a világon az első és a legfontosabb. Jöhet szőke ciklon, talpig modell, vagy elbűvölően okos nő, tudom, hogy némi szórakozás után a férjem hazajön és az ideje nagyrészében jó férjem és a gyerekeinknek jó apja, hiszen a lista élén mi állunk. Amíg ez így van, addig belefér a bármi, amit a szabályaink megengednek. Amint valami kizökkenti valamelyik felet, azonnal véget vet a helyzetnek. Még ígyis benne van a rizikó, hogy valamelyik fél nem tud ellenállni az újnak és az "elviszi"... De teljesen más élethelyzetről beszélünk, mint amik itt szóba kerültek.
Fentiek okán azt mondom, hogy a nyitott házasság működik, működhet. A titkos szeretői viszonyok, a másik háta mögötti susmus nem más, mint átverés és ez nem működik! Vagy teregessük ki a lapjainkat és játszunk nyitottan, vagy fogadjuk el a sorsunkat és korrekt módon hajoljunk meg előtte, avagy lépjünk tovább. Az a világ legelvetemültebb gondolata, hogy egy pár a vagyon miatt marad együtt. Kár elfecsérelni erre egy életet...
Kedves 15.! Értékes és értelmes hsz-t írtál szerintem.
Nekem azért nem működne a nyitott házasság, mert ha egy komoly párkapcsolatba belemegyek, akkor tartom annyira értékesnek magam, hogy a párom érzelmi és testi igényeit kielégítsem. Őt is tartom annyira értékesnek, hogy az én igényeimet kielégítse lelkileg, testileg. Nekem soha nem fért bele, hogy amikor egy nálánál vonzóbb külsejű, vagy jobb személyiségű nő képbe került, rámozduljak, vagy viszonozzam a közeledését, mert ilyen is volt. nem kellett másik nő, mert kielégültnek éreztem magam a feleségem mellett.
A mi megromlott házasságunk is így indult. De sok dolog miatt már nem működik úgy, ahogy kellene, és ő nem akarja megjavítani. A lelki részét én lezártam magamban, a testi részére meg majd találok valakit. Tudom, hogy ez nem nyitott kapcsolat,inkább nyomorultkodás, de amíg nem lehet lezárni végleg az együttélést, addig inkább ez, mint a kuncsorgás a kegyelemszexért.
15# És azzal, hogy ez nálad, ahogy egyébként sokaknál nem működne, nincs is semmi baj. Nem vagyunk egyformák, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez nem nyitott házasság, ez megcsalás, mivel a másik fél nem tud róla és valószínű ha tudná sem helyeselné. Maximum beletörődik, mert már kiégett és nem érdekli.
Mivel egy alapvetően boldogtalan házasságban történik mindez, valószínű borítékolható a vége. Valamelyikőtök menni fog, csak idő kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!