Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házassági szerződés menyire elítélendő?
Ez mit takar? (Bocs ha hülye vagyok)
Mármint eleve minden feleződik, vagyis valamennyi alapból jár ha 2 ember elválik nem? Vagy konkrétan mit kell szerződésbe foglalni?
Manapság? ALAP!!!!!
De sajnos idehaza egyáltalán nem olyan erős, mint az amerikai filmekben.
Magyarországon nem annyira fontos, ugyanis ez nem az USA. Itt nem feleződik rögtön minden a házasság után, mint ott.
Itthon van különvagyon (amit behoztál a házasságba), és van ági vagyon (például a te szüleid öröksége).
Szóval a magyar családjog kvázi eleve tartalmaz beépítve egy házassági szerződést, akkor érdemes kötni, ha van valami extra dolog, amit ezen felül ki kell kötni.
Ezt leszámítva nekem nincs vele semmi gondom, láttam már aranyos tündérke nőt, és hőséges, intelligens férfit is teljesen kifordulni magából 10-15 év házasság után.
#8: pontosan, a vállalkozóknál van értelme Mo-n.
De pont az eltérő törvények miatt (ugye mindenki az USA filmekből tanulja a jogot) itthon nem arra szokták használni, mint kint, itt pont a családi vagyon megvédése szokott a cél lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!