Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek erre mi lehet a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek erre mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Párkapcsolatban élek lassan 1 éve. Nagyon szeretjük egymást, minden jól működik közöttünk. De egy probléma van. Nem tudunk össze költözni az anyagi helyzetünk miatt. Én kislányommal és a szüleimmel élek. Ő szintén a szüleivel él. A barátom a vírus miatt pár hónapja elvesztette a munkahelyét és azóta nem talál új munkahelyet. Az a tervünk, hogy először albérletbe költöznènk a kislányom, ő és én. Csak a gond az, hogy az én fizetésem nem elég ahhoz, hogy tudjuk fizetni az albérletet. Nem tudni még, hogy mikor lesz munkája. De jó lenne már összeköltözni. Hitelt nem szeretnék felvenni, mert annak meg sok lenne a törlesztője. Tudtok más megoldást? Kérhetek tőletek tanácsot? Vagy tapasztalatot, hogy ti hogy hoztátok össze?

Köszönöm.

32N

2021. máj. 27. 13:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gőzerővel keres munkát. Erre más megoldás nincs.
2021. máj. 27. 14:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem csak az érdekelne, ha a párod is a szüleivel él (gondolom veled egykorú kb), akkor hogy lehet, hogy nincsen megtakarítása? Téged még a gyermeked miatt megértelek, nade ő? Félreértés ne essék, én is elvesztettem az állásom pl tavaly a covid miatt és feléltem azt a kis tartalékomat, amit albérlet mellett félre tudtam tenni. De ha otthon éltem volna 30+ éves koromig, tuti, hogy nem párszáz ezer forintos megtakarításom lenne, hanem millióim.

Egyébként erre így nincs megoldás. Megvárjátok, amíg a párodnak is lesz munkája és összeszedi magát anyagilag. Azért, hogy együtt "nyomorogjatok" és napról - napra éljetek, nincs értelme.

2021. máj. 27. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon kockázatosnak érzem ezt a tervet. Jelenleg külön éltek, innen akarsz váltani egy olyan felállásra, amikor már gyerekkel kell együtt élnie? Megszokta az otthoni menetrendet, kényelmet, ha ezt így a nyakába öntöd, szerintem besokal, de ha nem ő, akkor a kislány.

Az lenne a jó, ha előbb ő külön költözne, saját albérlete lenne. Éljen úgy fél évet, te aktívan látogassad, aludj nála, 1-1 napra vigyed át a kislányod. Szokják meg egymást. Ez után odaköltözhettek hozzá, vagy együtt egy új, nagyobb albérletbe.

Anyagi kérdésről meg annyit, hogy aki hónapokig nem talál semmilyen állást, az nagyon válogat. Megteheti, mert szülei eltartják, de erre nem lehet alapozni. Ezt finoman megmondanám neki.

2021. máj. 27. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha lesz munkája és túl van a próbaidőn, lehet gondolkozni az összeköltözésen.
2021. máj. 27. 14:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tunik fonyeremenynek. Az barkivel elofordulhat, hogy elvesziti a munkajat. De a megelheteset akkor is tudnia kell biztositani. Aki nem tud egy alberletet fenntartani 30 evesen, az nem a siker fia. Hogy fog eltartani egy csaladot? Ha a kovetkezo munkahelyet elveszti, akkor megint visszacuccoltok anyuhoz? Nalad erthetobb a helyzet, ott van a gyerek. De nala? Lesz megegy gyereked a parod szemelyeben.
2021. máj. 27. 15:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs munkája, semmiképp ne költözzetek össze. Neked magadat és a lányodat is el kell tartanod, nyilván nem fér bele hogy még a párodat is eltartsd.
2021. máj. 27. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"A barátom a vírus miatt pár hónapja elvesztette a munkahelyét és azóta nem talál új munkahelyet."

Keres egyáltalán? Vagy kènyelmesen elvan a mama hotelban? Aztán meg tőled várná, hogy majd eltartsd...

Ha keresne találna. Valamit egèsz biztosan. Nagyon kènyelmesen ellèbecol otthon. Èn a helyedben elgondolkidnèk azon, hogy ilyenre mennyire lehet èpíteni. Van már egy gyereked, felelős vagy èrte, nem olyannal kellene már kezdened aki csak visszahúz.

Mindenesetre amíg nincs munkája, addig maradtok a feneketeken.

Ha lesz munkája, lejárt a próbaidő, ki tudja fizetni a fele kaukciót, majd akkor lehet gondolkozni az összeköltözèsen, addig teljesen felesleges, a magad èrdekèben is.

2021. máj. 27. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudom, ez most nagyon nem divat, de pár hónapig nem tudtok valamelyik szülőnél együtt lakni? Legalább addig, amíg ő talál munkát, és jobban megismeritek egymást. Aztán ha nem működik, még mindig egyszerűbb így szétmenni, mint közös albérletből.

Közben tudtok is félretenni, hogy ne egy szatyor ruhával meg 20 ezer forinttal kezdjetek új életet.

2021. máj. 27. 19:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!