Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy fizetési különbség a 2 fél között nálatok milyen problémákat okoz(ott)?
Nálunk is kb a dupláját keresi, mint én, de nincs én pénzem te pénzed. Az elejétől kezdve bedobtunk mindent a közösbe.
Közös tervek, célok, álmok vannak, amikre közösen gazdálkodunk. Nyilván nem herdálom el a pénzét, gyűjtögetek ahogy tudok. Sőt szoktam is neki mondani, hogy ha pl szeretne venni egy 50 ezres cipőt, menjen és vegyen. Elvégre bőven megkeresi a rávalót. Persze a múltkor, mikor kocsit vett azt azért megbeszéltük, de azzal is úgy voltam, hogy megdolgozott érte, tényleg csak technikailag egyeztettünk, de nem szólnék ilyesmibe bele, nem ezen múlt, hogy eszünk e a hónap többi részébe.
Fura lehet a külön kasszázás, de ahogy többen is leírták, ezzel csak magadat sodrod sz@r helyzetbe, hiszen sokkal többet adsz bele, mint a fele. Ráadásul nem is tudom hogyan tudtok közös célokat találni, vagy hogy tudnátok közösen elérni valamit. Így mindig csak neki lesz, te meg nyomorogsz.
Nálunk nagyjából hasonló a különbség (~700 - ~250). Mi úgy csináljuk, hogy én fizetem az albérlet(200+) és az autó dolgait(20-50), a másik fél pedig a kaját + rezsi felét. Ettől függetlenül ez az egy csapat vagyunk, stb mind tök jól hangzik, csak nem így működik, amikor az egyik fél 3-4-szer annyit keres, mint a másik. Azért nem, mert egy válás esetén, ha ez felezve van, akkor a jobban kereső félnek konkrétan a fél élete kuka, pedig megdolgozott érte. Annyira pedig nem sok pénz, hogy ne vegye észre a hiányát.
A személyes véleményem, hogy nem lehet megoldani normálisan. Legalábbis úgy biztos nem, hogy a körülöttetek élők mind támogassanak benne. Hiszen az emberek jelentős része nagyjából azonosan(+- 100) keres. Ott aztán teljesen mindegy, hogy közösnek nevezik vagy sem, így nem is látják gondnak. Egyébként az igazi probléma egy válásánál jönne elő, bár nyilván az az optimális, ha nincs válás. De, aki nem is számol vele, az szerintem ne is adjon tanácsot ilyen témában, mert álomvilágban él.
A legigazságosabb talán, ha fizetésarányosan fizetitek a dolgaitokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!