Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nagy fizetési különbség a 2...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy fizetési különbség a 2 fél között nálatok milyen problémákat okoz(ott)?

Figyelt kérdés
230-at keresek, a párom 570-et. Fele-fele arányban kifizetjük az albérletet és rezsit, valamint veszük bevásárolunk. Külön kasszán vagyunk, mert nem akarom lenyúlni a pénzét. Sokszor fusztrál, hogy bizonyos dolgokat miattam nem tehetünk meg, mert nekem nincs rá keretem (pl. drágább külföldi nyaralás, ruha, ékszer).
2021. máj. 25. 19:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
72%
Ez a külön kasszázás ebben a formában egy bohóckodás. Ha együtt éltek, együtt tervezitek leélni az életeteket, akkor miért nem közös a pénz? Nem mentek el nyaralni, mert neked már csak szárazkenyérre futja a hó végén miután mindent kifizettél? Elég gáz a párod, hogy neki ez nem esik le és nem is zavarja... de látom annyira neked se tetszik, különben nem kérdezgetnél itt róla.
2021. máj. 25. 20:35
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Annyira igyekszel nem lehuzni, hogy közben magadat hozod a lehető legszarabb helyzetbe.
2021. máj. 25. 20:56
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, az én parom akkor is kedveskedett nekem egy ruhaval pl amikor nem is voltunk eleresztve. Nyaralni is úgy jartunk hogy osszedobtuk amink van. Mar egesz koran igy kezdtuk el. Vagy egy csapat vagyunk vagy nem. Ezt mashogy nem lehet. Es ez nem kihasznalas, es igen forditva is mukodott en is mindent beleadtam a kozosbe. Ez a nyaralas dolog is olyan hogy megb.szta a fene ha pont ki kell szamolni valamit. Siman mehetne hogy mindenki belead amit tud es kesz.
2021. máj. 25. 21:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is kb a dupláját keresi, mint én, de nincs én pénzem te pénzed. Az elejétől kezdve bedobtunk mindent a közösbe.

Közös tervek, célok, álmok vannak, amikre közösen gazdálkodunk. Nyilván nem herdálom el a pénzét, gyűjtögetek ahogy tudok. Sőt szoktam is neki mondani, hogy ha pl szeretne venni egy 50 ezres cipőt, menjen és vegyen. Elvégre bőven megkeresi a rávalót. Persze a múltkor, mikor kocsit vett azt azért megbeszéltük, de azzal is úgy voltam, hogy megdolgozott érte, tényleg csak technikailag egyeztettünk, de nem szólnék ilyesmibe bele, nem ezen múlt, hogy eszünk e a hónap többi részébe.

Fura lehet a külön kasszázás, de ahogy többen is leírták, ezzel csak magadat sodrod sz@r helyzetbe, hiszen sokkal többet adsz bele, mint a fele. Ráadásul nem is tudom hogyan tudtok közös célokat találni, vagy hogy tudnátok közösen elérni valamit. Így mindig csak neki lesz, te meg nyomorogsz.

2021. máj. 26. 07:39
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyet... volt hogy háromszor annyit kerestem, mint az asszony. De ebből nem volt semmi probléma soha... Most ő keres valamivel többet, mint én, ebből sincs probléma.
2021. máj. 26. 12:35
 16/21 anonim ***** válasza:
5%
Én elverem masszázslányokra és a végén ugyan annyi lesz. Probléma megoldva :)
2021. máj. 26. 15:01
 17/21 anonim ***** válasza:
25%

Nálunk nagyjából hasonló a különbség (~700 - ~250). Mi úgy csináljuk, hogy én fizetem az albérlet(200+) és az autó dolgait(20-50), a másik fél pedig a kaját + rezsi felét. Ettől függetlenül ez az egy csapat vagyunk, stb mind tök jól hangzik, csak nem így működik, amikor az egyik fél 3-4-szer annyit keres, mint a másik. Azért nem, mert egy válás esetén, ha ez felezve van, akkor a jobban kereső félnek konkrétan a fél élete kuka, pedig megdolgozott érte. Annyira pedig nem sok pénz, hogy ne vegye észre a hiányát.

A személyes véleményem, hogy nem lehet megoldani normálisan. Legalábbis úgy biztos nem, hogy a körülöttetek élők mind támogassanak benne. Hiszen az emberek jelentős része nagyjából azonosan(+- 100) keres. Ott aztán teljesen mindegy, hogy közösnek nevezik vagy sem, így nem is látják gondnak. Egyébként az igazi probléma egy válásánál jönne elő, bár nyilván az az optimális, ha nincs válás. De, aki nem is számol vele, az szerintem ne is adjon tanácsot ilyen témában, mert álomvilágban él.

A legigazságosabb talán, ha fizetésarányosan fizetitek a dolgaitokat.

2021. máj. 26. 18:51
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nezd 17, sokszor az van a kulonbsegek mogott h az egyik fel, nyilvan aki kevesebbet keres van a gyerekekkel tobbet , allandoan az foglalkozik veluk, mig emiatt a masik raer karriert epitgetni, meg konferenciakra jarni stb. Annak sose kell agyalni hogy ki lrgyen a gyerekkel. Ugyhogy ez is erdekes. Fonokomnek 4 gyereke van, dolgozik a nő is, de ő ugye van hogy egy heten kb egy szombatot van otthon. Talán. Hetkoznap rendszerint mas varosban. Ha mindketten ilyenek lennenek ki lenne a gyerekekkel? Ilyenkor konnyu azt mondani hogy ő teremti meg a penzt.
2021. máj. 26. 20:45
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
#18 Szerintem viszont itt nem ez a helyzet. Én is azt gondolom amúgy, hogy ilyen esetben érdemes lehet házassági szerződést írni. Van olyan verzió, ami bele fogja számítani az otthoni munkavégzést és válásnál a házimunkát/gyereknevelést nem végző kompenzálja a másik felet, de a vagyon nem feleződik, hanem a fizetés arányában (gyereknevelés esetén mondjuk a feleség "turbózott" fizetését veszik figyelembe) oszlik.
2021. máj. 27. 21:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
"Sokszor fusztrál, hogy bizonyos dolgokat miattam nem tehetünk meg, mert nekem nincs rá keretem (pl. drágább külföldi nyaralás, ruha, ékszer)." Ha igazán szeretne akkor meglepne egy külföldi nyaralással pl, vagy autóval stb. De aki ilyen zsugori hogy elvárja hogy te többet fizess....Persze ha gyűjt közös lakásra veled az más. De ezt tisztázni kell minél hamarabb. És egy jó kapcsolatban ( házasság ) minden közös.
2021. júl. 6. 23:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!