Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nagyon utalok főzni és nem is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon utalok főzni és nem is tudok mit csináljak?

Figyelt kérdés

Jovoheten költözök a barátomhoz és félek mit fog ehhez szólni hogy nem tudok főzni.

Én csak a gyors kajákat szeretem.

2021. febr. 2. 22:42
1 2 3
 21/30 Sunshinedoll ***** válasza:
78%

Miért szólna meg? Megmondtad neki, hogy nem tudsz és nem szeretsz főzni, innentől kezdve, ha számon kéri rajtad, akkor meg lehet neki mondani, hogy drágám, megmondtam, hogy nem tudok, mit vagy úgy meglepődve?

Szerintem ha nyíltan elmondtad neki, hogy nem tudsz/akarsz/szeretsz főzni és nem is óhajtasz megtanulni, akkor nem a te sarad.

Függetlenül attól, hogy nem tudás vagy nem akarás van a háttérben szerintem mindenkinek joga van eldönteni, mit akar, mit nem egy kapcsolatban. Az, hogy valaki nem akar főzni nem alacsonyabb rendű, mint az, hogy valaki nem tud főzni. És azt sem tartom gáznak, ha valaki nem is akar megtanulni. Én se tudok nagyon sok mindent, és ezek közül sokolyan van, ami nem is érdekel annyira, hogy megtanuljak, mert elvolam eddig is nélküle.

Ha eddig eléldegélt úgy, hogy nem főzött, akkor most miért más miatt erőltessen magára olyasmit, amit nem akar? Nyilván ehhez olyan partner is kell, mert ha a partner meg kifejezetten elvárja, hogy te főzz, akkor nem vagytok kompatibilisek, és vagy átértékelni a kapcsolatot vagy kompromisszumot kötni, de ha nem várja el vagy nem zavarja az ilyesmi, akkor nem látok ebben problémát. Ezeket az összeköltözés előtt egyeztetni kell, meg kell beszélni és nem lesz meglepetés.

Én amúgy megértem, azt is, ha nem szeretsz főzni, én sem szeretek, csak nekem muszáj, mert egyrészt sajnálom a pénzt arra, hogy rendelgessek, meg ételérzékenység miatt az a biztonságos, ha saját magam főzök. De ha gazdagabb lennék, első dolgom lenne szakácsot fizetni :D

Mikor a párom ideköltözött, megmondtam neki, hogy én nem főzök húst, mert nem szeretek nyers húshoz nyúlkálni, úgyhogy ha én főzök, akkor nem lesz húsos kaja. Mondta, hogy jó, és ennyi :D

2021. febr. 3. 08:58
 22/30 anonim ***** válasza:
32%
Ugyan főzök magamra, de egyszerű kajákat. Legtöbbször husit nyers salival, esetleg rizzsel. Ezért azt mondom, nem tudok főzni, mert ez egyrészt egyszerű kaják, másrészt egyhangúak, és nem érdekel, hogy kell bonyolultabb kajákat csinálni. Nem érdekelnek a levesek, főzelékek, tipik magyar kaják, meg az öntsük le a tésztát tejszínnel - ez nem főzés, ez pacsmagolás.
2021. febr. 3. 08:58
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

Azt javaslom, hogy ismerkedjetek még egymással egy kicsit, mielőtt összeköltöztök. Például beszéljetek a házimunkák beosztásáról. Ki mit kedvel, mi az, amit ki nem állhat, és a közös háztartásban hogyan fogjátok elosztani. Ma már nem kötelező a nőnek főzni. Lehet, hogy a párodnak jobban megy, vagy szívesebben csinálja, de utál mosogatni, porszívózni. Akkor te vállalhatod ezeket.

Hosszútávon mindenkinek érdemes megtanulni legalább alapvető ételeket összeütni. Vannak kifejezetten gyors és egyszerű ételek, de ezekkel is sokkal jobban jöttök ki anyagilag, és egészségesebbek is.

A legegyszerűbbek a főzelékek és a tészta ételek. Keress egy receptet olyan ételhez, amit szerettek, és próbáld ki. Elsőre mindent úgy csinálj, ahogy leírják, és nem lesz probléma.

Semmi baj nincs azzal, ha nem szeretsz főzni. Nem kell a legbonyolultabb ételeket enni. A legegyszerűbbekkel is élhettek egészségesen, ha tudatosan terveztek. De az alapokat mindenkinek érdemes megtanulni.

2021. febr. 3. 09:01
 24/30 anonim ***** válasza:
62%
21-es: Hidd el, hogy aki béna, az az ilyen alapokat is el tudja cseszni. Életemben nem sikerült még normálisan kifőznöm a tésztát. Valahogy mindig szar állaga lett. A hús vagy nyers marad, vagy odaég, és ha nem konyhakészen (darabolva) veszem, akkor már az előkészítésnél el van baszva. Az ördög a részletekben rejlik, sosem abban, ami le van írva a receptekben, hanem ami nincs, mert nem lehet leírni vagy olyan alapvetőnek tekintik, hogy le sem írják.
2021. febr. 3. 09:05
 25/30 anonim ***** válasza:
90%
Nálam meg a hús mindig olyan "üres" marad. Pedig évek óta sütök húst, pácolok, és olyan, mintha csak a husi külsején lenne íz, a belseje ízetlen marad. Sehol nem ettem még ilyen ízetlen húst, mint amit én csinálok. 🤷🏼‍♀️
2021. febr. 3. 09:26
 26/30 anonim ***** válasza:
71%
Ó, én nagyon örülnék, ha "csak" az íztelenség lenne a probléma :D Az nálam már csak hab a tortára mondhatni, mert az egész alapvetően úgy szar, ahogy van. Pedig tudok olvasni, és igen, még értelmezni is, amit olvastam. Hiába, ettől nem leszek ügyesebb, és nem száll belém a hiányzó érzék. Mondjuk nekem általános ügyetlenségem van, minden mást is elbénázok az életben, ami kétkezi, gyakorlati dolog.
2021. febr. 3. 09:36
 27/30 anonim ***** válasza:
84%

Pedig tényleg nem elég csak olvasni, főleg, hogy sokszor rosszak a receptek is, mert rossz mennyiségeket írnak hozzá, és aki nem tapasztalt, nem fog erre rájönni magától..

Én is sokszor kukázok dolgokat, pedig mindent a leírás szerint csinálok, mégis néha ehetetlen és gusztustalan lesz, ez van. Sütni viszont nagyon jókat tudok.

Ha a barátommal összeköltöznénk, akkor nyilván főznénk együtt is, de mivel ő úgy is imád, én csinálnám nagyrészt a mosogatást valószínűleg.

2021. febr. 3. 09:43
 28/30 anonim ***** válasza:
96%

Itt nem az a legnagyobb baj, hogy nem tudsz főzni, hanem az, hogy nem hisz neked a saját párod.

Majd ha eltörik a lábad, azt se fogja elhinni?

2021. febr. 3. 10:43
 29/30 anonim ***** válasza:
87%

Ha utalsz fozni, akkor megtanulni sem fogsz. De hogy utalod, ha nem szoktal?

En azt mondanam, nem akartam sose fozni, ezert nem is tudok.

2021. febr. 3. 14:10
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de miért alap elvárás, hogy mindig vagy legalábbis az esetek túlnyomó részében a lány/nő főzzön és miért nem ugyanilyen alap fordítva?? Az a pasi, aki emiatt dobja a barátnőjét az annyit is ér, annak házi cseléd kell, nem barátnő.

Neki sem fog leesni az ujjáról a gyűrű, ha megfőz, főleg ha a párja utálja és nem is jó benne. Cserébe ő megcsinál valami más házimunkát. Normáliséknál legalábbis ez így működik.

2021. febr. 3. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!