Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit gondoltak az alábbi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltak az alábbi dologról, jgosan kér meg rá a barátnőm?

Figyelt kérdés

Mielőtt leírom, szeretném leszögezni hogy nincs helyes válasz. Én is azért teszem fel a kérdést, hogy megtudjam egy kívül álló véleménye alapján, hogy mennyire reális kérés.

Barátnőmmel együtt élek, már 5 hónapja.

Mindketten egyetemisták vagyunk még fiatalok. Engem egészen eddig maximálisan eltartott anyukàm, barátnőm pedig évek óta önfentartó.

Anyukámmal picit furcsa jelenleg a kapcsolatunk, picit féltékeny és hamis képe van a kapcsolatomról így nem kívánja finanszírozni az albérlet felét tovább. Ami teljesen oké.

A terv az hogy barátnőm keres eleget, hogy egyedül fizesse. Én pedig februártól alkalmi munkàkat vállalok majd a nyárom megpróbálok magas óraszámban dolgozni és vissza fizetni.

Ételt és minden mást továbbra is finanszíroz anyukám.

(Jelenleg egy nehéz mérnöki szakon tanulok, most jön a 4. félévem. Nem érzem úgy, hogy heti 10 oranál többet tudnék dolgozni. Most 0 óra dolgozálnál is úgy érzem néha megszakadok)

Tehát nem jó a kapcsolat barátnőm és anyukám között...

Én heti 1x leszoktam járni anyukàmhoz. Őt meglàtogatni és az állataimat, meg ennyi külön lét szerintem normális és kell.

Viszont barátnőm ilyenkor retteg a lakásban, ami egy tetőtéri, elszigetelt lakás. Így megértem a szorogását. Picit furcsa úgy lakni a belvárosban, hogy hallod a ház recsegéseit, az ütődéseket, de nincs közvetlen szomszéd csak az alsó, amit kb 4m belmagasság választ el tőlünk plusz vastag falak.

Na ... itt jön a lényeg.

Megkért, hogy mostantól soha többet ne hagyjam ott egyedül az éjszakára.

Ami azért problematikus mert magammal nem tudom hozni, mert anyukàm nem szívesen fogadná és barátnőm sem akarna jönni.

Minden alkalomkor pedig nem tudna átjönni valmelyik baràtnője vagy ő átmenni valakihez. Plusz ez lekorlátozna kb 2 héttel előre hogy melyik napon mehetnék anyukàmhoz.

Amikor lemegyek pedig nem vagyok sokat lent. Reggel megyek és màsnap reggel jövök is. Plusz úgy érzem hogy nekem kell ennyi idő anyukámmal és az állataimmal, főleg hogy most tudom hogy egy elég furcsa lelki állapotban van.

Barátnőm kérése jogos? Ha igen/nem, mért?

2021. jan. 11. 01:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%
Tyűha, vannak és lesznek itt gondok... Én ezt játszmázásnak érzem a barátnőd részéről. Mintha láthatatlan harc folyna az "anyósjelölt" és a "menyjelölt" között, ahol most az utóbbi elővette ezt a fegyvert. ("Nemenjhaza, félekegyedül"). Miközben a fiúcska nem szakadt még le teljesen anyuciról. Hosszútávon a heti szintű hazajárkálás sok, hiszen neked is élned kell a saját önálló felnőtt életedet. A felnőttek nem minden hétvégéjüket töltik a szüleikkel. Vannak szülőktöl független saját programjaik is. Neked fel kéne nőni. Viszont ha anyukád ilyen szinten nem viseli el a barátnőd, ebből gondok lesznek hosszútávon, akár még a parkapcsolatodba is kerülhet. Csak ezt a barátnőd nem tudja elviselni, vagy egyik barátnődet sem tudta?
2021. jan. 11. 07:15
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem ez csak kifogás, hogy ne menj anyudhoz haza vagyis hogy ne aludj ott, hisz nem szeretik egymást. De anyud se értem, miért nem fizeti az albérletet ha eddig fizette, és nem volt teher neki mert így nem csak a barátnőddel tol ki hanem veled is.
2021. jan. 11. 07:44
 13/21 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem is fura, hogy retteg a barátnőd.

Mi történik, ha mondjuk fél év múlva a haverokkal leszel és nagyon későn mész haza? Akkor is rettegni fog?

2021. jan. 11. 08:39
 14/21 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ebben a történetben mindenkivel baj van... De igazság szerint neked kéne a sarkadra állnod...

Jó lenne tudni, hogy anyukád rágott be ennyire a barátnődre, és nagyon nem fair, hogy már nem fizeti az albi rád eső részét, ha eddig fizette, és nem állt be olyan változás az életébe, hogy nem tudja fizetni, és tényleg csak a barátnőd az oka... Ez egy kicsinyes játszma a részéről, hogy elmarjon titeket - hogy azért, mert féltékeny a barátnődre és ki akar sajátítani, vagy azért, mert a barátnőd tényleg egy idióta, azt így nehéz megmondani.

A barátnőd szerintem is játszmázik, és valójában csak azt akarja, hogy ne aludj ott. Amit amúgy meg tudok érteni, eléggé úgy látszik, hogy képtelen vagy megtartani a határaidat anyuddal szemben. De ezt rohadtul NEM így kéne intéznie, hanem felnőtt ember módjára leülni veled megbeszélni.

Te meg töketlen vagy, már bocs. Egyrészt nem tudsz kiszakadni anyukád szoknyája mellől (ami részben érthető, hiszen még mindig ő finanszírozza az életedet), de a barátnőddel sem megy.

De nem baj ez még, hogy nem nőttetek fel teljesen, fiatalok vagytok, és majd idővel megtanultok pár dolgot...

Azzal nem gondolom, hogy baj lenne, hogy előre meg kéne mondanod, mikor mész anyukáddal. Ez felnőtteknél elég gyakran megesik, hogy nem akkor mennek ide meg oda, amikor hirtelen kitalálják, hanem összeegyeztetik a munkájukkal, a párjukkal és egyéb tevékenységekkel. Neked a tanulással, amibe így is azt mondod, hogy beleszakadsz.

Amúgy én a helyedben azt a megoldást választanám, hogy egyrészt a sarkamra állok, és megpróbálom kibékíteni a páromat és az anyámat. Ha ez sehogy sem megy, akkor azt mondanám, hogy egy hónapban egyszer megyek anyámhoz, de akkor egy hétvégére: péntek este elmegyek, vasárnap este jövök haza, ezen kívül pedig többször telefonálnék vele, hogy azért érezze, hogy törődöm vele. Anyudnak is meg kell tanulnia, hogy felnőttél. És akkor a páromnak lenne egy csajos hétvégéje, oldja meg magának.

2021. jan. 11. 09:02
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

Először is, ami a te részed: egy ép eszű nő sem viselné el, hogy ha a párja ennyiszer lejárkálni anyucihoz. Továbbá, minek laksz külön, ha még magadat sem tudod fenntartani? Anyuci ezek szerint eltart, de akkor ne akarj nagyfiúsat játszani, és ne a csajnak kelljen már az albérletet rendezni. Ez úgy ahogy van el van bszva.

Másodszor: a lány sem lehet teljesen okés, ha még ennyi időre sem mer egyedül maradni. Nem normális, és keressen fel orvost.

2021. jan. 11. 09:02
 16/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem ragozom túl, egy horrorfilm után én is félek egyedül éjszaka, vagy ha valamiért bekattan, hogy mi van, ha pont ide jön egy betörő. Viszont muszáj túllendülni ezen, nem volt mindig lehetőségem áthívogatni valakit, ha egyedül maradtam az albérletben. Ahogy a barátnődnek sincs. Eddig is aludt egyedül, most viszont sakkban akar tartani ezzel.

Nekem is fura lenne, ha anyukádnál aludnál minden héten. Miért jobb reggel visszamenni, miért nem mész már este? Este ha alszotok, úgysem beszélgettek, alhatnál akkor otthon a barátnőddel.

Anyukád is simlis, mert ő meg nem akarja hogy albérletben lakjatok, ezért vonta meg a támogatást. Hidd el, megértem milyen egy nehezebb szak. Sok munkahely nem olyan rugalmas és az embernek kapacitása sincs rá, hogy azt mondja "hétfőn reggeltől estig vagyok órán, nem érek rá, kedden nincs első órám, úgyhogy tudok menni 8-9-ig, szerdán 14-16-ig" stb. Ha a szülő megteheti a támogatást, akkor tegye. De anyukád mit gondol így, hol fogsz lakni? Azt akarja hogy hazaköltözz hozzá? Vagy kolis legyél és így nem laksz majd a lánnyal? Mi volt a magyarázat?

2021. jan. 11. 10:03
 17/21 anonim ***** válasza:
95%

Sok a heti egyszeri hazamaszkalas és ottalvás felnőtt embereknél,mondd azt anyukádnak nincs pénzed utazgatni heti szinten mert kell az albérletre.

Ilyen egyszerű.

Baratnod segít rajtad eltart te meg mikor neki kellene segítség mivel fél és nem akar egyedül lenni inkább lelépsz???

2021. jan. 11. 10:53
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Gyerekek vagytok még. Te még mindig anyuci pici fia vagy, akinek muszáj otthon aludnia legalább egyszer, mert nem tud leszakadni, a barátnőd meg még mindig kislány, aki fél egyedül aludni. Az én férjem három műszakban dolgozik, jól is néznék ki itt rettegnék napi 5 napot a házunkban. 😃

Normális kapcsolatban a párok együtt szeretnek aludni, egy napot se egymás nélkül, veletek valami baj van.

28 N

2021. jan. 11. 12:47
 19/21 anonim ***** válasza:
82%

1. nem oké, hogy hetente hazaszaladsz anyuhoz

2. az is nevetséges, hogy a csajod "retteg" éjszaka.

Nőjetek fel mindketten, egyiktek szakadjon el a családtól, másik meg tanuljon meg egyedül aludni. Komolyan, vicces :D

2021. jan. 11. 17:11
 20/21 A kérdező kommentje:

Egyetemista vagyok, még eltartott. Ismerőseim közül mindenki hazajár.

Egyedül azok nem, akik nincsenek jó kapcsolatban a szüleikkel vagy éppen messze laknak és csak 2 hetente veszik rá magukat az utazásra.

Szerintem nem ciki az, hogy hetente haza járok.

Nyílván ezt nem tervezem 30 éves koromig folytatni.

Barátnőm ha nem laknék itt is külön lakást bérelne, mert nem akar másokkal együtt lakni, csak akkor 100 ezer helyett mondjuk 80 ezerért. Plusz megpróbálok én is besegíteni a lakbérbe, a nyártól kezdve meg már tudok vállalni programozással kapcsolatos gyakornoki/diák munkát ami már jól fizet.

(Jelenleg a képzés nehézsége még nem engedi. Rentege felsőbb évessel beszéltem és ők is lehetetlennek tartották normális átlag és csúszás nélkül ilyenkor a dolgozást. Ha meg nem jó az átlagom nem kerülök arra a specializációra be, ami érdekel.)

Így barátnőm nem tart el. (Már nem tudom ki kommentelte)

2021. jan. 11. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!