Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek a párkapcsolatok hány %-a megélhetési kényszerkapcsolat?
tehát a pár tagjai nem tudnának / vagy nagyon ócskán megélni egymás nélkül.
30 felett én ezt simán teszem 70 %-ra is.
F/30
30 alatt csak azért nem, mert a huszonéveseket még gyakran a szülők stafírozzák ki pénzzel.
Azért van az a része is a dolognak, hogy olyan párt fogsz ki, aki benyeli a világ létező összes pénzét.
Persze mindez nem derül ki az elején.
Na nekem sikerült egy ilyenbe beletrafálnom, elég nehéz volt kimászni belőle.
Szerintem kevés kapcsolat indul megélhetésinek, de nagyon sok alakul át.
És nem függ az életkortól, sokan beszorulnak a közös albérletbe, az egyikük lakásába, mert legalább az egyik félnek nincs hova mennie, így tűr, és próbál kapcsolatból kapcsolatba menni.
Ennek az elsődleges oka a lakhatási válság, hazamenni nem akar/tud, marad a kapcsolat, ahol megoldott a lakhatás, és ha megromlik, akkor vagy csendben van, vagy próbál átliánozni egy másikba.
1-es! Meg akik felpontozták! Ti ilyesmire mint rezsi vagy közösen használt ingóságok nem is gondoltok?
Mert de, egy nettó 500-as bevételnél akár havi 80-100 ezer forintot is buktok, ha külön lennétek, igaz nem fejenként, hanem elosztva és mindketten úgy 40-50-el kevesebbet tudnátok költeni. Azért a világ nem csak a kajából áll, pláne, hogy azt is jóval gazdaságosabb két emberre főzni. Mit gondoltok a szegények miért éltek régen nagy háztartásban? pont mert fajlagosan sokkal többet tudtok spórolni úgy.
6-ossal értek egyet. A közös élet kialakulása után normális esetben nő az életszínvonal, tehát mindenképp visszaeses, ha szetmennek.
Viszont mivel a legtöbb család legnagyobb (es egyedüli) vagyona a közös ingatlan ezért a legegetobb függőség szerintem is a lakhatás miatt alakul ki. Arról nem is beszélve, hogy legtöbbször olyan hitellel, amit csak együtt tudnak törleszteni.
Szerintem eleinte nem úgy indul, illetve van, ahol igen, de az más kategória pl. sugar kapcsolatok.
Szerintem ami után összeköltöznek, nehezebb lépni és beleragadnak, mert akkor nem kell visszafizetni a kauciót, vagy az egyiknél laknak, akkor nem kell lakbért fizetni és hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!