Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Akik a párjuk házába költöztek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik a párjuk házába költöztek, hogy oldják meg az anyagi kérdéseket?

Figyelt kérdés

4 éve költöztünk össze, van egy 2 éves fiunk. A ház a párom tulajdona, azelőtt vette, hogy összeköltöztünk. Eddig nem kellett semmit csinálni, de most egy elég drága felújítás előtt állunk. Ő természetesnek vette, hogy én is rakjam bele a spórolt pénzem (ltp), hiszen egy család vagyunk, közös gyerek stb.

Külön kasszánk is van, és közös is. A konyha és a gyerek dolgai közösek, de mindkettőnknek van ezen felül saját pénze is, amiről úgymond nem számolunk el egymásnak.

Elbozonytalanodtam kicsit, hogy egy olyan házba rakjam a pénzem, amihez soha nem lesz közöm. Ha úgy adódna, hogy külön mennénk (nem tervezzük), akkor ugye az övé maradna, hisz ő vásárolta.

Aki így költözött össze, ő hogyan oldja meg a nagyobb kiadásokat?

Van erre bármilyen lehetőség, hogy ha mégis úgy adódna, akkor legalább a saját belefektetett pénzem visszakapjam?

Olyan válaszokra nem vagyok kíváncsi, hogy miért költöztem be stb.

2020. dec. 8. 14:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Ügyvéd és számlák eltétele.
2020. dec. 8. 16:49
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

A ház a párod különvagyona, akkor is az övé lenne, ha házasok vagytok.

Viszont ha felújítjátok (akár közös pénzből), akkor egy szakítás (vagy válás) esetében követelheted azt a pénzt.

Itt kezdődik a probléma, hogy szinte bizonyíthatatlan lesz, hogy ki, és mennyit adott bele. Még a számlák eltétele sem bizonyít semmit mert modhatja, hogy azt valójában ő fizette, hogy megadta neked, bármit.

Ezek az estek még házasságban is neccesek, együttéléskor meg ezerszer inkább. A legegyszerűbb talán az, ha kölcsönadod neki a pénzt mondjuk 1 évre, és évente meghosszabbítjátok.

2020. dec. 8. 16:56
 13/19 anonim ***** válasza:
82%
Rugalmasan,bizalmasan megbeszélve. A párod sem várhatja el,hogy nagyobb összeget adj bele,de Te se húzd ki magad ebből.
2020. dec. 8. 17:44
 14/19 A kérdező kommentje:

8-as, miért vagunk prolik? Mert miután összeköltöztünk, nem szültem gyereket azonnal? Hol írtam, hogy előtte mennyi ideje voltunk együtt?

Az én életem mitől szar? Attól, hogy úgy érzed, mennyire kiosztottál? Ugyan már... nem ettől nem alszom ma.

Továbbá nem a kérdésemre válaszoltál, hanen játszottad a megmondóembert, innentől a véleményed számomra irreleváns. De szuper, hogy megosztottad velem a mélyenszántó gondolataid.

A többieknek köszönöm a válaszokat.

2020. dec. 8. 20:46
 15/19 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
0%

Hanem attol, hogy egy ilyen tinikapcsokat szintjen allo valamibe szultel gyereket?

Na ettol vagy proli, es tipikus...

A cipofuzom stabilabb, mint a ti eletetek. 😙

2020. dec. 8. 22:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, hogy a kérdésemmel zavartalak :D
2020. dec. 8. 22:14
 17/19 anonim ***** válasza:
15-ös, húzzál már innen a rosszindulató és ostoba hozzászólásaiddal, éld ki máshol a frusztrációidat!
2020. dec. 8. 23:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Ugyan,hát miért bántjatok Genyát mikor Ő aztán egy pozitív,életvidám egyen,az orvos kolléganője boldog a közelében! :) /írta ezt magáról pár kérdéssel korábban/
2020. dec. 9. 07:07
 19/19 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
20%
Igen. Manapsag ez a beteg.
2020. dec. 9. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!