Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Akik a párjuk házába költöztek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik a párjuk házába költöztek, hogy oldják meg az anyagi kérdéseket?

Figyelt kérdés

4 éve költöztünk össze, van egy 2 éves fiunk. A ház a párom tulajdona, azelőtt vette, hogy összeköltöztünk. Eddig nem kellett semmit csinálni, de most egy elég drága felújítás előtt állunk. Ő természetesnek vette, hogy én is rakjam bele a spórolt pénzem (ltp), hiszen egy család vagyunk, közös gyerek stb.

Külön kasszánk is van, és közös is. A konyha és a gyerek dolgai közösek, de mindkettőnknek van ezen felül saját pénze is, amiről úgymond nem számolunk el egymásnak.

Elbozonytalanodtam kicsit, hogy egy olyan házba rakjam a pénzem, amihez soha nem lesz közöm. Ha úgy adódna, hogy külön mennénk (nem tervezzük), akkor ugye az övé maradna, hisz ő vásárolta.

Aki így költözött össze, ő hogyan oldja meg a nagyobb kiadásokat?

Van erre bármilyen lehetőség, hogy ha mégis úgy adódna, akkor legalább a saját belefektetett pénzem visszakapjam?

Olyan válaszokra nem vagyok kíváncsi, hogy miért költöztem be stb.

2020. dec. 8. 14:57
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Csakis ugyveddel, hivatalos szerződéssel csinálnék ilyet, számlákat megorizve és természetesen, akkor már legyen tulajdonjogod is az ingatlanban.
2020. dec. 8. 15:00
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell kérdezni egy ügyvédet.
2020. dec. 8. 15:01
 3/19 anonim ***** válasza:
95%
Az én lakásomban élünk, a férjemmel felesben oldunk meg mindent, kivéve ami közvetlenül a házat érinti. Ha felújítás lesz, azt valószínűleg én fogom állni, a házam örökség és a férjemmel úgy egyeztünk meg, hogy nem teszünk olyasmit, ami tulajdoni hányadot képezne ebben a lakásban. De ha adna bele, azt papíroznánk. Mellette gyűjtünk közösre.
2020. dec. 8. 15:04
 4/19 anonim ***** válasza:
93%
Az LTP azert jo, mert szamlaval kell igazolni a koltest. Vagyonmegosztasnal a lakas erteknovekedeset beszamitjak neked. Amugy ez mind fogos kerdes, az egyik baratom is hasonloval jott, hogy mit kene tenni, mert a hazassagot halogatta amiatt, hogy mi lesz ha elvalnak es viszi a lakas felet a felesege. Egyreszt nem igy megy. Masreszt azt mondtam, hogy uljon le vele Es adjon valamilyen lehetoseget, hogy a no tudjon tulajdonreszt szerezni a hazban. Ezt kene nektek is. Vasarolj meg a lakasbol 10-20%-ot, amennyit tudsz. Akkor te is magadenak erzed, a penzed is beletetted, tehat nem karositottad meg a masik felet. Valas eseten pedig kivasarol a tulajdonreszedbol. Honapokig gyujtotte a haver a batorsagot, mire eloallt ezzel es percek alatt megdumaltak. Ha a masik fel racionalis, akkor nincs mitol tartanod, legyen tiszta viz a poharban. En meg azt sem tartanam ordogtol valonak, ha hitelt vennel fel hozza. Tobbet er, ha egyutt ertek el sikereket, egyutt epititek fel az eleteteket, mintha allandoan pengeelen kene tancolnod es par ev mulva mehetnel az utcara, ha rosszul alakulnak a dolgok. Mar joval korabban meg kellett volna ezt beszelni, meg a gyerek szuletese elott, de most sincs keso, ha mukodik a kapcsolat.
2020. dec. 8. 15:12
 5/19 anonim ***** válasza:
13%
Ha állagmegóvás,a Te érdeked is. Én nem.mennék ügyvédhez és nem vennék tulajdonjogot,viszont egyértelmű lenne,hogy valamennyi összeggel hozzájárulnék a felújításhoz. Ha külön kasszán vagytok,és ha a párodnak szükség lenne a Te anyagi ráfordításodra is. Gondolok pl arra,hogy konyhabútort csináltattok,háztartási gépet vesztek...Ha viszont víz/villanyvezetékcsere,padlóburkolat,azt állja Ő,mint tulajdonos.
2020. dec. 8. 15:21
 6/19 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
17%
Kérlek ezt ne nevezd házasságnak, mert ez nem az.
2020. dec. 8. 15:33
 7/19 A kérdező kommentje:

6-os

Nem neveztem házasságnak. Oda is van írva, hogy nem vagyunk házasok, pont emiatt kérdés. Értő olvasás?

2020. dec. 8. 15:35
 8/19 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
8%

Jah igaz.

nem kell flegmáskodni, csak mert a te életed egy nagy rakás xar :)

4 éve laktok együtt, és már van egy két éves gyereked tőle.

Tipikus prolik...

Látod, én is tudok bunkózni :)

2020. dec. 8. 15:42
 9/19 anonim ***** válasza:
83%
A férjem költözött hozzám, 5 évig éltünk az én házamban. Kisebb felújítási munkákba beszállt természetesen, hiszen ő is ott élt, ő is használta. Ezek pár-százezres tételek voltak. Nagyobb, milliós munkák, mint például tetőcsere azért már más eset, azt lepapíroztuk volna. Végül eladtuk, és vettünk közöset.
2020. dec. 8. 16:10
 10/19 anonim ***** válasza:
87%

Ez a kérdés jutott róla eszembe: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..

Én csakis számlával és/vagy szerződéssel fektetnék be nagyobb összeget olyan ingatlanba, amelyben nincsen semmi részesedésem.

8-as, itt egyedül te flegmáskodsz.

2020. dec. 8. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!