Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi időt "kell" egymással tölteni?
Ebből a kérdésből merült fel bennem.
https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyut..
Érdekel, hogy van-e "én időtök"? Ha van az mennyi? Mennyi a "normális" szerintetek?
Kérlek hagyjátok az ilyen sablon szövegeket, hogy amennyit annak érzel, ahogy nektek jó stb.
Kifejezetten az érdekel, hogy szerinted mennyi, illetve nálatok mik a szokások.
Tudom, sablon, de tényleg egyénfüggő.
Nekem jól esik az, ha hetente legalább egy napot tök egyedül vagyok. Mindentől és mindenkitől mentesen.
Egy éve élünk együtt a férjemmel. Ő itthonról dolgozik, én még egyetemista vagyok illetve gyakornok vagyok heti két napot egy cégnél szintén home office-ban.
Nekem sok én-időre van szükségem, napi 2-3 óra akár, de volt hogy egész nap egyedül akartam lenni. Most így hogy folyton együtt vagyunk mert mindketten itthonról csináljuk a dolgainkat nagyon határozottan meg kell szabni hogy most ne csak együtt főzőcskézzünk vagy pl filmeztünk este, hanem minőségi időt is töltsünk együtt és beszélgessünk. Heti 2-3 nap van "randink" amikor sétálunk kint a lakásból egy órát a szabadban és csak beszélgetünk hogy közel legyünk lelkileg is, ne szottyadjunk bele az egymás mellett élésbe. De persze otthon is van amikor nap közben egy rövid 10 perces komoly beszélgetés lemegy mert éppen történt valami a suliban munkában.
Férjem szokott bevásárlós lenni és amíg elmegy boltba addig van 1-másfél órám kicsit egyedül lenni zenét hallgatni stb.
24L
Nálunk vegyes. Imádok egyedül lenni. Délután viszont örömmel várom haza a feleségem.
Nehéz megfogalmazni. Nekem a napi 4 óra énidő nagyon kell.
Ő meg... Elvárják, hogy "szórakoztassam".
Nálunk a munkanapok úgy működnek, hogy fél 4 körül vagyunk már itthon, meló kész. Ilyenkor leülünk, nyáron megiszunk egy citromos sört, párom szokott pipázni akkor kimegyünk a teraszra, megbeszéljük kinek milyen napja volt. Utána leülünk a saját dolgunkkal szöszmötölni, mondjuk 5 és fél7 között, akkor vacsorázunk. Utána szoktunk együtt játszani valami videojátékot, nézünk valami sorozatot és megyünk lefeküdni.
Szóval 4-5 óra egymással foglalkozás és bő 1 óra én-idő.
Hétvégén együtt ébredünk, még beszélgetünk az ágyban. Felkelünk, főzünk együtt ebédet, kajálunk. Utána 1-3 óra "szabad foglalkozás", olvasás, játék, én szoktam még híreket/cikkeket olvasni, videókat nézni. Aztán délutántól éjjelig közös program.
(Vagy elmegyünk kirándulni és egész nap együtt túrázunk.)
Nyilván ezek nincsenek kőbe vésve, de egy átlagos napunk így néz ki. Ez bevált, mindkettőnknek tökéletes. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!