Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki a hibás ebben a szituban? Ő, én, vagy mindketten? Esetleg csak miszkommunikáció?
Imádom a páromat, tök jól kijövünk, de van két dolog amiből néha van egyet nem értés.
1:
Szegénynek nincs túl sok szociális érzéke, empátia néha nem kapcsol be nála.
Példa: különböző műszakokban dolgozunk, ő hajnal 4.30kor kel, simán az arcomba kapcsolja a lámpát, hangosan puffog, hogy nem találja x ruhadarabját én meg próbálok aludni. Ajánlottam neki, hogy talán készítse ki előző este, hogy kéznél legyen... erre ő azonnal ajánlotta, hogy jó akkor inkább alszik a nappaliban a kanapén.
Másik példa, hogy este 11 után is bömbölteti a zenét, és aggódok, hogy felnyomnak minket csendháborításért. Kértem, hogy ha lehet, talán kicsit halkabban halgassa vagy vegyen fel fejhallgatót. Erre azonnal azt ajánlotta, hogy eladja a hifit, mert neki a fülestől fáj a feje.
2:
Nem bízik az emberekben, mindenkiről azt feltételezi, hogy utálják, áskálódnak ellene. Próbálom kicsit kicsalogatni a házából de hiába. Az első nem 100%ban lelkes reakcióra még jobban bezárkózik. Értsd pl csúnyán nézett rám, ergó utál, baráti kör tagjai a jelenléte nélkül beszélték meg X problémát (amit általános dolog, nem csak őt érinti), ergo biztos szövetkeznek ellene.
Mindkét esetben igyekszek neki reális tükröt tartani, de nem akarom bántani, bár ő annak veszi.
Általában az a vége, hogy én ápolom a lelkét, ő meg pár napig duzzog...
Mindketten 30asok vagyunk, 5 éve élünk eggyütt.
Igen, kicsit.
Pedig nagy családban nőtt fel, szóval nem értem, hogy nem sikerült az ilyesmit megtanulnia.
Ha nem szólok szerintetek megoldás lenne?
Néha úgy érzem én vagyok túl kritikus és elrontom a dolgokat amiket élvez.
Minden konfliktust meg kell beszélni, lehetőleg azonnal, amiután zavarni kezd... Ha őszinte kommunikáció nem megy, későbbiekben problémák lehetnek.
Önjelölt pszichológusok "diagnózisaival" nem kell foglalkozni, hogy "ezek alapján mi lehet a barátod", a lényeg hogy kettőtök közt milyen a kommunikáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!