Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Aggódom, hogy nem fogom tudni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Aggódom, hogy nem fogom tudni megszokni a "vidéki létet" és a kapcsolatunk rovására megy majd. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Budapesten nőttem fel, amit imádok. Minden közel van, minden elérhető, imádom a várost is és a lehetőségeket is, itt is dolgozom. A barátommal még nem költöztünk össze, de összefogunk, ő fél órára lakik Pesttől, hétvégén szoktam nála lenni. Nagyon aggódom, hogy ha hamarosan életvitelszerűen ott fogok élni, iszonyú honvágyam lesz, néha már most is érzem, rendes boldogságot és nyugalmat érzek, amikor beérek Pestre. Nem tudom, hogyan fogom tudni megszokni, hogy sokkal korábban kell kelnem, hogy beérjek a munkahelyemre, most 10 percre lakom, de ha összeköltözünk, a hétköznapok nagy része ingázásból fog állni. Azt is imádom, hogy kimegyek a házból, és rögtön van minden, emberek, nyüzsgés, egy szóval élet: mozi, színház, pláza, étterem, kocsma stb. Ezzel szemben a vidék olyan kihalt, annyira szokatlan nekem. Szeretek néha estefele iszogatni a barátnőimmel, Pesten 10 perc alatt hazajutni ezerszer kényelmesebb és biztonságosabb, mint végigmenni a fél városon és még utána is utazni... A kert körüli munkákat is inkább tehernek érzem, hiába szép és nyugis egy kertes ház. Szívem szerint a belvárosban élnék, imádom a régi társasházakat is, a hangulatát meg mindent. Már tervezzük az összeköltözést a barátommal, aminek egyfelől nagyon örülök, de ezek a gondolatok újra és újra előjönnek mellette. A barátom hallani se akar arról, hogy eladjuk a házat és Pesten éljünk, szerinte úgyis meg fogom szokni ezt az életformát is, sőt, szerinte még jót is tesz egy kis nyugalom ha hazaérek a munkából. Tudom, hogy nem egy hatalmas tragédia, mert nem 200 km-re leszek a fővárostól, de én mégis nagyon aggódom, hogy ez a dolog hosszútávon rossz hatással lesz rám vagy mindkettőnkre. Ti mit gondoltok, én túlzom el nagyon a kérdést? Nem tudok magamnak hazudni, a szívem Pestre húz sajnos. :(

2020. aug. 30. 17:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
35%
De akkor minek kezdtél egy ilyen "suttyó vidéki, parasztgyerekkel"?
2020. aug. 30. 19:02
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Nem fogod megszokni.
2020. aug. 30. 20:23
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, itt aztán fontos lenne az önismeret. Az már jó irány, hogy fel tudod mérni, neked ez a helyzet magadban konfliktust okoz, érzed, hogy nem állsz rá készen. Igen, más is írta, hogy az emberek változnak, ha esetleg később lennének gyerekeitek, lehet, hogy már azt mondanád, de jó, hogy kiköltöztem vidékre, de jó itt a gyerekeknek. De az is lehet, hogy sikítva akarsz majd menekülni az agglomerációból. Szerintem 2 választásod van:

- kidobod a srácot (de csak akkor, ha hiába szereted, de nem tudsz kompromisszumot kötni, és nem akarsz kiköltözni)

- összeköltöztök az agglomerációban, és kipróbálod, milyen.

Szerintem nem veszítesz azzal, ha kipróbálod, milyen ott az élet. Ha szereted őt, érdemes megtenni a kapcsolatért.Aztán ha nem bírod, visszaköltözöl. De azzal számolj, hogy egy vidéki érzetű srác soha az az életben nem fog beköltözni Pestre. Vagy ha mégis, totál boldogtalan lesz melletted. Ha mellette kötsz ki tartósan, ideje elbúcsúzni a csajos estéktől és a nyüzsitől. Valamit valamiért....

2020. aug. 30. 20:56
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Arra figyelj, hogy igyekezz az előnyökre koncentrálni, ne csak a hátrányokat lásd. A kocsiban meg töltsd hasznosan az időt, hívd fel az ismerősöket és a rokonokat vagy tanulj meg egy új nyelvet utazás közben.
2020. aug. 30. 21:26
 15/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs kocsink, vonattal járok/járunk fel Pestre.
2020. aug. 30. 22:21
 16/20 anonim ***** válasza:
32%
Melyik ez a város konkretan? Autó nelkul meg rosszabb lesz (az alapbol rossz helyzet), hiszen városon belül se nagyon fogsz tudni jarkalni, a vonat miatt meg sok városban 20.45 után elfelejtheted a kilépést a városból, 23.45 után meg a hazajutast.
2020. aug. 31. 07:11
 17/20 anonim ***** válasza:
70%
Ha ilyen gondjaid vannak, akkor miért nem csak a szomszéd utcából kerestél kanit?
2020. aug. 31. 08:04
 18/20 anonim ***** válasza:
64%

Apám mindig azt mondta:Mindenhol élnek emberek,mit számít,hogy hol vagy?Oda mész,nem tetszik,eljössz.

Bejártuk fél Európát.Éltem Svájcban,éltem Ausztriában,és Olaszországban.Valamint Magyarország számos helyein,belértve megyszékhelyeket,most pedig Bp et.

Ehhez képest te itt az országon belüli költözést tartod ekkora mumusnak?

Kiprobálod.Nem tetszik,összecsomagoltok és odébbálltok.

Így csak elméleteid vannak a valós tapasztalatok helyett.

2020. aug. 31. 08:21
 19/20 anonim ***** válasza:
2020. aug. 31. 08:30
 20/20 Bebibagoly88 válasza:
82%

Tavaly voltam hasonló szituációban és le költöztem vidékre. Szintúgy Pesttől körülbelül 30 perc. Majdnem rá ment a kapcsolatunk, nem voltam hozzá szokva, hogy nem lehet kártyával fizetni, a vonat órákat késik mindennap (munkahelyről is párszor három órát késtem ). A pusztán kell gyalogolni. Korán zárnak a boltok. Nincs éjszakai élet, ahányszor kimozdul az ember nem kevés pénzért kell haza taxizni. Nagyon nehéz életmódot váltani és alkalmazkodni a boltokhoz, a közlekedéshez, ami nem létezik körülbelül autó nélkül. A legnagyobb probléma az ezekhez kapcsolódó érzések voltak : tehetetlenség, kiszolgáltatottság, kiszámíthatatlan élet (MÁV). A legtöbb kimozdulást előre kell tervezni, fix időpontoknál valószínűleg várnod kell, órákkal előbb elindulnod, ha nem késhetsz el.

És ha valami különlegesebb ételre vagy italra vágysz mehetsz fel Pestre, ugyanis teljesen más a választék.

2020. szept. 5. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!