Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire vágnál bele közös dolgokba ha vmelyik fél nem ért a pénzügyekhez?
Ritka az amikor mindkét fél azonos szinten van a közös élettel kapcsolatos teendőkben.
A "közös dolgok" bevállalása alatt én nem törvényszerűen ezt értem.
A házvásárlás ha az együttélés előtt, különvagyonból nem történik meg, adott,hogy együtt kell lebonyolítani.
Ilyenbe belevágnék -mert egyébként ha nem, akkor nincs otthon?- beleásnám magam mindenbe, és elmagyaráznék mindent a kevésbé hozzáértő, de a pénzét beleinvesztáló, páromnak.
A közös vállalkozást már meggondolnám, bár ha tevékenyen részt vesz, én értek a pénzügyekhez, miért ne vállalnám be?
Már az valahol előnyös ha a kapcsolatban egyik fél ért ahhoz amit végig kell vinni. Az a gond ha egyik sem....
3as szóról szóra ezt akartam írni.
A konfkiktus, a feszültség mindig az egyet nem értés miatt van. Ha X keze közül kifolyik a pénz, de belátja, hogy ez rossz és rábízza Yra, hogy kezelje ő, akkor semmi gond. Természetesen ha Y viszont visszaél ezzel, akkor problémák lesznek.
Le kell ülni tisztázni ezeket és ha mindkét fél elfogadja, akkor működni fog a dolog.
Felnőttként teljesen másként tekintek az anyagi javakra. Főleg válás után.
Megtanít az élet a számolásra, ha tetszik, ha nem..
Egy olyannal aki nem tud a pénzel bánni soha nem közösködnék! Amìg én éhezem, hogy maradjon a számlákra addig ő gyrost rendel kólával ebédre? Ez nem egyenlő! És még meg is sértődik, hogy mit egyen?! Szárazkenyeret bazz fokhagymával.. És hazaállìt egy hiteles latoppal?! És a tüzifa bakker? Majd bebombázom a kályhába, biztos lesz meleghelyzet...
Aki nem tudja beosztani a pénzét az nem életképes és irányításra szorul. Azt nevelgesse aki akarja. Egy férfi igenis tudjon bánni a pénzzel!
Az én párom nem igazán ért a pénzügyekhez (43 nő) ezért tulajdonképpen az ő megtakarításait is én "kezelem" , lassan már 5 éve, mert össze vissza csinál mindent, fogalma sincs hogy hol verik át, mibe tegye a pénzét, stb... Ilyen esetben egyértelmű, hogy annak a félnek kell a pénzügyeket irányítani, aki valamit azért ért hozzá. Nálunk ebből semmi probléma nincs, én ezzel nem élek vissza, ő meg rám hagyja a dolgot és nem aggódik, sőt...
Amúgy nem egy szellemi fogyatékos , nagyon kedves, empatikus, okos, szép nő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!