Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit teszel hogy kívánatos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit teszel hogy kívánatos maradj a párodnak?

Figyelt kérdés
A mindennapos fürdés fogmosás és körömvágáson kívül.
2020. júl. 7. 14:18
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Egyébként abszolút adom a 11-es válaszát, bár bőrápolásban van még mit tanulnom.
2020. júl. 7. 15:33
 22/27 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es! Le a kalappal. Nekem is fontos az ápoltság és a megjelenés, ahogy a környezetem tisztán-rendben tartása is, kapcsolattól függetlenül. De én nem vagyok képes ennyire magas szinten űzni ezt, ennél kevesebbet is csak nagy erőfeszítés árán, még úgy is, hogy minden házimunkát megosztunk a férjemmel és nincs gyerekünk. Csak kíváncsiságból, megosztanád velünk, mivel foglalkozol és nagyjából milyen időbeosztásban? Azért kérdezem, mert én naponta átlag 10 órát dolgozom, ha egyéb elintéznivaló is van munka után -ani hetente többször megtörténik-, átlagban 12 órát vagyok házon kívül. Ha te is hasonlóan elfoglalt vagy, akkor én valamit nem jól csinálok. A másik, hogy leírtad, mennyi időt fordítasz ezekre, nekem ennyi időbe a saját, kevésbé alapos rutinom se fér bele. Nem értem, hogy csinálod.
2020. júl. 7. 15:35
 23/27 anonim ***** válasza:
78%

22-es!

Egy későbbi kommentben írtam, IT-ben dolgozom, irodai munkát végzek 8 órában (jellemzően 9-9 és fél órát vagyok távol én is, az ebédszünet meg az utazás miatt). :)

Megértem, hogy nagyon drasztikusnak tűnik ez a sok dolog így egyben leírva, de nekem sem ment csettintésre, szóval ne úgy képzeld el, hogy olvastam valami hasonló leírást és azonnal tudtam, mi a dolgom és mikor. Szép is lett volna. :D Talán 20-21 éves lehettem, mikor elkezdtem jobban összeszedni magam, először a kicsit rendszeresebb sporttal, táplálkozással, aztán a különköltözéssel jött a többi is. Ha az ember megszokja, hogy valamit rendszeresen csinál, megpróbálhatja ezt megtenni egy újabb dologgal.

A hajápolást nagyjából a borotválkozással együtt szoktam csinálni, mikor hajat mosok, a balzsamot/pakolást rajtahagyom kicsit és abban az időben borotválkozom is. Utána amíg kicsit szárad a hajam, hogy ne kelljen 2 órát szárítanom, leülök és elintézem az arcápolás kevésbé mindennapos részét (gyanta, szemöldökszedés, hámlasztás, ha vannak feltűnőbb mitesszerek, akkor azokat is kiszedem, de a niacinamid szerencsére sokat segített azon, hogy ne legyen vele bajom már, régen sokat nyomkodtam és minsig kisebesedett, szóval nem javaslom a nyomkodást). Ez heti 1-2 nap van, egy bő 2 órás procedúra, de a hajam miatt akkor is muszáj lenne ennyit szánnom rá, ha a többit nem csinálnám, szóval ha már ott vagyok, miért is ne! :)

A rendszeres napi arcápoláshoz van egy sima drogériás arctisztító gélem, azzal szoktam reggel lemosni hidratálás és smink előtt, este pedig zuhany közben azt használom, hogy a smink nagyját leszedje. Utána még áttörlöm arctisztítós vattával, hogy a maradék is lejöjjön és mikor már fehér a vatta (3-4 törlés), akkor jön a három szérum (őket egyébként a Skinsmart oldaláról rendeltem, 2-3 hónapig kitart egy kis üveg mindegyikből, szóval aránylag nem drága, onnan "tanultam" azt is, hogy mi mire jó és hogyan érdemes alkalmazni, ők valamivel jobban leírják, mint én tudnám, ajánlom) aztán este is a hidratáló. A fényvédő fontos, hogy ha retinolt használ az ember, mert nagyon érzékennyé teszi a bőrt a napra, azt reggel a hidratáló és a smink között szoktam felvinni általában az arcra, szintén drogériás, kifejezetten arcra való. Az esti művelet talán 10 perc, hiszen csak le kell törölni az arcot, rácsöpögtetni a szérumokat, és miután bedolgoztad mindenhol a bőrbe, mehet rá a hidratáló. Reggel is hasonló a helyzet. Én smink címszó alatt csak korrektort használok a szemem alá, szempillaspirált és púdert, hogy ne csillogjon a fejem, ha olyan a kedvem, akkor esetleg rúzs vagy szemhéjtus, de arra nemigen van időm/kedvem, ha munkába megyek. Smink után szoktam fogat mosni, addigra elfogy a kávém és a reggelim is készülődés közben, esténként mindig szoktam fogselymezni, reggelente van, hogy csak fogat mosok. Este lefekvés előtt szoktam bevenni a vitaminjaimat és az allergiagyógyszerem is. Erről eleinte állítottam be ébresztőt, ahogy az arcápolásommal kapcsolatban is volt kinn egy kis cetli a tükrön az egyszerűség kedvéért.

A munkába 9 körül kell beérnem, akkor kezdődnek a napi megbeszélések és a munkaidőm, ide jellemzően rendelni szoktam az ételt ilyen előfizetéssel. Anno próbáltam főzni úgy, hogy vettünk párommal 2-3 kiló csirkehúst meg mindenféle zöldséget és hétvégén megfőztük meg kiporcióztuk egy hétre, de egyrészt nem szerettem annyira az újramelegített, kiolvasztott étel ízét, másrészt nem jöttem ki sokkal olcsóban, szóval inkább 1300 körül rendelek egy ebédet. Este pedig saláta van itthon, hétvégén szoktam inkább főzni, nekem ahhoz idő és hangulat kell, hogy ne rontsam el. És hétvégén van a takarítás is, hétköznap csak igyekszem elmosogatni azonnal magam után (a párom is rászoktattam), meg nagyon felületesen letörlöm azokat a dolgokat, amiket gyakran használunk (asztal, szgép, konyhapult, fürdőszobában a csap körül, stb). Hétvégén porszívózunk, felmosunk, jellemzően akkor mosunk ruhákat is, ha maradt rendetlenség a hétköznapi rohanásban, akkor elpakolunk mindent, bár ezt is szorgalmazom akkor, mikor még frissen szétszórtam például a papírjaimat vagy a ruháimat, mert nagyon sokáig éltem úgy, hogy kerülgettem a kupacaimat, de egyszerűen nem működött és így sem kevesebb idő.

A munkában 6 körül végzek (bár gyakran munka közben ebédelek és akkor annyival rövidebb a nap, nekünk szerencsére lehet trükközni az ebédszünet idejével és aki akarja, megtartja, aki nem, az nem). Munka után edzőterembe szoktam menni azonnal, mert szerintem sokkal nehezebb otthonról elindulni, de persze ez is kinek hogy. A járvány idején rászoktam arra, hogy itthon edzzek, azóta sem mentem vissza a terembe, mert nyilván olcsóbb is... Illetve régebbről vannak súlyzóim, gumiszalagjaim, amikkel szinte mindent meg tudok csinálni, amit a teremben is csinálnék, azzal szoktam edzeni. Ha jó az idő, hétvégén elmegyünk futni vagy kinn is tartunk valami lépcsőzős, ugribugri edzést, ez amolyan páros program nálunk. :) Ez az említett nettó egy óra alatt megvan, de inkább másfél. Mikor terembe mentünk, előtte hazaugrottunk kutyázni, most, hogy itthon edzünk, munka után rögtön kivisszük (illetve munka és lefekvés előtt is). Ez nem tudom, mennyire érint titeket, ezzel együtt fél 8-8 körül elég felkelnünk.

Az étkezés nem igényel több energiát szerintem, sőt, csirkemellet párolni számomra valamivel egyszerűbb, mint egy jó krumplistészta, a többit meg azt hiszem, leírtam. Az orvosi vizsgálatokra meg rá kell áldozni fél-negyedévente egy délelőttöt, szerintem ezt akkor is kellene, ha nem akar feltétlenül szép lenni az ember. Legalább nőgyógyászt és fogorvost mindenképp (bár előbbi többségünknek amúgy is "útba esik" a fogamzásgátló miatt), laborra meg egyéb helyre meg küldik az embert, ha kell, ha nem.

Huhh, remélem, leírtam mindent és tudtam segíteni. Mondom, én nem tartom ezt a ráfordítást annyira időigényesnek, ha az ember megszokja, meg sem kottyan. És bátorítok mindenkit arra, hogy a maga tempójában kísérletezzen a dolgokkal, nem kell mindent azonnal csinálni együtt, nehéz is lenme fejben tartani annyi új dolgot.

2020. júl. 7. 16:18
 24/27 anonim ***** válasza:
71%
Jajj, igen, pénteken délután/szombaton reggel szoktuk a nagy bevásárlást is intézni, naponta nem érzem praktikusnak boltba járni.
2020. júl. 7. 16:21
 25/27 anonim ***** válasza:
77%
Köszönöm szépen a részletes választ. Későn vettem észre, hogy már írtad korábban is, de ez még hasznosabb (22-es).
2020. júl. 7. 16:27
 26/27 anonim ***** válasza:
45%

Szívesen :)

Szegény kérdező, neked meg bocsi, hogy életmódblogot csináltam a kérdésedből 😀

2020. júl. 7. 16:32
 27/27 A kérdező kommentje:
22es semmi baj:)
2020. júl. 7. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!