Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi az alapvető feladata a férfinek és a nőnek külön-külön egy kapcsolatban?
Nem célom semmiféle dogma erősítése vagy gyengítése, inkább csak a ti véleményetekre, tapasztalataitokra vagyok kíváncsi.
Ilyenekre gondolok hogy a férfinek a dolga hogy megkeresse a napi betevőt, javítson meg mindent a ház körül, biztosítsa az életszínvonalat a családnak. A nőnek hogy vezesse a háztartást, nevelje a gyerekeket.
Nyilván ezek nagymértékben változatnak, pl ha nincs gyerek a nő is el tud menni dolgozni, illetve a férfi is tudja vinni a háztartást.
Mi az amit egyik fél jobban meg tud oldani a másiknál?
F
Mindenki önálló individum, más igényekkel és lehetőségekkel, és manapság van lehetőségük úgy formálni az életüket, ahogy nekik kényelmes.
De szerinted akkor mi lenne a tökéletes megoldás?
Miért a férfiak dolgozzanak? Miért a nők maradjanak otthon?
Miért ne dönthetné el mindenki maga, hogy mit szeretne?
"főzésben, mosásban, takarításban"
Nem tudom elhinni, hogy te komolyan gondolod ezt az ostobaságot. Ezeket mindenki ugyanolyan jól meg tudja csinálni, ha van egy csöppnyi esze.
Én például kétszer annyit keresek, mint a férjem. A te logikád alapján jobb lenne, ha otthon maradtam volna? De örülök, hogy nem ilyen szellemiségben neveltek fel.
Nem, nem tudja mindenki ugyanolyan jól megcsinálni. Saját példámból kiindulva: én pl. nem tudok takarítani, pedig van eszem, a magyar átlagnál jóval többet keresek szellemi munkával.
Lehet, hogy te konkrétan kétszer annyit keresel, mint a férjed, viszont a nők többsége még annyit sem keres, hogy saját magát el tudja tartani, mert egyszerűen nem ér annyit a munkája.
Aki nem tud takarítani (mi olyan nehéz a felmosásban vagy portalanításban?), az egyszerűen életképtelen.
Ezek alapvető dolgok, amiket mindenkinek tudnia kell megcsinálni, mert nem lesz mindig ott mögötte valaki. Vagy neked először édesanyád oldotta meg ezeket, egészen addig, amíg párkapcsolatod nem lett?
"a nők viszont jobbak a főzésben, mosásban, takarításban, gyereknevelésben."
Tegyük hozzá és emeljük ki, hogy már aki...
Mosás, takarítás egyszerűbb dolgok. De a főzés... nem, nem mindenki tud főzni, aki olvasni is. Megtanulni sem tud bárki. A nők közül sem! A gyereknevelésben sem jeleskedik sokunk, attól még, hogy mi csináljuk, mert a férfiak nem nagyon hajlandóak.
Az, hogy X kromoszómából kettő van, nem hoz magával automatikusan ilyen készségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!