Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Összeköltözés? Van tanácsotok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés? Van tanácsotok?

Figyelt kérdés

minden érdekel, ami segítheti az együttélést. minden jó tanács. mi a buktatók, mikkel lehet elrontani, mi jó és mi rossz stbstb biztos nincs erre bevált örök érvényű recept, de saját példák storyk is érdeklnek hogy anno mti rontottál el, most mit csináln/csinálnál más képpen.

fél éve vagyunk együtt a párommal, 3 éves nő vagyok. eddig csak nagyon fiatal koromban laktam együtt 1 sráccal. suliban jártunk, kb eltartottak még minket, egészen más volt az élethelyzet.

nagy félek hogy valamivel elrontom ezt most....

2020. febr. 18. 10:07
 1/10 A kérdező kommentje:
szóval 32 éves nő vagyok :D
2020. febr. 18. 10:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok sok komromisszum...... ez csapatjáték. nagyon fontos,hogy a barátod is képes legyen a komromisszumra,mert különben rengeteg félreértés lesz harmónia helyett. Ha csak az egyik fél bír (akar) alkalmazkodni a másikhoz akkor nehéz és rossz kapcsolat lesz a dologból,de ez majd idővel kiforrja magát a ti esetetekben is. Van olyan házaspár ismerősöm,ahol a férfi bármit akar, arra az asszony egyből rávágja az ellenkezőjét,hogy még csak véletlen se legyen igaza a férjének,aztán meg panaszkodik,hogy őt nem bírja irányítybi a férje,és emiatt egyedül kell megoldania mindent. De ez rajtatok múlik már,hogy ti mennyire akartok jó kapcsolatot,amiért persze tenni is kell.
2020. febr. 18. 10:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A közös költségeitek viseléséről mindenképpen beszéljetek, még akkor is, ha furcsa,hogy rögtön elsőre ezt említem.

A költségek mellett a teendők átbeszélése is fontos,hogy osztjátok ezt meg, kinek mi a feladata (pl. bevásárlás, mosás, csekkfeladás stb.)

Ne félj,hogy elrontod,ilyen nincs.Esetleg időközben rájöttök arra,hogy nem megy az együttélés, de erre előre ne gondolj.

Egyértelmű,hogy alkalmazkodás, tolerancia szükséges, de egy bizonyos határig.

A kapcsolattartások is fontosak, meg kell hagynotok egymás magánszféráját. Sokszor az is probléma,hogy amíg az egyik fél igényli azt,hogy a barátaival, családtagjaival külön programot szervezzen, addig a másik fél ezt már csak közösen, együttesen gondolja.

2020. febr. 18. 10:27
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Nalunk kicsit mas volt a helyzet mert mi meg kulfoldre is költöztünk. Sztem ott inkabb a kikoltozes es a penzgondok mintsem az osszekoltozes jatszott szerepet de sajna hamar ellaposodott es inkabb mint egy masodlagos tenyezo voltunk egyutt, munka mellett. A parom elkezdett kiakadni neha azon ha nem tettem valamit amit szeretett volna pl miert nem parositottam ossze a zoknijait. Egyszeruen megszuntunk humorral egyutt letezni vagy egymasra figyelni.
2020. febr. 18. 10:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok alkalmazkodàs,tolerancia a màsik felé,nyilvàn minnél nagyobb a szerelmem,annàl könnyebb:)
2020. febr. 18. 10:49
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

az a legjobb h olcsobb az elet(lakhatas) es tobb a szex.

double income, no kids.

ha mindket felnek van kecoja, az 1iket kiadjatok es habzsidozsi van

2020. febr. 18. 11:11
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember ot bssza el, hogy nem hajlandó alkalmazkodni. Mert nehogymár valaki a kis lyukában megmondja neki, hogy... Na erről nagyon gyorsan le lehet szokni. Az együttélés csapatmunka ÉS kompromisszum, de alapvetően megéri. Akik túlságosan féltik az autonómiájukat, azokat ez keményen meg fogja törni... Igenis figyelni kell arra, hogy ne a másik takarítson utánad, hogy ne zavard a pihenésben és nekem az is fontos, hogy ne ez a tipikus szinglis "akkor én most léptem, nem tudom mikor jövök, csá" mentalitás legyen meg, hanem szervezzetek és beszéljétek meg, ha valakit áthívtok vagy ha leléptek hosszabb időre másokkal. Nekem ez a gyenge pontom, bszom ki lendületből, aki mellettem él, de nem velem és nincs tekintettel arra, hogy nekem mi hogy esik, csak csinálja, mint egy nőtlen hülyegyerek, akit senki sem vár haza és akivel senki nem akar minőségi időt tölteni egy tiszta otthonban, kettesben. Ugyanez a kütyük dugdosása és rejtegetése. Együtt éltek, komolyan ezzel kell szórakozni? Minek engedsz az otthonodba olyan embert, aki titkolózik meg rejteget dolgokat?

A másik, hogy ne hagyd magad. Ne kényelmesítsd el. Ne csináld meg helyette a házimunkát, ne főzz rá rendszeresen, mert pár év és mand jössz ide sírni, hogy rád maradt minden és minden elvárás lett.

2020. febr. 18. 11:15
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 huu jó dühösnek tünsz...
2020. febr. 18. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, csak éltem olyannal, akit kár volt az otthonomba engedni, mert csak élősködni akart, de nem fogadta el, hogy ha együtt élünk, akkor együtt szervezzük az életünket is. Egy olyan kapcsolatnak semmi értelme, ahol valaki arra gyúr, hogy megtartsa a szingli berögződéseit.
2020. febr. 18. 11:29
 10/10 anonim ***** válasza:
Én amit tanultam eddig, hogy olyannal nem költözök össze aki még nem élt egyedül.
2020. febr. 18. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!