Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti, akik már több éve együtt éltek a kedvesetekkel, nálatok működik még a kedveskedés, figyelmesség, gyengédség?
Gondolok olyanokra, hogy amikor hazajön a párotok munkából, akkor csókot vagy puszit adtok egymásnak, ágyba kávé (nem egyoldalúan, hanem hol te, hol a párod), időnként ölelés, összebújás, ebéd megköszönése, egymás megdícsérése valamilyen meló elvégzése után, megkérdezni egymást kinek milyen napja volt, hosszú beszélgetések, stb.
Úgy veszem észre, hogy ezek az apró dolgok nagyon sokat számítanak. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A csók /puszi mindig alap. Reggelente Krumplival köszönünk el egymástól, ez a mi saját köszönésünk. Egy ovális alakot formálunk a két kezünkből. :D
Ágyba reggeli nincs, mert galériaágyunk van, nehéz takarítani és odalogisztikázni a kaját épségben. De egymásnak készítünk ezt - azt. Mindig megköszönjük, amit a másik értünk tesz vagy ha megcsinál valami házimunkát (nagyjából felesben dolgozunk ezen). Beszélgetni vacsi közben szoktunk egy pohár bor mellett, ez a rituálénk. :)
Szerintem is sokat számítanak ezek dolgok és elképedek, mikor látom, hogy máshol ez nincs. Igazából mikor a kérdést olvastam, azt hittem, hogy komolyabb erőfeszítésekre gondolsz. Mármint ez a szont számomra alap. Szegény édesanyám is mindig ilyenekkel tartotta össze a családot, csak a másik oldal (apám) nem volt vevő rá. A végén már csak ketten csináltuk, aztán mindketten inkább hagytuk a formalitásokat. Fölösleges volt fenntartani a család illúzióját. Azóta szerencsére mindkettőnk életébe visszatérz ez Szerencsére a párom apám szöges ellentéte, és nagyon el tudjuk túlozni a gesztusokat, de jólesik. Megadjuk az ünnepeknek is a kis meghittségét, jön télapó mindig, pedig nincs gyerkőcünk, karácsonyfát díszítünk és sütögetünk akkor is, ha tudnánk ezek nélkül élni és korábban sokáig éltünk is. Gyertyafényben lassúzunk a szoba közepén, ha úgy tartja kedvünk, újévkor veszünk egy halom virslit, mert anélkül nem újév az újév. Apró meglepik, kicsi ajándékok, kis cetlik... Sokak szerint ez giccs, de mindkettőnknek pár évvel azelőtt hullott szét a családja, mielőtt találkoztunk és úgy érzem, most azért váltak ezek ennyire fontossá. Korábban fölöslegesnek éreztem minden ünnepet, elvonultam, de most szívügyem az is, hogy cukormázzal fessek kis ablakokat a mézeskalács házra, amit csináltunk... Változik az ember, durván. :) De okkal hívom őt a családomnak.
Nálunk is természetesek ezek (10 éve vagyunk együtt) oda-vissza. Kivéve az ágyba kávé, azt csak ő szokta mert az ő érdeke is, hogy igyak kávét, mindenkinek jobb úgy. :D
Szerintem ahol ezek elmaradnak az sosem fog működni.
7 éve vagyunk együtt, de az elején sem voltak ilyenek, én nőként nem bírom ezt.
A milyen napod volt-at sem kérdezzük, ha akarjuk elmondjuk, ha nem nem
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó válaszoló, akkor ti nem is szoktatok kedvesek lenni egymással? Vagy hogyan kommunikáltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!