Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Introveltátak! Ti hogy oldjátok meg összeköltözés után az egyedüllétet?
32 éves nő vagyok és az introvertáltságom miatt még sosem laktam együtt senkivel. minden párommal ugy voltam együtt, hogy 1 héten csak párnapot voltam vele/nála, aztán mentem haza 2-3 napra a saját kuckomba. nagyon szeretek egyedül lenni, igy töltődöm fel. Szerencsére a munkám is olyan hogy ez kivitelezhető.
2 kapcsolat között általában több évig egyedül voltam, mert nagyon nehezen adom fel a "magányomat" .
Mostani párommal viszont nagyon nagyon szeretek lenni. 5 hónapja vagyunk egy pár. elmult 2 hónapban szinte mindennap együtt voltunk. éreztem hoyg valami nem jó, ingerült vagyok, feszült vagyok mintha sose lenne nyugtom, de mivel nagyon szeretek vele lenni, nem jöttem rá hogy azért mert szükségem lenne a pár napi egyedüllétre.
most ugy alakult tök véletlen hogy 3 napig nem találkozunk, és most a 2. napin érzem hoyg EZAZ hát ez hiányzott, uristen de jó egyedül :D rajta kivül senkivel nem bezsélgetek.
Barátaimnak nem irtam vissza messengeren, 2 napja, szüleimnek nem veszem fel a telot, annyira vágyom az egyedüllétre és h nyugtom legyen hoyg SENKIVEL még csak irásban sem beszélgetek (pátomat leszámitva. ő hiányzik)
Na de, ugy néz ki jövő hónaptól összeköltözünk. mostani albinkat felmondtuk énis meg ő is. (kettőt nyilván nem tudunk fizetni) és most itt szorongok hogy mi lesz... anyukámékhoz bármikor haza mehetek kicsit "elvonulni" gyerekszobámba van még egy ágy. de azért ez picit fura, nem? ti hogy oldjátok meg?
ja ami fontos: párom inkább extrovertáltabb tipus. eddig nagyon jól kiegészitettük egymást, nekem nagyon jót tesz, hogy ilyen, mert 5 honap alatt 4 országban is voltam és iszonyatosan jó volt. alig várom h megitn menjünk. nélküle tuti otthon gubbasztottam volna, neki meg azért jó az introverltságom, mert sokszor tul terheli magát is elkezdett "megtanulni" pihenni mellettem.
de nem tudom hogy fogom birni hogy összeköltözünk és mindennap lesz velem valaki, mellettem valaki.
ti hogy birjátok vagy oldjátok meg?
Nekem is szükségem van az egyedüllétre, amit a párom maximálisan elfogad. Számomra alapvető volt, amikor összeköltöztünk, hogy olyan lakást találjunk, ahol minimum 1,5-2 szoba van, hogy eltudjak vonulni, ha arra van szükségem. Amikor hazaérünk, mindig átbeszéljük kinek milyen napja volt, kivel mi történt. Van hogy belemélyedünk és azon kapjuk magunkat, hogy átbeszélgettük az estét és van hogy érzem, hogy most nincs kedvem és ő is érzi rajtam, ilyenkor mindenki azt csinál, amit akar. Akár egymás mellett a kanapén, akár külön szobában, nincs ebből baj. Egymásra kell érezni, mikor jöhet a közlendő és mikor fáradt hozzá a másik. Akkor van baj, ha elbillen az egyensúly valamilyen formában. (Sosem hallgatod meg, sosem hagy neked békét, blabla) Törekedni kell az arany középre.
Nekem van olyan szerencsém, hogy a társasházunkban sok a fiatal. Többekkel összejárunk és pl. a közvetlen szomszédunkkal nagyon jóban vagyunk, baráti a kapcsolatunk. Ha nekem kell az én idő, van hogy a párom átmegy xbox-ozni (felnőtt férfiak miihh!?). :D Én meg imádom, hogy akkor pár órát biztosan csend van a lakásban és azt csinálok, amit akarok.
Az is előfordul, hogy mivel mindkettőnk szülei vidéken élnek, egyszerűen csak azt mondom, hogy "sűrű elnézést anyukádtól, de most szeretnék egyedül lenni, menj egyedül". És ő megy. Megérti, én bezárkózom 3 napra és kisimítom a ráncaimat, aztán mintha felvarrták volna őket, olyan lelki nyugalommal, jó érzéssel várom őt haza vasárnap este. Persze viccelődni szoktam, hogy nem is hiányzott, laknék itthon egyedül is. :)
Szóval van remény. Sok kapcsolatom ment amiatt gallyra, mert erőltették a matrica stílust, vagy mert garzonba költöztem össze a párommal és egyszerűen egymás agyára mentünk egy légtérben. Pontosabban ő az enyémre és utána már elindult a cunami. Miattam lett vége, nem tagadom.
3 éve együtt élek a párommal, lassan férjemmel és még mindig azt mondom tökéletesen alkalmatlan vagyok együtt élésre. Aki ismer minket, mindig fennakad azon, hogy mi ilyen "lazán kezeljük" a kapcsolatunkat. Nem kezeljük lazán, csak megmaradtunk két önálló egyéniségnek, saját-saját baráti társasággal és szeretünk egymástól függetlenül is programokat csinálni, annál édesebb utána egymásra találni. Szerencsére a közeli barátaink hasonlóan gondolkoznak, a legjobb barátnőim ugyanilyen antiszoccok, úgyhogy jól megvagyunk. :D
Szóval ne parázz. Inkább csak ne erőltesd magadra azt, ami nem megy. Az elején biztos lesznek ebből nehézségek (nálunk is voltak, nagyon komolyak), de ha egymásra éreztek, akkor megtaláljátok azt a kompromisszumos utat, ami mindkettőtöket egyensúlyban tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!